سلام.
لطفا کسانی که در این زمینه در حال کار کردن هستند در این تاپیک تجربیات خودشون را بیان کنند.
داده کاوی یکی از حوزه هایی است که میشه خیلی در این زمینه کار کرد ولی باید دید،جدیدترین رویکردهای آن چیه؟
داده کاوی ۲ مرحله داره:
۱- ابتدا داده های خام باید پردازش بشوند و به قالب مناسبی برای اعمال فرآیند داده کاوی تبدیل بشن.
۲-داده های مرحله ۱،به کمک دسته بندی و خوشه بندی به منظور تشخیص الگو مورد استفاده قرار بگیرند.
مرحله ۱،شامل اینهاست:
۱-پاکسازی
۲-یکپارچه سازی
۳-انتخاب صفات
۴-تبدیل داده ها به قالبی مناسب
در مرحله۲،به منظور تشخیص الگو از الگوریتم های دسته بندی و خوشه بندی استفاده می کنند.
البته تکنیک های داده کاوی به دو دسته نظارتی و غیرنظارتی تقسیم میشن که دسته بندی جز گروه نظارتی و خوشه بندی جز گروه غیرنظارتی ها میشه.فرقشون هم اینه که در نظارتی ها یک متغییر هدف از قبل تعریف شده هست ولی در غیرنظارتی ها متغییر هدف وجود نداره.حالا این متغییر هدف به چه دردی میخوره و چیکار میشه باهاش کرد رو خودمم نمی دونم.
بعد با یکسری معیارهای مثل دقت،سرعت و کارایی این الگوریتم ها رو ارزیابی می کنند.
حالا سئوال من اینه که از کجا میشه شناخت خوبی راجع به الگوریتم های داده دسته بندی و خوشه بندی پیدا کرد.من خودم به شخصه به منابع خوبی دسترسی ندارم.ضمناً اگه بخواهیم در زمینه داده کاوی مدل ارائه کنیم چیکار باید بکنیم؟
ممنون میشم اگه شرکت فعالانه دراین تاپیک داشته باشید.