(۰۷ مهر ۱۳۹۴ ۰۱:۲۰ ق.ظ)gonabad نوشته شده توسط: سلام
برای زبان می خوام کتاب بگیرم اما بین انتخاب های زیر موندم. نظر دوستان چیه...
زبان عمومی مدرسان بگیرم یا زبان عمومی زیر ذره بین رو؟؟؟؟ نظر دوستان درمورد جلد دوم زبان عمومی زیر ذره بین چیه؟ کتاب Grammer in use از اون مفیدتر نیست؟؟؟
باتشکر
دوست عزیز سلام
حتما اطلاع دارید که سوالات درس زبان به صورت ۱۵ سوال عمومی و ۱۵ سوال تخصصی مطرح میشه. از ۱۵ سوال عمومی، ده تست مربوط به واژگان هست که همگی شامل یک جمله با یک جای خالی میشه که باید با یکی از گزینه ها پر بشه. در این تست ها اگر شما معنی حتی یکی از گزینه ها را ندانید و یا یک یا دو کلمه از از جمله مورد نظر، احتمالا نمی تونید به سوال مربوطه پاسخ دهید یا پاسخ درست دهید. ۵ سوال بعدی از بحث گرامر هست که به صورت کلوز تست (متن چند خطی با ۵ جای خالی) مطرح میشه و از بین گزینه ها باید به لحاظ گرامری صحیح ترین را انتخاب کنید. بخش دوم یا ۱۵ سوال بعدی زبان تخصصی هست که میشه سه تا متن ۱۵ تا ۲۰ خطی (گاهی کمتر و در مواردی بیشتر) که از هر کدام ۵ سوال مطرح میشه.
از طرفی سطح سوالات زبان عمومی از سال ۸۶ به این سمت رشد زیادی داشته و واقعا سطح بالایی داره. در واقع بین دانش زبان فارغ التحصیلان لیسانس (از هر رشته و دانشگاهی که باشند) و چیزی که در کنکور ارشد از شما انتظار دارند فاصله زیادی هست. برای همین ممکنه شما الان و نخونده بزنی ۵%. چهار ماه وقت بذاری بخونی ولی باز هم بزنی ۵%. این به خاطر اینه که تا حالا داشتی فقط این فاصله رو پر میکردی و تازه بعد پر شدن این فاصله هست که میشه مثلا مانند درس سیستم عامل که هر چقدر بخونی همون قدر هم نتیجه میگیری...
مجموع اینها باعث میشه داوطلبا خیلی سراغ زبان نروند و بذارنش کنار. در واقع برای کسی که سطح زبان خوبی نداره خیلی پیشنهاد نمیشه برای زبان عمومی وقت بذاره چون به اندازه تلاشش نتیجه نخواهد گرفت.
و اما دو تا پیشنهاد و بعد برسم به کتاب هایی که گفتید!
زبان تخصصی از عمومی راحت تره؛ چون همه دایره لغات تخصصی محدوده و هم ممکنه شما خیلی از لغات متن رو ندونی ولی بتونی به بعضی سوالا جواب بدی! چیزی که در زبان عمومی ممکن نیست.
در بخش زبان عمومی، گرامر از واژگان راحت تره؛ چون چارچوب داره. تو واژگان نمیتونی بگی چون من مثلا ۲۰۰۰ لغت بلدم حتما میتونم به تعدادی سوال جواب بدم ولی گرامر سوالات روتینی داره. مثلا اغلب از ضمایر موصول سوال هست. بنابراین شما اگه گرامر رو مرور کنی وتعدادی کلوز تست بزنی احتمالا بتونی نتیجه خیلی بهتری بگیری از زمانی که واژگان میخونی....
حالا برسیم به کتاب ها!
کتاب های زیر ذره بین عالی هستند ولی بسیار سنگین. یعنی اگه شما سطح زبان خوبی نداشته باشی تقریبا به کارت نمیاد و اگر هم سطح زبان خوبی دارید باید برای این کتاب وقت زیادی بذارید. کتاب بسیار کاملی هست ولی خب برای کسی که که میخواد در سوالات سخت زبان موفق باشه. ساختار کتاب و نحوه بیان و خیلی از بخش های دیگه از کتاب مدرسان بهترند. کتاب مدرسان هم کتاب خوبیه ولی از سطح پایین تری نسبت کتاب زیرذره بین برخوردار هست. یعنی خیلی چیزای ساده تر رو گفته که در زیر ذره بین نیست و در عوضش خیلی چیزای سخت تر رو نگفته که در زیر ذره بین هست! این البته نه مزیت هست و نه عیب. در واقع مدرسان، پایه ای تر شروع کرده و خیلی از واژگان پیشرفته تر رو هم نداره.
در مورد جلد دوم، اصولا پیشنهاد نمیشه کتاب های مثل grammer in use بخونید. مطالعه این کتاب مثل این میمونه که شما بگی برای واژگان دیکشنری جیبی آکسفورد رو میخونم! کتاب in use خیلی چیزا اضافه و خیلی چیزا کم داره نسبت به کنکور. اضافه ترش حجم زیاد نکات ریز و جزیی هست و کمترش تست کنکور هست. ولی کتاب زیرذره بین یک کتاب کنکوری هست. هر گرامری که شما برای کنکور احتیاج دارید رو داره و البته تست هارو به طور کامل. بنابراین برای کنکور ارشد هم کارایی و هم اثربخشی بالاتری نسبت به همه کتاب های غیر کنکوری داره.
در بخش زبان تخصصی هم همان طور که دوستمون گفتند کتاب پارسه خوبه. یکی از خوبیهاش هم اینه که تکنیک های پاسخگویی به درک مطلب رو در کنار یادگرفتن لغت های تخصصی، خوب گفته.... (کتاب دیگه ای رو ندیدم که نظر بدم)
پر حرفی بنده رو ببخشید
موفق باشید