این زبان مستقل از متنه؟ n_{a}(w)^2 <n_{b}(w)^2
میگم این زبان به نظر شما مستقل از متنه؟
w\epsilon {a,b}}\astw\epsilon {a,b}}\ast
na(w)2<nb(w)2
اگه نیست مگه فرقی با این زبان داره؟
na(w)<nb(w)
پارسه میگه مستقل از متن نیست.
این استدلال اصلاً درست نیست. یک گرامر وقتی با یک زبان برابره که تمام رشته های پذیرفته شده در گرامر توی زبان پذیرفته بشه و تمام رشته های پذیرفته شده در زبان هم توی گرامر جواب بده. استدلال فوق زیرمجموعه ای زبان مارو تولید میکنه نه همشو.
(۰۱ بهمن ۱۳۸۹ ۰۲:۱۰ ب.ظ)امیدوار نوشته شده توسط: فکر کنم مستقل از متن باشه خوب میشه یه گرامر مستقل از متن نوشت که فقط رشته هایی رو بپذیره که تعداد a از تعداد bها کمتر باشه خوب اگه a<b باشه و هم a و هم b دو عدد صحیح مثبت باشه توان دوم اونا هم از همدیگه کمترند و نیاز به چک کردن نداره.
(۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۱:۵۴ ق.ظ)hatami84 نوشته شده توسط: نه مستقل از متن نیست شما که نمیتوانید صورت سوال را عوض کنید .شما باید حتما توان دومها را چک کنید و پشته چنین توانایی را نداره پس نمیتونه مستقل از متن باشه اگه این طوری بود که می شود تعداد زیادی dfa هم کشید که بگه تعداد b ها از aها بیشتره پس حتماً مستقل از متن هم نیست و منظم میشه این حرفا صورت مسئله را پاک کردنه
(۰۲ بهمن ۱۳۸۹ ۰۳:۰۰ ب.ظ)hatami84 نوشته شده توسط: محاسبات ریاضی را میشه دخالت داد به شرطی که صورت سوال و مفهوم سوال عوض نشه.این محاسبات که برای توان در بالا در نظر گرفته شده داره کلاً مفهوم استفاده از پشته را از بین میبره
(۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۰۱:۲۴ ق.ظ)hatami84 نوشته شده توسط: واقعاً فکر میکنی گرامر این دو زبان فرقی نمیکنند برای زمانی که میخواهی توان را در گرامر نشان بدی اصلاً نمیتونی از گرامرهای مستقل از متن استفاده کنی . مفهوم گرامر این دو زبان دلیل محکمی است برای اینکه این دو زبان را یکی ندونیم چرا که اصلاً گرامرهای مشابهی ندارند و باید برای توان حتما از گرامرهای حساس به متن استفاده کرد و گرامرهای مستقل از متن چنین قابلیتی را ندارند.توان دوم a , bها ۳ و۵ تا نمیشه.چون مثلا مگه میشه تعداد aها تو ورودی ۱/۵ تا باشه؟!
مثلاً در گرامر زبان که توان ندارد میتوانید رشتهای که تعداد b=5 و a=3 را قبول کنی و بپذیری ولی در حالتی که توان داری این رشته را نمیپذیرد چرا که اینها مربع هیچ عدد صحیحی نیستند .
(۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۰۱:۱۳ ب.ظ)۵۴m4n3h نوشته شده توسط: برای این که ثابت کنیم L1=L2 باید ثابت کنیم:
۱/ L1⊆L2
۲/ L2⊆L1
و اگه برای این دو تا زبان بررسی کنیم، میبینیم که این دو شرط براش برقراره، پس دو زبان مساوی هستند!
یعنی تمام رشته هایی که اولی تولید میکنه توی دومی هست و تمام رشته هایی که دومی تولید میکنه توی اولی هست!
مهم نیست ظاهر زبان چی باشه! مهم اینه که واقعاً چه رشته هایی رو تولید میکنه! (به قول معروف: بکوش عظمت در نگاه تو باشد نه در چیزی که به آن مینگری)
به نظر من هردوش مستقل از متنه!
(۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۰۳:۴۱ ب.ظ)sani نوشته شده توسط: زبان هایی که نیاز به محاسبات توانی یا فاکتوریل دارند ،توسط ماشین مستقل از متن قابل پیاده سازی نیستند.حتی زبان ظاهرا ساده a^n^2 هم مستقل از متن نیست!در این که شما میگید شکی نیست، اما در صورتی که ماشین خودش مجبور به انجام محاسبه باشه! مثلاً توی an2 ماشین باید بیاد n2 رو حساب کنه! اما این جا ما اومدیم گفتیم زبانی که داریم دقیقاً با یه زبان سادهتر میدونیم مستقل از متن هست مساویه!
(۰۳ بهمن ۱۳۸۹ ۰۳:۴۱ ب.ظ)sani نوشته شده توسط: زبان مستقل از متن نیست!دوست عزیز فکر کنم شما اومدین یه راس صفحه آخر و نظرنتون رو نوشتین!!
زبان هایی که نیاز به محاسبات توانی یا فاکتوریل دارند ،توسط ماشین مستقل از متن قابل پیاده سازی نیستند.حتی زبان ظاهرا ساده a^n^2 هم مستقل از متن نیست!
زبانی که تعداد bها از تعداد aها بیشتره رشته bbbbbaaa رو می پذیره! اما اگر همین رشته رو به ماشین زبان توان دار بدیم، اون رو رد می کنه! و این کاملا مشخصه! و نمی دونم چرا دوستان این دو زبان رو با هم مقایسه می کنند!
البته مستقل از متن نبودن این زبان توسط لم پامپینگ هم ثابت می شه که توی کتاب لینز تمرین های مشابه اون هست.
(۰۴ بهمن ۱۳۸۹ ۰۸:۵۲ ب.ظ)saria نوشته شده توسط: سر کلاس دکتر سید جوادی بحث شد و نتیجه گیری شد که مستقل از متن نیست (حساس به متن هست)به دلیل خاصیت فرمولی بودنش
ما نمیتونیم فرمول رو باز کنیم و تجزیه تحلیل روش انجام بدیم.....
۲ گرامری که واسه این نوشته میشه با اون حالت ساده ترش فرق میکنه
(۰۵ بهمن ۱۳۸۹ ۰۲:۱۴ ق.ظ)afagh1389 نوشته شده توسط: نیازی به لاندا گذاشتن واسه u و v نیست ما وقفی میتونیم همه رشتهها رو پوشش بدیم نیازی به این کار نیست.چرا نمیشه؟!آقا من دوس دارم به جای u و v تهی بذارم!مشکلش چیه؟
شما هر رشته ای که داشته باشی میتونی با لاندا گذاشتن w به این نتیجه برسی که این شرط برای اون رشته صادقه پس اصلا به این فکر نکنید که u , v رو لاندا بگذارید.
من در مورد جواب این سوال مطمئنم چون جزو تستهای کنکوره.
(۰۵ بهمن ۱۳۸۹ ۰۳:۳۴ ب.ظ)مانشتی نوشته شده توسط: زبانی که تعداد a هاش بیشتر از b هاش باشهباید دقت کنید که توی این زبان نمی دونیم که aها قبل از bها میان یا bها قبل از aها، یا کلاً هیچ ترتیبی ندارند! اون که آفاق جان توضیح دادن برای حالتی هست که مطمئن باشیم همیشه تعداد aهایی که تا الآن مشاهده کردیم، از تعداد bهایی که تا الآن مشاهده کردیم بیشتر باشند، یعنی مثلاً abaab رو میپذیره اما baa رو نمیپذیره! چون وقتی bی اول رو میبینیم هیچ aی توی استک نیست که pop کنیم.