(۲۷ خرداد ۱۳۹۵ ۰۸:۵۶ ب.ظ)mohammad386 نوشته شده توسط: (27 خرداد ۱۳۹۵ ۰۷:۱۲ ب.ظ)gaslakh نوشته شده توسط: سلام .
منظورتون را از عاقلانه درست متوجه نشدم.
این دو رشته یا هم تفاوت هایی دارند اما نمیتوان این تفاوتها را به معنای مزایا و معایب نسبت به هم در نظر گرفت.
خود بنده کارشناسی مهندسی نرم افزار بودم و ارشد علوم کامپیوتر گرایش محاسبات ! خوندم . ناراضی هم نیستم .
به هر صورت عقیده خودم را برای اومدن به دو رشته ابراز میکنم.
چند دلیل برای ورود به علوم کامپیوتر :
۱- اگر بنای خوندن دکتری داشته باشید آن هم در خارج از کشور رشته علوم کامپیوتر وجهه مناسب تری داره.
۲- گرایش سیستم های کامپیوتری اون هم ارز نرم افزار و سیستم هوشمند اون هم ارز هوش مصنوعی و رباتیکز هست
۳- انتخاب دانشگاه مورد نظر خیلی خیلی مهم هست چون برخی از دانشگاهها دیدگاهشون به علوم کامپیوتر منطق و ریاضیات اون به طور کامل هست و کمتر به جنبه کاربردی اون فکر میکنند پس انتخاب دانشگاه مناسب هم مهمه.
۴- اگر ریاضیات قوی دارید ورود به علوم کامپیوتر میتونه خیلی لذت بخش باشه.
چند دلیل برای ورود به مهندسی
۱- در ایران شناخته شده تر هست و البته متاسفانه اکثر مراکز و ارگانها رشته کامپیوتر را به اسم مهندسی میشناسن به همین دلیل موقعیت کاری رسمی براشون بیشتر رخ میده.
۲- در دانشگاهها اساتید کامپیوتر عمدتا از اساتید علوم کامپیوتر قویتر هستند چون فیلد تخصصیشون عمدتا کامپیوتر بوده اما اساتید علوم اکثرا دکتری ریاضی یا مهندسی دارند.
۳- سابقه مهندسی از علوم تو ایران بیشتره.
۴- رو جنبه کاربردی کامپیوتر بیشتر تاکید میشه
گرچند اینها را کاملا نمیشه به عنوان توجیه گفت. اما از نظر تجربه شخصی :
وضعیت کنون جامعه به سمتی میره که ادامه تحصیل فقط به صرف علاقه شخصی باید پیش بره چون اصولا دیگه برای کسی موقعیت سازی و کار سازی نمیکنه . نه مهندسی نه علوم
اگر به ظرفیت پذیرش ها توجه کنید میبینید تحصیلات تکمیلی تو ایران یه رشد کمی داره که از کیفیت اون کاهش میده. ظرفیتهای نجومی و عجیب غریبی که مطمئن باشید نسبت دانشجو ارشد به استاد راهنما اصلا داخلش توجهی نشده که ضربه عظیمی به پیکره تحصیلات تکمیلی میزنه پس متاسفانه مدرک فوق لیسانس هم در آینده نزدیک به سرنوشت مدرک لیسانس امروزه دچار میشه .
این فاجعه در ۱۰ سال دیگه میشه برا دکتری داخل تصور کرد.
پس فکر کنید آیا دنبال پیشرفت و علاقه هستید یا آینده شغلی ، اگر علاقه باشه هیچ فرقی نداره کدوم رشته برید چون به هر صورت پیشرفت میکنید (به فکر دکتری هم باشید) .
در مورد قبولی با این رتبه متاسفانه شناخت مناسبی ندارم. انشالله باقی دوستان هم با نظرات مفیدشون یاری میکنن.
سوال دیگری هم داشتید در خدمت هستم .
موفق باشید .
ممنون از جواب کاملتون.
منظور بنده از عاقلانه بودن این بود که ,چون آشنایی با رشته علوم نداشتم, اگه علوم کامپیوتر رو انتخاب کنم ممکنه از لحاظ متفاوت بودن پایه درسی در دوره کارشناسی با رشته مهندسی نرم افزار شاید دچار مشکل بشم.
الان دفترچه انتخاب رشته رو که داشتم نگاه می کردم, جلو بعضی دانشگاه ها گرایش ذکر شده اما جلو بعضی نه. ممکنه در این مورد منو راهنمایی کنید. آیا تو دانشگاه هایی که گرایشی ذکر نشده, همه ی گرایش ها وجود داره و می تونیم هر کدومو خواستیم خودمون بعدا انتخاب کنیم؟ یا باید بریم از سایت دانشگاه بر اساس اعضا هیئت علمی کسب اطلاعات کنیم؟
اگه در مورد رنکینگ دانشگاه ها و اینکه تو کدوم دانشگاه ها بیشتر به جنبه ریاضی این رشته توجه میشه راهنمایی کنید ممنون میشم.
این که جلو دانشگاهها گرایش نزده دلیل بر داشتن همه گرایشا در این دانشگاهها نیست بلکه به این خاطر است که در مدرک ارشدشون گرایش خاصی را قید نمیکنند.
دیدن هیئات علمی دانشگاه مورد نظر میتونه گرایشهاش را پیدا کنید. درسته
در مورد دانشگاه شهید بهشتی که اطلاع دارم ، روی زمینه گراف، محاسبات علمی، رمزنگاری، بیوانفورماتیک، پردازش سریع و به تازگی هوش و پردازش تصویر کار میکنند اما به هر صورت گرایشی بر روی مدرک تحصیلی قید نمیکنند.
دانشگاه تهران فکر کنم بیشتر روی بیوانفورماتیک کار میکنه.
دانشگاه باهنر را خبر ندارم
امیرکبیر فک کنم سیستم کار میکنه
علامه طباطبایی را نمیدونم
دانشگاه یزد عمدتا محاسبات علمی کار میکنه
باقی هم گرایش دارند