(۰۵ فروردین ۱۳۹۹ ۱۲:۴۱ ب.ظ)marvelous نوشته شده توسط: من الان از وقتی این پست رو گذاشتی فکر کردم که آیا اجازه دارم به عنوان کسی که خودش امسال کنکوریه برات بنویسم یا نه. من از یه رشته ی کاملا غیر مرتبط میام، قبلا ارشد گرفتم ولی الان میخوام برای ارشد هوش مصنوعی شرکت کنم. منتهی درس خوندن امسال من به یه مشکل خیلی بزرگ خورد که ضربه ی بدی هم بهم زده. امسال دو تا تومور مسخره تو سرم دیده شد که البته بد خیم نیستن و با دارو رفع میشن. به خاطر این تومور ها من سردرد های بدی میگیرم و دکتر درس خوندن رو برام ممنوع کرده. من با اینکه خیلی هم خونده بودم ولی یه ماه و نیم تعویق افتاد و بعد حتی الان که شروع کردم دوباره سردردهام برگشتن و فکر میکنم باید این ارشد رو بزارم واسه سال بعد. یعنی ۱۴۰۰/ واسه همین به بعضی از سوالاتت که در حد تجربه ی منه جواب میدم.
۱- با اینکه معلومه که گرایش نرم افزار عالیه، ولی میزارم بچه های اهل فن جواب این سوالت رو بدن.
۲- حتما میتونی، به شرط اینکه انگیزه و ارادت رو از دست ندی و سخت درس بخونی، من دوبار ارشد دانشگاه تهران قبول شدم و حتم دارم اگه بخونم اینبار هم همینه. مهم فقط خوب خوندنه، عمیق و دقیق خوندنه. مهم اینه که فکر و ذهنتو بزاری کاملا در اختیار درس
۳- معدل کارشناسی تا یه حدی برای کنکور ارشد مفیده، من الان دقیقا مرزش رو یادم نیست ولی از یه حد به بالا ضریب داره اگه هنوزم اینطوری باشه. پس زیاد نگران معدلت نباش و فقط خوب بخون.
۴- به نظرم از همین الان شروع کن، منم الان دارم کژدار مریض میخونم ولی امیدی به امسال ندارم و دارم یه سر میخونم ایشالا برا سال آینده.
۵- کتابهای مخصوص کنکور کاملا با کتابهایی که تو دانشگاه خوندی متفاوت هستن. ما توی تاپیک گام به گام تا ارشد در مورد منابع خیلی حرف زدیم. بنابراین بهتره اون تاپیک رو مطالعه کنی. فقط یه مثال برات میزنم، مدار منطقی موریس مانو رو تو دانشگاه به خوردمون میدن، ولی به درد کنکور نمیخوره.
۶- شما دلیلی نداره خودتو واسه این چیزا نگران کنی، اگه بتونی یه آزمون آزمایشی آنلاین مثل مدرسان شریف هم کفایت میکنه. چیزی که هست فیلم های آموزشی کنکور که میتونی آنلاین هم تهیه کنی و اصلا مشکلی نیست. مهم همت خودته.
۷- این سوالی که کردی از اون سوالا بود! با توجه به این وضعیتی که در تمامی دنیا برقرار شده و در ایران هم اینطور که مشخصه وضع خراب تره، معلوم نیست هنوز کنکور ۹۹ سر زمانی که گفتن برگذار بشه یا نه. بنابراین اطلاعی از زمان برگذاری کنکور ۱۴۰۰ در دست نیست. تو به زمان برگذاری کنکور کاری نداشته باش . اینا حاشیه هست و فقط درستو بخون.
۸- باید آهسته و پیوسته بخونی و از همون اول تند شروع نکنی واسه اینکه زدگی به وجود میاد و زودی خسته میشی. کلا بهت بگم اگه دوست داشته باشی هدفت رو و درش مصمم باشی، محاله دلسرد بشی.
۹- در مورد برنامه ریزی هم تو همون تاپیکی که گفتم خیلی صحبت ها شده میتونی مطالعه کنی و اگه مشکلی داشتی بپرسی. ولی اگه نظر منو میخوای همه ی درسها رو باهم بخون و در هر روز مثلا سه یا چهار درس رو برنامه بزار و بخون، اینطوری مدام حال و هوات هم عوض میشه و در ضمن همون آهسته و پیوسته که گفتم پیش رفتی.
من نمیخوام زیاد حرف بزنم و میزارم دوستان متخصص بهت جواب بدن. موفق باشی
سلام و عرض ادب ، وقت به خیر
قبل از هر چیزی، بابت مسئله ای که براتون پیش اومده متاسفم و آرزو می کنم هر چی زودتر سلامتی تون رو کاملا به دست بیارین، خداروشکر که تومور ها خوش خیم هستن و با پیشرفت علم پزشکی امروز بهتر و زودتر این پروسه و تاثیراتش بهبود پیدا میکنن، البته امیدوارم تحریم ها و اوضاع کنونی کشور مشکلاتی تو این راه رو ایجاد نکنن.
یقین دارم با این روحیه و اعتماد به نفس خیلی خوبی که دارین هم زودتر این بیماری رو شکست میدین و هم اینکه کنکورتون عالی میشه، که امسال یا سال آینده باشه تفاوت خیلی زیادی نداره و اولویت مهم تر سلامتی و حال خوب شماست، پس بیشتر مراقبت کنین و سعی کنین اگه مطالعه اذیت تون میکنه یا زمانش رو کمتر کنین در حدی که باهاش راحت هستین یا یه مدت دیگه استراحت بدین و فقط در حد زمان کوتاهی برای مرور وقت بذارین که ان شاالله بعد که کاملا خوب شدین اون موقع با انرژی خیلی بالاتر بتونین بیشتر به مطالب مسلط بشین.
بابت توضیحات و راهنمایی هاتون خیلی سپاسگزارم که وقت و حوصله گذاشتین و تجارب و اطلاعات خوبتون رو بهم گفتین.
نکات خیلی خوبی رو اشاره کردین، همینطور بابت معرفی تاپیکی که فرمودین خیلی متشکرم و واقعا بهشون نیاز داشتم.
نکاتی که در مورد تاریخ آزمون و مدت زمان مطالعه رو فرمودین به نظرم درست هست و کاملا در این مورد موافقم.
این دوسه روزه که توی وب سایت مانشت داشتم در مورد کنکور ارشد تحقیق می کردم، تاپیک شما رو دیدم و اعتماد به نفس و پشتکار و علاقه تون به نظرم تحسین برانگیز هست. و برام جالب بود که رشته ای که قبلا خوندین و ارشد رو گرفتین غیرمرتبط با کامپیوتر هستش، فکر می کنم هر کسی که یه هدفی رو بر اساس علاقه و فاکتورهای دیگه برای خودش انتخاب می کنه وقتی این علاقه با تلاش و برنامه ریزی درست و واقع بینی و اعتماد به نفس و سایر موارد مهم دیگه باشه باعث ایجاد یه جوهره ی موفقیت توی وجودش میشه و اکثر مواقع به صد در صد هدف یا حداقل ۸۰ درصدش میرسه و این موردی بود که من از حرفاتون متوجه شدم توی تاپیکی که در مورد کنکور عنوان کرده بودین و خب این خیلی عالیه. البته بعضی افراد هم هستن که کلا این جوهره رو توی همه ی اهدافی که دنبال میکنن دارن و همین باعث میشه تو هر کاری که وارد میشن سربلند بیرون بیان که فکر می کنم شما جزو این دسته باشین.
امیدوارم این دفعه هم دانشگاه مورد نظرتونو قبول بشین و همواره در رشد و تعالی باشین، و همچنین افراد خیلی بیشتری بتونن از تجارب و راهنمایی هاتون استفاده کنن.
راستش من همونطور که قبلا اشاره کردم با اینکه سال ها تو مدرسه دانش آموز درس خون و بی حاشیه ای بودم ، و کلا درس خوندن و یادگیری چیزای جدید برام خوشایند بود ولی خب به خاطر مسائلی که بخشیش رو توضیح دادم (و چون از گرایشمم زیاد خوشم نمیومد و فقط چون مربوط به کامپیوتر بود باعث میشد اونجا درس بخونم، متاسفانه بعدها هم که درسم تموم شده بود فهمیدم تغییر گرایش رو دانشگاه میتونست برای من و افراد دیگه که میخواستن انجام بده اما دیدم ای دل غافل این هم توی مملکت ما مثل اکثر موارد پارتی بازی بوده و من در این مورد بی خبر بودم که از این راه پیگیری کنم ، چون فکر نمیکردم این چیزا هم پارتی بخواد! اما خب چیکار میشه کرد و زمان دیگه گذشت. البته کلا از پارتی بازی خوشم نمیاد چون باعث میشه حق یه عده پایمال بشه و چرا کاری که وظیفه ی یک ارگان یا جای دیگه ای هست رو بیان پارتی بازیش کنن اونم توی حوزه ی علمی..! واقعا این موارد رو میبینم برام خیلی ناراحت کننده هست، مثلا یه جایی میری اول کاری که وظیفه شون هست رو کلی ادا و اصول الکی از خودشون در میارن که انجامش ندن یا خیلی ناز میکنن بعد تا میفهمن حالا آشنا یا فامیل فلانی هستی خیلی سریع و راحت در کمترین زمان برات انجامش میدن!!! امیدوارم یه روزی برسه کمتر و کمتر شاهد این کرونای بند پ تو ایران باشیم و همه مون یاد بگیریم فارغ از پارتی بازی به انسانیت و حقوق انسانی و وظیقه شناسی ارزش بدیم.)
خلاصه به خاطر این مسائل حس میکردم اعتماد به نفسم کم شده بود و بعد دانشگاه هم توی مواردی این رو حس میکردم، و این چند روزه هم که در مورد کنکور تحقیق می کنم بهش فکر کردم، البته تا حد تقریبا زیادی سال ها کمالگرا بودم و این گاها اشک منو در میاورد که خب خداروشکر بعدها فهمیدم چه سم خطرناکی هست و مدت هاست کمش کردم ولی خب باید مراقب باشم توی ایامی که برای کنکور درس میخونم به حداقل برسونمش، هرچند برای یه کمالگرا که سال ها اون مدلی زندگی کرده واقعا آسون نیست، اما باید واقع بین بود و تغییر پذیر.
(یکی از موارد کمالگرایی : مثلا این چند روز فکر می کردم شاید بهتر بود کلا یه شیش ماهی اول مینشستم درس ها رو یه دور میخوندم که یه سطح بیام بالا بعد بشینم تخصصی بخونم با خودم فکر کردم نکنه زمان کم باشه، با اینکه خیلی روی کمالگرایی ام کار کردم و الانم دارم کار می کنم ولی خب یه جایی یه وقتی افکار کمالگرایانه به ذهنم میاد و میگم شاید بهتره کاملا همه چیز کامل و مرتب و سرجاش باشه!) به خصوص وقتی کتاب ها رو دیدم و تغییر جدیدی که از مهر ۹۸ برای کنکوری های ارشد کامپیوتر اعمال کردن. قبلا هم چند بار دیده بودم بچه های کامپیوتر از این تغییرات (بهتره بگم شوک های شدیدا ناخوشایند) خیلی اذیت و ناراحت میشدن و مجبور میشدن برنامه ها و منابع شونو توی پروسه ی زمانی مطالعه تغییر بدن و کلی استرس میگرفتن به خاطرش.
واقعا متوجه نمیشم این افرادی که توی سازمان سنجش نشستن و هر ساله یه قانون من درآوردی (ببخشید اینجوری بیان می کنم، ولی به نظر من که اطلاعات خیلی کمی در این مورد دارم اینا اصلا کار درستی نیستن خیلی مواقع) که ظاهرا هیچ اساس و دلیل علمی ای هم نداره و اکثر مواقع به ضرر داوطلب ها هست رو از کجا میارن ، کلا انگار این کاره نیستن و اصلا متوجه نیستن دارن چیکار میکنن!
خب میتونن با این همه استادهای علمی و با سواد که در جریان آزمون بچه ها هستن مشورت کنن و اگه تغییری میخوان بدن حداقل در جهت مثبت کارآمد باشه . نمیدونم تو رشته های دیگه هم این ها از این شاهکارها میکنن یا فقط دشمنی هاشون برای بچه های گروه کامپیوتر هستش!
دیگه به خاطر این چیزا هم بود که من قبلا فکر میکردم مدت زمان کمی قبل کنکور باید برم دنبال منابع، چون ممکنه هر ساله یه سری چیزارو عوض کنن، بعد تازه متوجه شدم شاید همون چند ماه پیش میودم تحقیق و بررسی میکردم بهتر بودش!
قبلنا که توی این وب سایت میومدم میدیدم بچه ها خیلی فعال تر بودن و بیشتر به سوال کننده ها کمک میکردن، نمیدونم چرا مانشت اینجوری شده الان! هرچند من جواب خیلی از سوالاتم رو از راهنمایی های شما گرفتم ولی حس می کنم یه کم نیاز دارم در مورد گرایش، بیشتر به یقین برسم که امیدوارم دوستان مهندس افتخار بدن و در این مورد راهنمایی ام کنن که تصمیم درستی بگیرم. البته استاد و دوستانی هم دارم که کامپیوتر و گرایش های مختلفش رو خوندن اما خب نظر دوستان اینجا هم برام مهم بود چون فکر کردم تجارب و اطلاعات خوبی دارن.
در مورد آزمون که فرمودین آنلاین هم خوبه، حرفتون رو قبول دارم ولی آخه با توجه به تجارب و شرایط من حس می کنم شاید بهتر باشه آزمون و مشاوره ی حضوری هم داشته باشم که بهتر تو شرایط آزمون روز کنکور قرار بگیرم و مشاور حضوری هم اینجا ممکنه به کیفیت مشاورهای آنلاین و مجازی نباشه ولی خب یه پوئن مثبتش اینه که حضوری هست و حس می کنم این بیشتر میتونه بهم اعتماد به نفس بده،هرچند کیفیت مهم تر هستو خیلی خوشحالم که این مسیرها هم برای آگاهی و کمک کنکوری ها هستن، چون من واقعا سر کنکور کارشناسی با زحمت زیادی هم که کشیدم به رتبه ی دلخواهم نرسیدم و خیلی آسیب دیدم و الان این حس رو دارم که این دفعه حواسم به همه چیز باشه تا حد ممکن!
در مورد نحوه ی خوندن کتاب ها، راستش من هم فکر می کنم اگه به ترتیب تموم کردن کتاب ها باشه شاید آدم بتونه مطالب رو عمیق تر و منسجم تر بخونه اما خب یه مقدار ممکنه خسته کننده بشه و اگه آزمون هم باشه دیگه باید کتاب های دیگه رو هم خوند. البته فکر می کنم تجربه هم در این مورد خوب باشه که مشخص بشه کدوم مفیدتره برای هر کسی.
راستی شما آزمون و مشاوره رو استفاده میکنین؟
منابع رو بیشتر از فیلم های آنلاین استفاده میکنین؟
فکر می کنم کتاب های کاغذی در صورتی که پربار باشن شاید بهترن و وقت کمتری رو بگیرن، شایدم این نظر درست نباشه، نمیدونم دقیقا باید تجربه کنم.
و سوال دیکه اینگه شما متوسط چه مدت و روزی چند ساعت رو مطالعه کردین؟
من با درس خوندن زیاد هم چندان مسئله ندارم ولی راستش زیاد دوس ندارم تما وقت از صبح تا شب بشینم پای کتاب درسی. چون ترجیح میدم برعکس کنکور کارشناسی این دفعه تک بعدی عمل نکنم و در کنار مطالعه ام برای کنکور، مطالعه ی متفرقه و کارای کوچیک دیگه از این دست رو انجام بدم.
البته میدونم تمرکز و وقت عمده باید برای مطالعه ی درسی باشه و به همین خاطر تصمیم گرفتم سرکار هم نرم که بهتر بتونم تمرکز کنم و وقت بذارم.
(ببخشید که بازم سوال پرسیدم ، اگه وقت و حوصله داشتین و آنلاین شدین توی وب سایت ممنون میشم تجربه تون در این مورد رو هم بفرمایین)
خب عذر میخوام که زیاد حرف زدم و بابت اینکه بخشی از حرفام هم سیاسی شد ببخشید.
امیدوارم سلامت و موفق باشین.