(۲۲ بهمن ۱۳۹۴ ۱۲:۵۰ ق.ظ)mohammad.ardeshiri نوشته شده توسط: دقیقا مشکل همینه که شما اشاره کردین (من خودم برنامه نویس حرفه ای نیستم وشبکه کارم و شاید درست نتونم نظر بدم ولی چیزی که تو شرکتهای برنامه نویسی میبینم رو میگم) برنامه ساز حرفه ای کسی نیست که بتونه برنامه حسابداری بنویسه ولی تو ایران متاسفانه قوی ترین شرکت های برنامه نویسی کارشون برنامه حسابداری نوشتن هست که چهارتا query بفرستن تو Data Base و چهارتا حساب کتابو و یه واکشی و (برای همین گفتم حرفه یکی از دوستانه برنامه نویس خیلی حرفه ایم رو که برنامه نویسی ای که تو دانشگاه یاد میگری بدرد بازار کار نمیخوره و برنامه نویسی که تو بازار کار ایران یاد میگیری بدرد بازار کار خارج نمیخوره) ولی شما یه برنامه درست حسابی خارجی که شرکتهای خارجی دارن باهاش کسب درآمد کلان میکنن رو به من نشون بده که مبنای کارش کار با دیتا بیس باشه بیشترشون یا بازی هستن و یا برنامه های کاربردی (که البته یه جورایی علمش رو صادر نمیکنن)
شما چیزی غیر از این رو توقع دارید ؟
یعنی واقعاً توقع دارید اپلیکیشن های کاربردی بسازیم ؟
واقعیت همینه دوست عزیز
واقعیت همینه که ما نهایتاً در همین سطح هستیم , وبیشتر از این هم نمی تونیم باشیم , یعنی لیاقتش رو نداریم !
ما نه تدبیر داریم , نه حوصله و نه آینده نگری
و از غوره خلوا ساختن رو بلد نیستیم
اما غرب
به لطف بلند اندیشی ها و فکر درستش
یه چیزی رو بلده که ما هیچ وقت بلد نبودیم
اونا بلدن که یک علم خام رو چجوری روی یک شعله لطیف و ملایم بزارن و صبر کنن تا آروم آروم دَم بکشه !
چیزی که ما تازه داریم یادش میگیریم
اصلاً خاصیت علم همینه , به خصوص در رشته ی ما
در کشور ما فقط قارچ و شترمرغ در دید مسئولین "پرورشی" هستن !
این گوگل , که ما هر روز باهاش سرو کار داریم , از اول اینطور نبوده ! یک ایده ی جسورانه خام و بی مصرف بوده (برای مثال میگم وگرنه گوگل قطعاً اولین موتور جست و جوگر نبوده ! )
خدا می دونه از سال ۹۶ تاحالا چندهزااااااااااااااار باگ و مشکل پردازشی و الگوریتمی و مقیاس پذیری و دوپلیکیشن و مایگریشن و... واسش پیش اومده و حلش کردن و به اینجاش رسوندن !
کی میتونه با همچین غولی رقابت کنه ؟ یوز ؟
حالا باز گوگل بازدهی سریعی داشت و زود رشد کرد و شاید مثال خوبی نبود
اما علومی مثل علم رباتیک رو نگاه کنید
فکر کنم مربوط به سال ۱۹۴۰ بوده
چقدر روی بی مصرفی این علم صبر وحوصله خرج دادن تا شد یه کار درآمدزا ؟
الان که دیگه بماند , با رباتیک چه کارها که نمیشه کرد !
و هزار جور از این مثال ها
همه ی حرف من اینه که اگه مثلاً اون کسی که ایده ی ربات به ذهنش خورده بود اون سالها تو ایران بود الان سرنوشت علم رباتیک کجا بود ؟
حالا با این اوصاف شما فکر می کنی ما می تونیم در این حوزه ها عرض اندام کنیم ؟
ما تازه داریم می فهمیم که develop در رشته ی ما یعنی چی ! و چقدر مهمه !
اما خیلی دیر فهمیدیم
ما میتونیم در حوزه ی انیمیشن با pixar و والت دیزنی و ... رقابت کنیم ؟
یا می تونیم در حوزه ی گیم با ubsoft و EA و ... رقابت کنیم ؟
نخیر نمی تونیم !
پس کجا می تونیم عرض اندام کنیم ؟
جایی که خورده کاری باشه
و کارها سفارشی باشه و نه عرضه شدنی !
اینی هم که شما می بینی چارتا شرکت سفارشی کار داریم
فقط و فقط به این خاطره که شرکت های بزرگ خارجی (حالا نه لزوماً غول ها ) وقت واسه این ریزه کاری ها ندارن
و یا سفارش دهنده های داخلی واسشون به صرفه نیست که به خارجی ها سفارش کار بدن !
و لذا جای شکرش تا همینجا باقیه !
البته خودم قبول دارم یه جاهایی حرفم اغراق آمیز بود
اما به هر حال حقیقتی هست از اسپرسو تلخ تر