چون دوستانی در پیام خصوصی دربارهی منابع پرسیده بودند، گفتم اینجا توضیح بدم که انشالله اگر مورد استفادهی کسی بود، ما را هم دعا کنند
--------------------
گسسته: من ۶ فصل مهم دو جلد اول گریمالدی رو جدا کرده بودم و خوب خواندم. (از جلد اول ۲ فصل روابط و شمارش و جلد دوم کلش) برای مباحث گراف، یه سری خلاصه از جلد سوم گریمالدی داشتم که استفاده کردم. پیشنهادم اینه که حتماً مسائل گریمالدی رو حل کنید. یعنی برای گراف شاید کمتر از ۶ ساعت وقت گذاشتم. اما دو تا نکته:
۱- یک نگاهی به کتاب روزن بیاندازید، ببینید چقدر با سبک سوالات سال پیش فاصله داشته؟ اگر قرابت بیشتری دیدید، حتماً استفاده کنید.
۲- تست خیلی زیاد حل کنید و سعی کنید با سوالات جدید و حلشون آشنا بشید.
ساختمان داده: من کتاب یوسفی را خواندم. کتاب موجز و خوبی هست. تست هم به حد خوبی داره. کلاً راحت بودم با این کتاب.
طراحی الگوریتم: کتاب ارشد سپاهان را خواندم که بسیار مناسب بود. به خصوص در حل تست روشهای خوبی داشت و تستهای تألیفیش هم خیلی خوبه.
برای هر دوی این درسها، از کتاب ۶۰۰ مسئله چندگزینهای + بعضی تمرینهای میانترم MIT هم استفاده کردم و هر دو بسیار خوب بودند.
مهندسی نرمافزار: کتاب مدرسان شریف را خواندم. متن و تستهاش خیلی خوبه. متنش تقریباً کامله. اما حتماً باید این کتاب رو چند بار خواند و دقیق. مثلاً به موضوع Stamp Coupling که امسال سؤال بود، دقت کنید. باید خیلی دقیق خوانده بشه این درس کلاً و مفهومی. باید علاقمند به این درس باشید. (من زیاد نبودم متأسفانه)
شبکه: من کتاب دکتر حقیقت را خواندم اما به نظر میرسه که دیدگاه طراحان سوال کلاً عوض شده. برای این درس اگر از یه سری مباحث سوال بدن (مثل Routing و Sub-netting و...) میشه به کتابهایی مثل حقیقت، اکتفا کرد اما اگر روی موضوعات جدید برن، حتماً باید مطالب تازهتر رو بخوانید.
روی روش حل مسئله حتماً باید خیلی تأکید کنید. فقط خواندن متن کتاب یا جزوه مهم نیست.
مدیریت: کتاب مبانی مدیریت رابینز ترجمهی دکتر اعرابی. کافی بود این کتاب برای امسال.
جدولها و نمودارهای این کتاب بسیار مهم هستند. من توی سه هفتهی قبل از کنکور شاید ۴ بار این جدولها رو مرور کردم. حتی اگر نرسیدید فصلی رو بخوانید، حتماً جدولها رو دقیق بخوانید. در واقع حدود ۸۰ تا جدول داره این کتاب و میشه گفت هر جدول به طور میانگین استعداد طرح ۱۰ تست رو داره (بعضی بیشتر و بعضی کمتر). یعنی یه چیز در حدود ۸۰۰ سوال رو میشه فقط از جدولهای این کتاب طرح کرد و خیلی مهم هستند.
پایگاه دادهها: مقسمی را خواندم که بسیار راضی بودم. یه سری تمرینهای سیلبرشاتس رو هم حل کردم. کلاً بهتره سعی کنید سوالات جدید ببینید. در مباحث روتین مثل SQL و نرمالسازی، خیلی بهتره که تمرینهای جدید رو ببینید و حل کنید. به زودی یه سری پیوست برای پایگاه داده میگذارم توی بخش منابع پایگاه داده که از مطالب انگلیسی هست، خیلی مناسب هستند.
هوش مصنوعی: کتاب راهیان ارشد را خواندم که کلاً خیلی خوب بود. اگر وقت کردید، سعی کنید حل تمرینهای راسل رو هم بخوانید. همهاش نیاز نیست مثلاً برای فصل دوم و منطق و استنتاج مطالب خوب و مهمی داره که حتی سوال کنکور هم بوده.
سیستم عامل: کتاب دکتر حقیقت را کامل و حدود ۲-۳ بار خواندم. اما دو فصل اول رو کلاً نخواندم
یعنی برای شش فصل وقت گذاشتم و بیشتر از هر چیز هم روی فصل همروندی و حافظه مجازی وقت گذاشتم. فصل اول یه سری مباحث مهم مثل اعمال ممتاز و تله و... داره که حتماً باید اشراف داشته باشید. فصل دوم هم روی مطالب فرایند تمرکز کرده که مقدمات مهمی برای فهم کل سیستم عامل داره. من چون قبلاً خوانده بودم این دو فصل رو، دیگه براش پارسال وقت نگذاشتم.