زمان کنونی: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸, ۱۰:۵۴ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

ارسال:
  

pure.yaser پرسیده:

مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

فرض کنید در بررسی مفهوم علیت نماد p∣⇒q به معنای ان است که p تنها علت q است.
همچنین V تابع ارزش گذاری بوده و هر جمله ارزش ۰ یا ۱ را نسبت می دهد .
در این صورت (v((p∧q)|⇒q) کدام است؟
۱ ) ۰
۲ ) ((v(q)(1-V(p
۳ ) ۱((v(q)(1-v(p−
۴ ) ...
من این تستو هر طور حساب میکنم نمیتونم به جواب برسم
توضیح کتاب رو هم خوب متوجه نمیشم
با جا گذاری تو گزینه ها هم نتونستم به جواب برسم
دوستان لطف میکنن
تو حل سوال کمک کنن
ممنون میشم
Behnam‌، در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۹:۳۳ ب.ظ برای این مطلب یک پانوشت گذاشته است:

لطفاً صورت سؤال رو هم قرار بدهید. همه که لزوماً این کتاب رو ندارند.

نقل قول این ارسال در یک پاسخ

۲
ارسال:
  

Pure Liveliness پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما [tex]\mid\Rightarrow[/tex] رو داریم.
گفته مفهوم علیت [tex]p\mid\Rightarrow q[/tex] به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با [tex]q\rightarrow p[/tex]
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))[/tex]
که این معادل هست با:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))=v(*p\vee(p\wedge q))\equiv v((*p\vee p)\wedge(*p\vee q))=v(T\wedge(*p\vee q))=v(*p\vee q)[/tex]
خب حالا [tex]v(*p\vee q)[/tex] معادل با چی میشه؟
می دونیم که [tex]v(A\vee B)=V(A)+V(B)-V(A)V(B)[/tex]
و همین طور [tex]V(*q)=(1-v(q))[/tex]
پس: [tex]v(*p\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)[/tex]
[tex]v(*q\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)=(1-v(q))+v(p)(1-v(*q))=1-v(q)+v(p).v(q)=1-v(q)(1-v(p))[/tex]

اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که [tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow\: q)\equiv v(*p\vee p)[/tex]
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت [tex]v(*q\vee p)[/tex] به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال:
  

pure.yaser پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۸:۳۱ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط:  سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما [tex]\mid\Rightarrow[/tex] رو داریم.
گفته مفهوم علیت [tex]p\mid\Rightarrow q[/tex] به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با [tex]q\rightarrow p[/tex]
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))[/tex]
که این معادل هست با:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))=v(*p\vee(p\wedge q))\equiv v((*p\vee p)\wedge(*p\vee q))=v(T\wedge(*p\vee q))=v(*p\vee q)[/tex]
خب حالا [tex]v(*p\vee q)[/tex] معادل با چی میشه؟
می دونیم که [tex]v(A\vee B)=V(A)+V(B)-V(A)V(B)[/tex]
و همین طور [tex]V(*q)=(1-v(q))[/tex]
پس: [tex]v(*p\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)[/tex]
[tex]v(*q\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)=(1-v(q))+v(p)(1-v(*q))=1-v(q)+v(p).v(q)=1-v(q)(1-v(p))[/tex]

اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که [tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow\: q)\equiv v(*p\vee p)[/tex]
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت [tex]v(*q\vee p)[/tex] به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.
مرسی از جوابتون
فقط من بازم یکم مشکل دارم
uploadax.byethost3.com/images/28339558976269592427.jpg
و لطف میکنید گزینه ۳ رو با مقادیر q , p =1 جا گذاری کنید
من فقط ازش صفر میگیرمHuhHuh
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال:
  

Jooybari پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۹:۲۵ ب.ظ)pure.yaser نوشته شده توسط:  مرسی از جوابتون
فقط من بازم یکم مشکل دارم
uploadax.byethost3.com/images/28339558976269592427.jpg
و لطف میکنید گزینه ۳ رو با مقادیر q , p =1 جا گذاری کنید
من فقط ازش صفر میگیرمHuhHuh

سلام. وقتتون بخیر.
اون قسمتی که خط کشیدید مشکل داره. عبارت [tex]v(p)-v(*q)\vee (p)[/tex] رو درنظر بگیرید. حالا از [tex]v(p)[/tex] فاکتور بگیرید. به عبارت سمت راست میرسید. اون نتیجه گیری سطر آخرتون مشکل داره.

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۸:۳۱ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط:  سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما [tex]\mid\Rightarrow[/tex] رو داریم.
گفته مفهوم علیت [tex]p\mid\Rightarrow q[/tex] به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با [tex]q\rightarrow p[/tex]
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))[/tex]
که این معادل هست با:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))=v(*p\vee(p\wedge q))\equiv v((*p\vee p)\wedge(*p\vee q))=v(T\wedge(*p\vee q))=v(*p\vee q)[/tex]
خب حالا [tex]v(*p\vee q)[/tex] معادل با چی میشه؟
می دونیم که [tex]v(A\vee B)=V(A)+V(B)-V(A)V(B)[/tex]
و همین طور [tex]V(*q)=(1-v(q))[/tex]
پس: [tex]v(*p\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)[/tex]
[tex]v(*q\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)=(1-v(q))+v(p)(1-v(*q))=1-v(q)+v(p).v(q)=1-v(q)(1-v(p))[/tex]

اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که [tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow\: q)\equiv v(*p\vee p)[/tex]
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت [tex]v(*q\vee p)[/tex] به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.

سلام. وقتتون بخیر. با تشکر از پاسختون.
نیاز نیست سوال رو با رد گزینه حل کنید. عبارت [tex]*p\vee q[/tex] زمانی درسته که p درست باشه یا q نادرست باشه. پس ارزش عبارت زمانی درسته که یکی از دو حالت فوق برقرار باشه. به عبارت دیگه زمانی نادرسته که هر دو عبارت نادرست باشه.
ارزش ترکیب عطفی رو میشه با ضرب حالت‌های درست بودن دو عبارت هم‌ارز دونست.
ارزش ترکیب فصلی رو میشه با ۱ منهای ضرب حالت‌های غلط بودن دو عبارت هم‌ارز دونست.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال:
  

pure.yaser پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۱۰:۲۲ ب.ظ)Jooybari نوشته شده توسط:  
(10 شهریور ۱۳۹۵ ۰۹:۲۵ ب.ظ)pure.yaser نوشته شده توسط:  مرسی از جوابتون
فقط من بازم یکم مشکل دارم
uploadax.byethost3.com/images/28339558976269592427.jpg
و لطف میکنید گزینه ۳ رو با مقادیر q , p =1 جا گذاری کنید
من فقط ازش صفر میگیرمHuhHuh

سلام. وقتتون بخیر.
اون قسمتی که خط کشیدید مشکل داره. عبارت [tex]v(p)-v(*q)\vee (p)[/tex] رو درنظر بگیرید. حالا از [tex]v(p)[/tex] فاکتور بگیرید. به عبارت سمت راست میرسید. اون نتیجه گیری سطر آخرتون مشکل داره.

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۸:۳۱ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط:  سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما [tex]\mid\Rightarrow[/tex] رو داریم.
گفته مفهوم علیت [tex]p\mid\Rightarrow q[/tex] به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با [tex]q\rightarrow p[/tex]
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))[/tex]
که این معادل هست با:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))=v(*p\vee(p\wedge q))\equiv v((*p\vee p)\wedge(*p\vee q))=v(T\wedge(*p\vee q))=v(*p\vee q)[/tex]
خب حالا [tex]v(*p\vee q)[/tex] معادل با چی میشه؟
می دونیم که [tex]v(A\vee B)=V(A)+V(B)-V(A)V(B)[/tex]
و همین طور [tex]V(*q)=(1-v(q))[/tex]
پس: [tex]v(*p\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)[/tex]
[tex]v(*q\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)=(1-v(q))+v(p)(1-v(*q))=1-v(q)+v(p).v(q)=1-v(q)(1-v(p))[/tex]

اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که [tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow\: q)\equiv v(*p\vee p)[/tex]
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت [tex]v(*q\vee p)[/tex] به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.

سلام. وقتتون بخیر. با تشکر از پاسختون.
نیاز نیست سوال رو با رد گزینه حل کنید. عبارت [tex]*p\vee q[/tex] زمانی درسته که p درست باشه یا q نادرست باشه. پس ارزش عبارت زمانی درسته که یکی از دو حالت فوق برقرار باشه. به عبارت دیگه زمانی نادرسته که هر دو عبارت نادرست باشه.
ارزش ترکیب عطفی رو میشه با ضرب حالت‌های درست بودن دو عبارت هم‌ارز دونست.
ارزش ترکیب فصلی رو میشه با ۱ منهای ضرب حالت‌های غلط بودن دو عبارت هم‌ارز دونست.
واقعن ممنونننننننننننننننن
همه چی حل شد Smile
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال:
  

achitsaz73 پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

(۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ۰۸:۳۱ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط:  سلام. نتونستم نقیض رو پیدا کنم. به جاش از * استفاده کردم.
گاهی توی سوالات یه عملگری رو معرفی می کنند و بهش یه تعریف خاصی میدن که روی عملوند ها یه کاری انجام میده. توی این جا ما [tex]\mid\Rightarrow[/tex] رو داریم.
گفته مفهوم علیت [tex]p\mid\Rightarrow q[/tex] به معنای این هست که p تنها علت q است. این یعنی چی؟ یعنی "p اگر q" و در واقع این عبارت برابر میشه با [tex]q\rightarrow p[/tex]
خب حالا صورت سوال رو به شکل زیر تغییر میدیم:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))[/tex]
که این معادل هست با:
[tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow q)\equiv v(q\longrightarrow(p\wedge q))=v(*p\vee(p\wedge q))\equiv v((*p\vee p)\wedge(*p\vee q))=v(T\wedge(*p\vee q))=v(*p\vee q)[/tex]
خب حالا [tex]v(*p\vee q)[/tex] معادل با چی میشه؟
می دونیم که [tex]v(A\vee B)=V(A)+V(B)-V(A)V(B)[/tex]
و همین طور [tex]V(*q)=(1-v(q))[/tex]
پس: [tex]v(*p\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)[/tex]
[tex]v(*q\vee p)=V(*q)+V(p)-V(*q)V(p)=(1-v(q))+v(p)(1-v(*q))=1-v(q)+v(p).v(q)=1-v(q)(1-v(p))[/tex]

اگر بخوایم ارزش گذاری کنیم و جواب بدیم:
به دست آوردیم که [tex]v((p\wedge q)|\Rightarrow\: q)\equiv v(*p\vee p)[/tex]
مقداردهی می کنیم. گزینه ی ۱ که معلومه غلطه. چون عبارت [tex]v(*q\vee p)[/tex] به ازای مقادیری میتونه درست باشه و لزوماٌ صفر نیست.
گزینه ی ۲ مثال نقضش می تونه این باشه : p=1 و q=0 حالا گزینه ی ۲ ارزشش برابر با ۰ هست با این مقداردهی ولی صورت سوال با این مقداردهی ۱ هست.
گزینه ی ۴ هم به ازای p=۱ و q=۰ غلط هست چون ارزش گزینه برابر با ۰ میشه و ارزش صورت سوال برابر با ۱.
پس گزینه ی ۳ درست هست.
سلام
ببخشید من نمی فهمم که چرا p تنها علت q یعنی "q آنگاه p" چون به نظرم "p آنگاه q" بیشتر بهش میخوره. میشه یکم اینو بیشتر باز کنید؟
ممنون میشمRolleyes
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

۰
ارسال:
  

sMohammad پاسخ داده:

RE: مشکل در حل تست ۲۲ فصل اول کتاب گسسته یوسفی

این تست یه جوریه اگر p تنها علت q باشه، پس باید [tex]0\: \longrightarrow\: 1[/tex] ارزشش False بشه چون p تنها علته، وقتی که p=0 باشه و تنها علت q هم باشه، q هم باید ۰ بشه تا ارزش گزاره true بشه ولی وقتی با [tex]0\: \longrightarrow\: 1[/tex] باز هم ارزشش true شده یعنی p تنها علت نبوده، بلکه p یکی از علت ها بوده. وقتی میگیم [tex]0\: \longrightarrow\: 1[/tex]برابر true یعنی پذیرفتیم که علت دیگه ای جز p هست که اون ۱ بوده و در حالی که p=0 بوده، ولی قبول کردیم جمله true باشه، یعنی علت دیگه ای جز p=0 وجو دارد که یک بوده و q رو یک کرده، و ما این رو پذیرفتیم. (پذیرفتیم یعنی جمله رو ارزش true بهش دادیم)
دلیلش هم اینه که وقتی p=1 باشه، q به هیچ عنوان نمیتونه صفر بشه ([tex]1\: \longrightarrow\: 0[/tex] رو نمیپذیریم (نمیپذیریم یعنی ارزش رو false به جمله میدیم) )، چرا چون p که یکی از علت هاست که ۱ شده (بقیه علت ها رو کاری نداریم) پس q اصلا نمیتونه ۰ باشه و باید ۱ باشه.

با توجه به اون نمادی که سوال مطرح کرده به نظرم رابطه ترکیب دوشرطی درسته براش:[tex]p\: \longleftrightarrow\: q[/tex] جدول درستی:[/align]
p q F
۱ ۰ ۰
۰ ۱ ۰
۰ ۰ ۱
۱ ۱ ۱
نقل قول این ارسال در یک پاسخ



موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تست ۸۸ علوم کامپیوتر فصل شمارش arefeh.hp ۵ ۱,۰۷۶ ۰۴ آذر ۱۳۹۶ ۰۶:۰۵ ق.ظ
آخرین ارسال: Sepideh96
  یک سوال از ضریب جمله در فصل شمارش مه سااا ۱ ۳۵۱ ۱۱ مهر ۱۳۹۶ ۱۱:۲۸ ق.ظ
آخرین ارسال: Jooybari
  سوال و ابهام در مورد تست گسسته ۹۵ آیتی Mehdi.Sarf ۳ ۵۵۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۳۳ ب.ظ
آخرین ارسال: Jooybari
  سوال اول گسسته ارشد آی تی سال ۹۵ Happiness.72 ۳ ۵۸۷ ۲۸ تیر ۱۳۹۶ ۰۶:۳۲ ب.ظ
آخرین ارسال: Mehdi.Sarf
  سوال ۴۶ گسسته کنکور ارشد مهندسی کامپیوتر سال ۹۵ mhasa ۱۳ ۲,۱۲۲ ۱۲ فروردین ۱۳۹۶ ۰۱:۵۴ ب.ظ
آخرین ارسال: ali.majed.ha
  مکمل پذیری . شبکه -- گسسته پوران wskf ۱ ۵۰۹ ۱۲ دى ۱۳۹۵ ۰۵:۴۰ ب.ظ
آخرین ارسال: Behnam‌
  گسسته - چند جمله ای های رخی wskf ۳ ۱,۰۸۱ ۱۰ دى ۱۳۹۵ ۱۰:۵۴ ب.ظ
آخرین ارسال: wskf
  گسسته-مهندسی کامپیوتر-دولتی ۸۷ Majiid ۳ ۵۳۳ ۰۷ دى ۱۳۹۵ ۰۴:۱۵ ق.ظ
آخرین ارسال: Behnam‌
  مشکل در بررسی خواص رابطه jionelmessi ۲ ۶۴۰ ۰۴ آذر ۱۳۹۵ ۰۵:۲۸ ب.ظ
آخرین ارسال: Behnam‌
  مشکل در فهم کلاس هم ارزی همراه با شرط صفحه ۱۶۴ یوسفی پوران jionelmessi ۱ ۴۸۶ ۳۰ آبان ۱۳۹۵ ۰۵:۱۲ ب.ظ
آخرین ارسال: Jooybari

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close