معاون امور فرهنگی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان تعداد افراد تحت پوشش بنیاد را ۱۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: بر اساس آخرین آمارها ۷۱۲ نفراز دارندگان مدالهای المپیادهای علمی و ۳۵۰ نفر از برترینهای آزمون سراسری از کشور خارج شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن حسینی در گردهمایی برگزیدگان آزمون سراسری سال ۹۲ سیاستگذاری و برنامه ریزی برای شناسایی، هدایت و پشتیبانی از نخبگان و ایجاد هماهنگی میان سازمانها و نهادهای مرتبط با نخبگان و نظارت بر فعالیتهای مربوط به آنها را از وظایف بنیاد ملی نخبگان دانست و افزود: فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان زیر نظر هیان امنا که در راس آن رئیس جمهور قرار دارد، رئیس بنیاد ملی نخبگان و شورای نخبگان انجام میشود.
معاون امور فرهنگی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به تعریف استعداد برتر و نخبه اظهار داشت: بر اساس آیین نامه نخبگی برگزیدگان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها، برگزیدگان المپیادهای علمی دانشآموزی و دانشجویی، برگزیدگان آزمونهای جامع پزشکی، برگزیدگان مسابقات قرآنی، دانشجویان نمونه کشوری و برگزیدگان آفرینندگان آثار بدیع و ارزنده هنری تحت پوشش بنیاد قرار دارند.
به گفته وی تاکنون ۵ نفر از مشمولان از طرح سربازی نخبگان بهره مند شدند.
آخرین آمار نخبگان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان
حسینی با تاکید بر اینکه در سال جاری افراد جدیدتری به خانواده بزرگ بنیاد ملی نخبگان پیوستند، ادامه داد: تعداد نخبگان و استعدادهای برتر تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان به ۱۳ هزار نفر افزایش یافته است.
به گفته وی آخرین آمار نخبگان و استعدادهای برتر مورد حمایت بنیاد ملی تا سال گذشته به شرح ذیل است:
تسهیلات بنیاد ملی نخبگان به استعدادهای برتر
حسینی به بیان جزئیات تسهیلات اعطایی بنیاد به استعدادهای برتر اشاره کرد و یادآور شد: تسهیلات اعطایی به رتبههای برتر کنکور سراسری و مدال آوران المپیادهای دانش آموزی به شرط معدل بالای ۱۷ و پویایی در حوزه آموزشی و پژوهشی اعطا خواهد شد.
وی کمک هزینه ماهیانه تحصیلی، انجام پروژه تحقیقاتی به جای خدمت سربازی پس از اتمام اولین مقطع تحصیلی، تسهیلات ساخت و خرید مسکن کمک هزینه مسافرتهای علمی، خروج از کشور بدون سپردن وثیقه، سفر حج عمره و پژوهانه ویژه استادیاران جوان را از جمله تسهیلات این بنیاد نام برد.
جامعه آماری استعدادهای برتر جدید خانواده بنیاد ملی نخبگان
معاون امور فرهنگی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ترکیب استعدادهای برتری که امسال به خانواده بنیاد ملی نخبگان اضافه شده است، یادآور شد: در سال جاری ۳۹۲ نفر از برترینهای آزمون سراسری تحت پوشش بنیاد قرار گرفتند که از این تعداد ۱۵۰ نفر از برترینهای آزمون سراسری ریاضی فیزیک، ۱۰۰ نفر اول آزمون علوم تجربی، ۱۰۲ نفر اول آزمون علوم انسانی و ۴۰ نفر اول آزمون هنر بودند.
وی به دلیل انتخاب ۱۰۲ نفر اول آزمون علوم انسانی اشاره کرد و توضیح داد: در آزمون سال جاری ۳ نفر رتبه ۱۰۰ کسب کردند که دو نفر از آنها برای دریافت حمایت های بنیاد انتخاب شدند.
وی تعداد مدال آوران المپیاد دانش آموزی که تحت پوشش این بنیاد قرار گرفته اند را ۲۶۴ نفر ذکر کرد و ادامه داد: تعداد ۲۶ نفر از مدال آوران المپیاد سال ۹۱ در آزمون سراسری سال ۹۲ موفق به کسب رتبههای برتر شدند که امتیاز آنها در المپیاد تنها برای یک بار در کنکور محاسبه شد که ترکیب این افراد به شرخ ذیل است:
شیمی دارای بیشترین آمار مدال طلا
ترکیب برترینهای آزمون سراسری ۹۲
حسینی به بیان تفکیک جنسیتی برترین های آزمون سراسرس پرداخت و اظهار داشت: در این آزمون ۳۹۲ نفر به عنوان برترین تحت حمایت بنیاد قرار گرفتند که از این تعداد ۱۷۴ نفر دختر و ۲۱۸ نفر پسر بودند.
تهران و خراسان رضوی دارنده بیشترین آمار کنکوریهای برتر
وی با بیان اینکه استان تهران بیشترین برترینها را جذب کرده است، گفت: ۵۴۱ نفر (۹۲ درصد) از برترینهای آزمون سراسری دانشگاههای تهران را برای ادامه تحصیل خود انتخاب کردند و پس از آن خراسان رضوی با ۱۴/۳ درصد، استان فارس با ۱۴/۲ درصد و اصفهان ۷/۱ در ردههای بعد قرار گرفتهاند.
وضعیت خروج نخبگان از دید آمار
حسینی در خصوص آمار خروج نخبگان از کشور یاداور شد: از تعداد ۱۰۲۰ نفر از دارندگان مدالهای المپیادهای علمی از سال ۸۲ تا ۸۶ تعداد ۷۱۲ نفر (۷۰ درصد) در داخل کشور و ۳۰۸ نفر (۳۰ درصد) از کشور خارج شدند.
به گفته وی در طی سالهای ۸۲ تا ۸۶ تعداد ۱۴۰۳ نفر از برترینهای آزمون سراسری در داخل کشور هستند و ۳۵۰ نفر از کشور خارج شدند.
میزان حمایت بنیاد ملی نخبگان از مراکز نخبه پرور
معاون امور فرهنگی و برنامه ریزی بنیادد ملی نخبگان با بیان اینکه تاکنون ۲۴۱ دانشگاه و ۲۵۱ مرکز و موسسه نخبه پرور حمایت شده است، خاطر نشان کرد: از این مراکز و موسسات به میزان ۲۱۶ میلیارد تومان حمایت شده است.
شگفتیهایی که از سوی برترینها آفریده شد
حسینی با اشاره به بیان اینکه مسن ترین رتبه برتر آزمون سراسری هاله خوانساری متولد ۱۳۵۸ حائز رتبه ۳۳ در گروه هنر است، افزود: جوانترین آنها فرزام گیلانی متولد ۷۶ است که رتبه ۳۳ در گروه ریاضی کسب کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از برترینها رشته دبیری تاریخ دانشگاه تهران را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده است، ادامه داد: رتبه ۲۸ کنکور انسانی رشته دبیری ادبیات عرب پردیس الزهرا ساری را انتخاب کرده است.
حسینی با بیان اینکه رتبه ۱۰۰ گروه علوم انسانی در رشته روانشناسی کودکان استثنایی دانشگاه تهران پذیرش شده است، اضافه کرد: در سال جاری در گروه علوم انسانی ۳ نفر رتبه ۱۰۰ را کسب کردند.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.