زمان کنونی: ۱۸ آذر ۱۴۰۴, ۰۲:۳۴ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

حداکثر فرکانس در مدارات

ارسال:

unicornux پرسیده:

حداکثر فرکانس در مدارات

سلام دوستان
شبیه این سوال کنکور ۸۹ اومده بود.
اما اینجا من دقیقا نمیدونم چجوری میشه حساب کرد. اگه کسی این و حل کنه و حلش و توضیح بده ممنون میشم.
اینم بگم فقط کلید این سوال و دارم که میگه میگه میشه گزینه ۴

من اینطور میگم که برای بدست آوردن حداکثر فرکانس باید زنجیره بیشترین تاخیر هر فلیپ فلاپ به ورودیش رو حساب کنیم.

در حالت اول برای FF1 میشه ۹۵+۵+۵۰=۱۵۰ و برای FF2 هم میشه ۱۵۰/ پس این ۲ فلیپ فلاپ هر تو فرکانس یکسان نیاز دارند.
اما در حالت دوم که فلیپ فلاپ FF2 حذف شده بنظرم مدار باید با فرکانس ۱/۹۵ مگا هرتز کار کنه.
نکته ای اینجا میمونه اینه که اصلا تاخیر خود فلیپ فلاپ هم باید حساب کنیم؟؟؟؟؟

بعدش مشخصه در حالت اول تاخیر بیشتر پس فرکانس کمترِ! پس چرا تو جواب فرکانس حالت اول بیشتر شده؟

فایل‌(های) پیوست شده

نقل قول این ارسال در یک پاسخ

۰
ارسال:

izadan11 پاسخ داده:

RE: حداکثر فرکانس در مدارات

تو این شکل در حالت اول اندازه ی پریود کلاک ۱۰۰ نانو ثانیه است پس فرکانسش میشه ۱۰ مگا هرتز
در حالت دوم اندازه ی پریود کلاک ۱۵۰ نانو ثانیه است پس فرکانسش میشه ۶/۶۶۶۶۶ مگا هرتز
پس گزینه ی ۴
(پایپلاین بودنشون یادت رفتهBig Grin)

ارسال:

unicornux پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۰۷:۰۹ ب.ظ)izadan11 نوشته شده توسط:  تو این شکل در حالت اول اندازه ی پریود کلاک ۱۰۰ نانو ثانیه است پس فرکانسش میشه ۱۰ مگا هرتز
در حالت دوم اندازه ی پریود کلاک ۱۵۰ نانو ثانیه است پس فرکانسش میشه ۶/۶۶۶۶۶ مگا هرتز
پس گزینه ی ۴
(پایپلاین بودنشون یادت رفتهBig Grin)

Big Grin آخر این سوال میاد و من مثل آهو تو گل گیر میکنم!

ببین اینی که میگم درسته؟

الان اومدی کمترین تاخیر از خروجی هر فلیپ فلاپ تا خروجی مدار و حساب کردی؟ واسه FF1=100 و برای فلیپ فلاپ دوم ۱۵۰ که دیدی ۱۰۰ کمتره انتخابش کردی؟ بعد برای حالت دوم که قطعا ۱۵۰ هستش گفتی ۹۵+۵۰+۵=۱۵۰؟ خب حالا سوالی که بوجود میاد اینه که چرا تو حالت دوم خواستی تاخیر و حساب کنی تاخیر خود فلیپ فلاپ هم حساب کردی اما برای حالت اول نکردی؟امیدوارم فهمیده باشی چه چرت و پرتی گفتم Big Grin
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر

ارسال:

hosshah پاسخ داده:

توجهت رو به کلامی چند از بیاناتم جلب میکنم ببین درست میگم
حالت اول: تاخیری که FF1 نیاز داره تا خروجیش رو تثبیت کنه ۵۰+۵=۵۵ هست (اون ۵ تاخیر خود FF1) و برای FF2 برابر ۹۵+۵=۱۰۰ که ما تاخیر بیشتر رو برای کلاک انتخاب میکنیم یعنی ۱۰۰
حالت دوم: حالا وقتی FF2 حذف میشه اون مدار ترکیبی هم تاثیرش رو روی FF1 میذاره و بعد از ۹۵+۵۰+۵=۱۵۰ خروجی FF1 تثبیت میشه

ارسال:

unicornux پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۰۷:۳۷ ب.ظ)hosshah نوشته شده توسط:  توجهت رو به کلامی چند از بیاناتم جلب میکنم ببین درست میگم
حالت اول: تاخیری که FF1 نیاز داره تا خروجیش رو تثبیت کنه ۵۰+۵=۵۵ هست (اون ۵ تاخیر خود FF1) و برای FF2 برابر ۹۵+۵=۱۰۰ که ما تاخیر بیشتر رو برای کلاک انتخاب میکنیم یعنی ۱۰۰
حالت دوم: حالا وقتی FF2 حذف میشه اون مدار ترکیبی هم تاثیرش رو روی FF1 میذاره و بعد از ۹۵+۵۰+۵=۱۵۰ خروجی FF1 تثبیت میشه

خب قبول داری [tex]\frac{1}{55*10^-6} = 18181 Hz[/tex] و [tex]\frac{1}{100*10^-6} = 10000 Hz[/tex] ؟ کدوم فرکانس بیشتره؟ اینجا هم که حداکثر فرکانس رو خواسته. پس چرا ۵۵ رو انتخاب نکردی؟ اگه میگفت بیشترین تاخیر حرفت قبول بود.

ارسال:

hosshah پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۰۷:۵۰ ب.ظ)unicornux نوشته شده توسط:  خب قبول داری [tex]\frac{1}{55*10^-6} = 18181 Hz[/tex] و [tex]\frac{1}{100*10^-6} = 10000 Hz[/tex] ؟ کدوم فرکانس بیشتره؟ اینجا هم که حداکثر فرکانس رو خواسته. پس چرا ۵۵ رو انتخاب نکردی؟ اگه میگفت بیشترین تاخیر حرفت قبول بود.

نه خب میدونی من میگم درسته گفته حداکثر ولی خب بالاخره حداکثری که مدار بتونه درست کار کنه
ما اگه بخوایم فرکانس رو با توجه به تاخیر ۵۵ به دست بیاریم اونوقت خروجیا دیگه خروجی درست نیست که

۰
ارسال:

ali.329 پاسخ داده:

در مدارات ترتیبی برای محاسبه تاخیردر مدارات ترتیبی(اگه از تاخیر FF صرف نظر نشود)در این صورت فقط و فقط FF اول و خود مدار ترکیبی محاسبه می شود.دلیلش هم خیلی سادست.منظور از تاخیر مدت زمانی که طول میکشه که تاثیر در ورودی در خروجی دیده شود.(یه همین جهت FF2 محاسبه نمی شود)
اکه FF2 حذف شود تاخیر برابر ۱۵۰/(فقط مدار ترکیبی است)
اگه FF2 حذف نشود برابر۱۰۰/
تو هم داری مثل من مدرسان میخونی؟!کتاب خیلی خوبیه.

ارسال:

unicornux پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۰۹:۳۰ ب.ظ)ali.329 نوشته شده توسط:  در مدارات ترتیبی برای محاسبه تاخیردر مدارات ترتیبی(اگه از تاخیر FF صرف نظر نشود)در این صورت فقط و فقط FF اول و خود مدار ترکیبی محاسبه می شود.دلیلش هم خیلی سادست.منظور از تاخیر مدت زمانی که طول میکشه که تاثیر در ورودی در خروجی دیده شود.(یه همین جهت FF2 محاسبه نمی شود)

آها متوجه شدم.
پس برای تاخیر ترکیبی بین ۲ فلیپ فلاپ رو میگیریم(همونطور که مدرسانم گفته).

آره واقعا عالیه فقط بعضی جاهاش فرمول زیاد داره Sad در کل سرشار از سوالای مختلفه. حال میکنم باهاش Smile

ارسال:

ali.329 پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۱۰:۲۲ ب.ظ)unicornux نوشته شده توسط:  
(16 بهمن ۱۳۹۲ ۰۹:۳۰ ب.ظ)ali.329 نوشته شده توسط:  در مدارات ترتیبی برای محاسبه تاخیردر مدارات ترتیبی(اگه از تاخیر FF صرف نظر نشود)در این صورت فقط و فقط FF اول و خود مدار ترکیبی محاسبه می شود.دلیلش هم خیلی سادست.منظور از تاخیر مدت زمانی که طول میکشه که تاثیر در ورودی در خروجی دیده شود.(یه همین جهت FF2 محاسبه نمی شود)

آها متوجه شدم.

آره واقعا عالیه فقط بعضی جاهاش فرمول زیاد داره Sad در کل سرشار از سوالای مختلفه. حال میکنم باهاش Smile
نه.در مدارت ترتیبی بین دو فلیپ فلاپ را در نظر میگیریم.(نه ترکیبی)
در ترکیبی از اول مدار تا حداکثر مسیری که تاخیر را بیشینه می کنه.(در این مسیر ممکنه مثله مدار بالا FF داشته باشه(اما فقط یدونه.دوتا ترتیبی میشه)

ارسال: #۱۰

unicornux پاسخ داده:

(۱۶ بهمن ۱۳۹۲ ۱۰:۳۵ ب.ظ)ali.329 نوشته شده توسط:  
(16 بهمن ۱۳۹۲ ۱۰:۲۲ ب.ظ)unicornux نوشته شده توسط:  
(16 بهمن ۱۳۹۲ ۰۹:۳۰ ب.ظ)ali.329 نوشته شده توسط:  در مدارات ترتیبی برای محاسبه تاخیردر مدارات ترتیبی(اگه از تاخیر FF صرف نظر نشود)در این صورت فقط و فقط FF اول و خود مدار ترکیبی محاسبه می شود.دلیلش هم خیلی سادست.منظور از تاخیر مدت زمانی که طول میکشه که تاثیر در ورودی در خروجی دیده شود.(یه همین جهت FF2 محاسبه نمی شود)

آها متوجه شدم.

نه.در مدارت ترتیبی بین دو فلیپ فلاپ را در نظر میگیریم.(نه ترکیبی)
در ترکیبی از اول مدار تا حداکثر مسیری که تاخیر را بیشینه می کنه.(در این مسیر ممکنه مثله مدار بالا FF داشته باشه(اما فقط یدونه.دوتا ترتیبی میشه)

Big Grin اشتباه لپی کردم. منظورم همون بود Big Grin صفحه ۶ کتاب به همین اشاره شده. شکلشم کشیده Big Grin

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  تشخیص بیت باارزش-مدارات ترتیبی Sepideh96 ۱ ۲,۲۷۲ ۳۰ آذر ۱۳۹۶ ۱۲:۵۶ ق.ظ
آخرین ارسال: msour44
  درخواست چند تست مدارات دیجیتال ۴۴۰۰۰۰ ۱ ۲,۷۷۶ ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ۱۱:۱۲ ق.ظ
آخرین ارسال: ۴۴۰۰۰۰
  مدارات آسنکرون hichsoft ۴ ۳,۷۷۸ ۱۵ فروردین ۱۳۹۶ ۱۰:۲۰ ب.ظ
آخرین ارسال: signal_micro
  حداکثر فرصت ارایه مدرک قبولی در زبان ept Architecture2015 ۱ ۲,۴۷۹ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ ۰۷:۲۶ ق.ظ
آخرین ارسال: yayarety
  حداکثر زمان ممکن برای ارایه نمره قبولی زبان Ept جهت شرکت در ازمون جامع دکتری ؟؟؟؟؟؟! Architecture2015 ۰ ۲,۹۲۲ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ ۱۰:۰۳ ب.ظ
آخرین ارسال: Architecture2015
  قضیه یا فرمول حداکثر تعداد دستورات دو آدرسی / یک آدرسی mmm1374 ۲ ۲,۹۲۱ ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ ۰۲:۰۰ ب.ظ
آخرین ارسال: Saman
  حداکثر تعداد ناحیه های ایجاد شده توسط n خط شکسته به صورت بازگشتی shamim1395 ۲ ۸,۹۵۳ ۲۸ آذر ۱۳۹۵ ۰۷:۱۶ ب.ظ
آخرین ارسال: djshalam
  توضیح جبر رابطه ای - حداقل، حداکثر wskf ۲ ۳,۱۰۲ ۲۵ آبان ۱۳۹۵ ۰۷:۴۴ ب.ظ
آخرین ارسال: Pure Liveliness
  سوال مهندسی کامپیوتر دولتی ۸۲ ( مبحث فرکانس ) jionelmessi ۱ ۲,۵۱۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۵ ۰۷:۵۹ ب.ظ
آخرین ارسال: Behnam‌
  حداکثر دستورات ، مهندسی نرم افزار ۹۰ joyebright ۱۴ ۹,۱۲۷ ۳۰ فروردین ۱۳۹۵ ۰۵:۵۹ ب.ظ
آخرین ارسال: Saman

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close