ا
عوذ بالله من الشیطان رجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لَسَوْفَ یُعْطیکَ رَبُّکَ فَتَرْضى (سوره ضحی، آیه ۵)
و به زودی پروردگارت آنقدر به تو عطا خواهد کرد که خشنود شوی
یُعْطی: دادن ( به کسی چیزی را)، تقدیم کردن. پیشکش دادن. هدیه دادن. پاداش دادن. اعطا کردن. بخشیدن.
رَضِیَ : راضی شدن. خشنود شدن. رضایت دادن. موافقت کردن. پسندیدن. پذیرفتن. جایز شمردن.
برداشت من از این آیه:
با خوندن این آیه به مقام و شان حضرت محمد (ص) فکر کردم. به اینکه یک انسان به درجه ای میرسه که خداوند درصدد خشنود کردن او برمیاد. و اینکه در این آیه وعده چه هدیه و بخششی به پیامبر داده شده؟ چه چیزی پیامبر رو راضی و خشنود میکنه؟ برای پاسخ این سوالم به تفسیر مراجعه کردم.
برگزیده تفسیر نمونه:
این بالاترین اکرام و احترام پروردگار نسبت به بنده خاص خود محمد(ص) است که می فرماید آنقدر به تو می بخشیم که راضی و خشنود شوی. در دنیا بر دشمنان پیروز می شوی و آیین تو عالم گیر خواهد گشت و در آخرت نیز مشمول بزرگترین مواهب خواهی بود.
بی گمان رضایت و خشنودی پیامبر اسلام (ص) به عنوان خاتم انبیا و رهبر عالم بشریت تنها در نجات خویش نیست. بلکه آن زمانی راضی و خشنود می شود که شفاعت او درباره امتش نیز پذیرفته ش ود.
امام باقر(ع) از پدرش امام زین العابدین (ع) و آن حضرت از عمویش محمد بن حنفیه و او از پدرش امیر مومنان علی (ع) روایت کرده است که گفت: رسول خدا (ص) فرمود: روز قیامت من در موقف شفاعت می ایستم و آنقدر گناهکاران را شفاعت می کنم که خداوند می گوید :" ارَضیتَ یا محمد" ( آیا راضی شدی ای محمد؟) من می گویم: " رَضیتُ رَضیتُ " (راضی شدم، راضی شدم!)
سپس امیر مومنان علی (ع) رو به جمعی از اهل کوفه کرد و افزود: شما معتقدید که امید بخش ترین آیات قرآن آیه " قل یا عبادی ..... (آیه ۵۳ سوره زمر، بگو: ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده اید، از رحمت خداوند نومید نشوید) " است.
گفتند: آری، ما چنین می گوییم. فرمود: ولی ما اهل بیت می گوییم امید بخش ترین آیات قرآن آیه "وَ لَسَوْفَ یُعْطیکَ رَبُّکَ فَتَرْضى" است.
پ.ن. بابت تاخیر در ارسال این پست عذرخواهم. البته من دیروز پست رو نوشتم ولی دکمه ارسال رو که زدم با مشکل مواجه شد و پستم ارسال نشد. در وبلاگی خوندم که نویسنده وبلاگ نوشته بود :
"مدتی است شیطان سیم اینترنتم را جویده است!"
حالا شده حکایت بنده، این جناب شیطان نه تنها اینترنتم رو دچار اختلال کرده بلکه جاهای دیگه هم داره موش می دوونه. خدا خودش آخر و عاقبت همه رو ختم به خیر کنه.