(۰۶ اسفند ۱۳۹۱ ۰۳:۵۲ ق.ظ)alireza89 نوشته شده توسط: میشه ساز و کارش رو بگی چطور
اشتباه رایج اینه که فکر میکنید شما u . v رو میدید در صورتی که باید هیچ افراضی از اون برابر نباشه که با پشته یا حتی عدم قطعیت حل نمیشه در گفتم ساز و کار خالی و پرشدن پشته شو بگید حداقل اگه pdaنداره در هر صورت حرف دکتر دانشگر تو دانشگاه شریف برای من قابل قبول هستش که گفت گزینه ۱ جواب تست ۵۷ و من ۵ تا از دوستام هم اعتراض دادیم و قرار ایشون نامه بدن بسنجش هم تست۵۵ و هم ۵۷/
اینکه برای شما قابل قبول نیست طبیعیه. من هم اول باورم نمیشد و این بخاطر این هست که عدم قطعیت خیلی ملموس نیست. زمانی که در ucw میخواهید ببینید که آیا u و w برابر هست نیاز دارید همهی حروف متناظر در u و w را بررسی کنید. اما برای اینکه ببینید این دو رشته برابر نیستند نیاز دارید تا تنها یک اختلاف در بین حروف متناظر پیدا کنید. خوب، شما فکر کنید رشتهی ورودی ۱۲۳۴c۱۷۳۴ باشه. شما اگر از DPDA استفاده کنید میتوانید فقط یک اختلاف (یعنی ۲ و ۷) را بررسی کنید. یعنی حرف ۲را در پشته میگذارید، بعد بقیه را تا رسیدن به c دور میریزید. بعد از رشتهی دوم فقط با نویسهی دوم آن را مقایسه میکنید. پس اینجوری شما میتوانید یک اختلاف را شناسایی کنید. حالا اگر PDA شما non-deterministic باشد به اصطلاح حدس میزند که حرف چندم را باید بررسی کند. و این حدس همیشه بخاطر استفاده از عدمقطعیت درست است و این جایی هست که برای دوستان شبههبرانگیز میشود. در نهایت اینکه من خودم برای کنکور علوم خوندم و این آزمون رو تفننی شرکت کردم و منفعتی از اینکه به یک سوال اعتراض بشه یا نه ندارم. فقط چیزی که احساس کردم به شما دوستان کمک میکند رو اینجا نوشتم. در ضمن در کنکور مهندسی قبلا هم یکبار از این قضیه سوال اومده بود ولی واقعا حسش نیست برم پیداش کنم
خوب، من این سوال رو عینا در کتاب Linz پیدا کردم. خوشبختانه این از سوالاتی هست که Linz در آخر کتاب خودش جواب داده.
سوال ۱۰ سری اول سوالات فصل ۸ از ویرایش پنجم کتاب لینز:
Determine whether or no the following language is context-free.
[tex]L = \left \{ w_1cw_2 : w1, w2 \in \left \{ a, b \right \}^*, w_1 \neq w_2 \right \}[/tex]
Surprisingly this language is context-free. Construct an npda that counts to some value k (by putiing k tokens on the stak) and remembersthe kth symbol. It then examines the kth symbol in w2. If this does not match the remembered symbol, the string is accepted. if [tex]w \in L[/tex], there must be some k for which this happens. The npda chooses the k non-deterministically
گمان کنم اگر این را به استادتان نشان بدهید تصدیق کنند که حرف Linz درست است.