زمان کنونی: ۰۲ دى ۱۴۰۳, ۰۸:۴۸ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر

ارسال:
۳۱ تیر ۱۳۹۱, ۰۸:۴۷ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱ مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۳۱ ب.ظ، توسط homa.)
مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر

بنام خدا
موفقیت شما را مجددا"در آزمون کارشناسی ارشد،تبریک میگم.بسیاری از داوطلبین شرکت کننده در این ازمون مایلند راه و روش شما را برای غلبه بر سد کنکور بدانند.پاسخهای شما در سالهای آینده برای بسیاری از داوطلبان مفید و مورد استفاده خواهد بود.
از اینکه لطف میکنید و سوالات مصاحبه را ،که سوالات جمع قابل توجهی از دوستان شما در مانشت هست جواب میدین بسیار ممنونم.اگرچه سوالات زیاد بنظر میرسه ولی بعضی جوابهای کوتاه و یک کلمه ای دارند. با اینحال پاسخ به سوالات اختیاری است و میتونید بعضی که دوست ندارید را جواب ندید یا فقط یک قسمتهای دلخواهش را جواب بدید.



مانشت ۱ : اگه مایلید خودتون را معرفی کنید(نام و نام خانوادگی) و بگید متولد چه سالی هستید و اهل کدام شهرید؟ رتبه و رشته و گرایشتون را هم بفرمایید.

با یاد خدا و عرض سلام خدمت همه مانشتی¬های عزیزی که این مصاحبه را می¬خونن. به سؤالات با دقت و حوصله جواب میدم تا علاوه بر احترام به مخاطبین، به بعضی سوالاتی هم که ممکنه به ذهن داوطلبین خطور کنه جواب داده باشم؛ اینه که ممکنه مصاحبه کمی طولانی بشه.
مسعود شریعتی هستم، متولد سال ۶۶ و اهل شهرهای قوچان و مشهد. و موفق شدم در آزمون سال ۹۱ در رشته علوم کامپیوتر رتبه ۳۰ را کسب کنم.


مانشت ۲ :در چه رشته ای کارشناسی گرفتید؟ تمام شده یا در حال تحصیل هستید؟آیا کارشناسی پیوسته خوندید یا کاردانی و بعد کارشناسی؟

دوره مهندسی نرم¬افزار را به صورت ناپیوسته در سال ۸۹ تموم کردم.


مانشت ۳ : با اجازه تون برگردیم به دوران نوجوانی و حتی کودکی ،چی شد که اومدین کارشناسی این رشته؟ چطوری وارد دوره کارشناسی شدین؟ یعنی با علاقه و شناخت این رشته را انتخاب کردین یا انتخابتون اول دانشگاه بود بعد رشته؟

از کودکی علاقمند به رشته¬هایی مثل برق و الکترونیک و مکانیک بودم. وقتی سال اول دبیرستان را تموم کردم مطمئن بودم که می¬خوام در رشته¬های فنی ادامه تحصیل بدم پس لیستی از شش، هفت رشته¬ی مورد علاقه خودمو بر اساس اولویت علاقه تهیه کردم و با برادر بزرگترم دوره افتادم برای ثبت نام در هنرستان. اما چون دیر اقدام کرده بودم و اواخر مهلت ثبت نام بود، ظرفیت اکثر رشته¬های خوب تکمیل شده بود. بالآخره موفق شدم در یکی از هنرستان¬های خوب مشهد به نام ایمان و هنر که بدلیل جابجایی مکانی ساختمونش هنوز ظرفیت داشت، در رشته کامپیوتر ثبت نام کنم. ناگفته نماند که اون موقع هیچ اطلاعی از این رشته و حتی از خود کامپیوتر نداشتم و این رشته اولویت پنجم، ششمم بود ولی می¬دونستم که دارم انتخاب مهمی انجام میدم و باید پاش بمونم. سال اول هنرستان با تحمل سختی¬ها و کمک دبیران (خوبی مثل مهندس پورفرخی که همینجا ازشون قدردانی می¬کنم) به این رشته و مخصوصاً برنامه¬نویسی علاقمند شدم. سال سوم را در هنرستان محمودیه۱۲ قوچان به پایان بردم و تابستان همون سال با ۴۰ روز خوندن برای کنکور در آزمون کاردانی پیوسته شرکت کردم و (با رتبه ۲۶۸۹ از بین حدود ۹۰۰۰۰ شرکت کننده) از مهر ۸۴ وارد مقطع کاردانی نرم¬افزار شدم. کاردانی رو ۵ ترمه تموم کردم تا وقت بیشتری برای خوندن جهت شرکت تو کنکور داشته باشم. بعدش ۴ ماه خوندم و (با رتبه ۵۳ از بین حدود ۴۰۰۰۰ شرکت کننده) از مهر ۸۷ در مقطع کارشناسی ناپیوسته نرم¬افزار پذیرفته شدم.


مانشت ۴ : کدام دانشگاه کاردانی و کارشناسی را تحصیل کردین؟

کاردانی را در آموزشکده فنی شریعتی نیشابور (که الآن شده دانشکده فنی و حرفه¬ای نیشابور) و کارشناسی ناپیوسته را در دانشگاه زنجان تحصیل کردم. هر دو دوره را بصورت روزانه قبول شدم.



مانشت ۵ :در کارشناسی چطور دانشجویی بودید؟ از اونا که همیشه نمره خوبه کلاسند؟یا معمولی بودید؟ یا درسها را بر اساس علاقه میخوندید نه بخاط معدل یعنی از یک درس خوشتون میومد خوب میخوندین و بیست میگرفتین و یکی را دوست نداشتید فقط پاسش میکردید .

در کارشناسی و بلکه کلاً در طول تحصیلاتم هیچ وقت بهتر از شاگرد دهم کلاس نبودم (کلاس¬ها معمولاً بالای ۳۰ نفر بود). و هیچ وقت برای نمره درس نخوندم. و هیچ وقت شب امتحان برای درس خوندن بیدار نموندم. و هیچ وقت تلاش نکردم جزو ۳ نفر برتر کلاس باشم و شاید به ندرت خودم را در سطح رقابت تو چنین مسابقه¬ای می¬دیدم. چراکه در سطح undergraduate لازمه¬ی این کار را برای نمره درس خوندن می¬دیدم؛ ولی امیدوارم در تحصیلات تکمیلی شاهد شرایط بهتری باشم.


مانشت ۶ : از کی به کنکور ارشد فکر کردید؟اصلا" ادامه تحصیل از ابتدای ورود به دانشگاه ، تو برنامه تحصیلی تون بود یا نه؟

ادامه تحصیل را تو ذهنم داشتم ولی تا اتمام کار پایان¬نامه¬ام یعنی آبان ۸۹ هیچ برنامه¬ای برای کنکور ارشد نداشتم.


مانشت ۷ :آیا وقتی تصمیم گرفتید ارشد شرکت کنید همین رشته میخواستید امتحان بدید یا گرایش دیگری ولی بعدا" وقتی به برنامه ریزی رسیدین نظرتون این رشته و گرایش شد؟

از وقتی که در ترم ۳ کارشناسی درس هوش مصنوعی را با دکتر محسن افشارچی (استاد راهنمای عزیزم و رئیس دانشگاه زنجان – که جا داره از زحماتشون تشکر کنم) پاس کردم، تصمیمم بر این شد که برای ارشد گرایش هوش را انتخاب کنم. ولی وقتی حساب کتاب کردم دیدم بالآخره کنکور یه نصفه روزه که امکانش هست که به هر دلیلی تو اون زحمات چند ماهه من هدر بره و از طرفی چون به رشته¬ی علوم و علی الخصوص گرایش سیستم¬ها علاقه زیادی داشتم (و بعلاوه رقابت در این رشته کمتره و موارد درسی کمتری نسبت به IT نیاز داره) تصمیم گرفتم در رشته دوم هم شرکت کنم.


مانشت ۸ : میشه درصدها تون را در هر درس بگید. اگه بیش از یک رشته هم کنکور دادین هر دو را بگید.
آیا سال اولی بود که کنکور می دادید؟ اگه المپیادشرکت کردید یا سال دوم یا سوم یا ... هست که برای ارشد امتحان میدید بفرمایید.

ترم ۳ کارشناسی که همه همکلاسی¬هام خودشونو برای کنکور ۸۹ آماده می¬کردند، من با اطمینان تمام شرکت نکردم چون اعتقاد داشتم که آمادگی رقابت در آزمون را ندارم. (و وقتی سؤالات گرایش هوش از مهندسی سال ۸۷ را در آبان ۸۹ برای سنجش اولیه¬ی خودم زدم، از این کارم واقعاً خوشحال شدم چون در حد صفر درصد تونستم جواب بدم.) کنکور سال ۹۰ فقط در گرایش هوش شرکت کردم ولی بدلیل طولانی شدن پیاده¬سازی پروژه¬ی پایان¬نامه¬ام، تنها ۳ ماه البته فشرده و مرتب خوندم ولی سر جلسه اصلاً خوب جواب ندادم و رتبه¬ام ۲۴۲۴ شد. در کنکور ۹۱ در دو رشته شرکت کردم که نتایج زیر بدست اومد:
هوش مصنوعی: زبان ۳۴ ریاضیات ۲۶(ریاضی مهندسی و محاسبات عددی سفید) مشترک ۲۱(معماری سفید) تخصصی ۳۱ معدل موثر ۱۶/۲۰  رتبه ۵۵۳ -عدم تسلط (که در جای مناسب علتشو می گم) اینجا کار خودشو کرد، مشترک را لااقل ۲۰ درصد کمتر از توانم زدم.
علوم کامپیوتر: زبان ۵۹ دروس پایه ۲۷(ریاضی ۱ و ۲ سفید) گسسته ۱۶ ساختمان داده و الگوریتم ۲۹ اصول سیستمهای کامپیوتری ۷۵ نظریه ۴۹ آنالیز عددی سفید معدل موثر ۱۵/۸۶  رتبه ۳۰


مانشت ۹ : بنظرتون چقدر درس خوندن تو دانشگاهی که شما درس خوندین برای پایان ترم و برای کنکور با هم تفاوت داره یا شبیه هست به بیان دیگه بنظرتون تو دانشگاه شما بچه های موفق در تحصیل کارشناسی شانس بیشتری واسه ازمون ارشد دارن یا نه اصلا" این دو نوع درس خوندن متفاوت را می طلبه؟

قطعاً دو نوع درس خوندن متفاوت را می¬طلبه که مکمل هم هستند. همون طور که قبلاً هم گفتم من هیچ وقت تو کلاس (هنرستان، کاردانی، و کارشناسی) شاگرد نمونه¬ای به شمار نمیومدم ولی همیشه بهترین نتایج کلاس را تو کنکور می¬آوردم. درسته که درس خوندن من تو یک مقطع موجب کسب نمره عالی نمی¬شد ولی چون عمیق و پایه¬ای می¬خوندم این منو برای پاسخ به سؤالات جدید و خلاقانه¬ای که معمولاً در آزمون¬ها میاد آماده می¬کرد. به نظرم اگه کسی در زمان پاس کردن درس¬ها از منابع اصلی بخونه و لااقل یک منبع از هر درس را ولی کامل بخونه، دو ماه کنکوری خوندن و تست زدن اونو به اوج آمادگی می¬رسونه ولی اگه کسی این پایه را برای خودش ایجاد نکرده باشه حدوداً به ۳ ماه تا یک سال مطالعه¬ی کتب مرجع دروس نیاز داره.


مانشت ۱۰ :از کی دقیقا" برای کنکور ارشد برنامه مطالعاتی گذاشتید ، از کی شروع کردید،آیا سر همون وقتی که در برنامه پیش بینی کرده بودین شروع کردین؟ برنامه تون چند ماهه بود؟ آیا وقفه ای هم پیش اومدمثلا" اتفاقی چیزی که مجبور شید برنامه را عوض کنید؟

با توجه به اینکه سال دومم بود، از مهرماه شروع کردم که تا کنکور میشه ۵ ماه ولی ۱ دی به شکل غیر مترقبه¬ای به خدمت وظیفه اعزام شدم و تنها تونستم ۳ ماه رو برنامه بخونم که سرجمع با ۳ ماه سال قبلش میشه ۶ ماه.


مانشت ۱۱: ۱۱- برنامه تون ثابت بود یا هر از گاهی تا نزدیکای کنکور اصلاحش کردین ؟ ااگه اصلاح کردین اصلاحات جزئی بود یا کلی؟

اصرارم بر این بود که برنامه ثابت باشه. یعنی یک حد ایده¬آل از توانایی خودم و منابع موجودی مثل زمان را در نظر می¬گرفتم و طبق اون برنامه را می¬چیدم و تمام سعی خودمو می¬کردم بهش عمل کنم. ولی چون عملاً از برنامه (ای که ایده¬آلیستی تنظیم شده بود) عقب می¬موندم، هر ۲۰ الی ۵۰ روزی (که احساس می¬کردم به شکل قابل توجهی عقب موندم) در برنامه اصلاحات جزئی به وجود می¬آوردم مثلاً بعضی از موارد کم اهمیت را از برنامه مطالعه حذف می¬کردم و مدت زمان خوندن دروس را تغییر می¬دادم.


مانشت ۱۲ : بعضی درسها تو آزمون ارشد تاثیر و نمره بیشتری دارن و توجه بیشتری بهشون میشه . شما هم همینکار را کردین؟منظورم توجه به بودجه بندی درسها برای آزمون ارشد هست.

مسلماً بین دروسی با ضرایب مختلف تفاوت قائل می¬شدم. ولی اگه منظور از بودجه¬بندی این باشه که از فلان فصل و فلان مبحث درسی تا کنون سؤالات زیادی در کنکور آمده، پس باید بیشتر و بهتر مطالعه بشه؛ نه، تاکنون تو هیچ آزمونی تا این حد ریز به این مسئله نپرداختم و تمام مطالب یک کتاب را با دقت یکسان می¬خوندم (که شاید از بعضی جنبه¬ها کار خیلی درستی هم نباشه).


مانشت ۱۳ : آیا هنگام برنام ریزی تو ذهنتون بود که مثلا" تو یه درس خاص ضعیفید و تو یه درس قوی و به درسهای مختلف بر این اساس وزن بیشتر یا کمتر بدین؟میشه در مورد درسهای مختلف بگید؟

بله، هم در برنامه¬ریزی و مخصوصاً در سر جلسه، مثلاً دروسی مثل ریاضی ۱ و ۲ و آنالیز عددی را کلاً از ابتدای برنامه¬ریزی کنار گذاشتم؛ از زمان پرداختن به درسی مثل آمار و همچنین سرفصل¬هاش کم کردم؛ و به درس زبان در سر جلسه از این نظر اهمیت و وقت بیشتری اختصاص دادم.


مانشت ۱۴ : خب شما زمان مشخصی داشتید و پایان زمان مطالعه روز قبل از کنکور هست . پس طبیعی است که منابع مطالعاتی هم نمیتونن اضافه بشن. آیا شما هنگام برنامه ریزی میدونستید برای هر درس کدام منابع یا جزوات را باید(یا میخواهید ) بخونید یا نه؟ یعنی مظورم اینه که برنامه ریزی زمانی کردید یا برنامه ریزی براساس منابع . مثالی بزنم . مثلا" شما روی سیستم عامل هفته ای پانزده ساعت وقت گذاشته بودید و با یک منبع مثلا" کتاب پارسه شروع کردین و بخودتون گفته بودید اگر فرصت شد مثلا" کتاب پوران را هم میخونم اگر نرسیدم هم هیچ. یا اینکه برنامه ریزیتون بر اساس خوندن منابع بود یعنی مثلا" گفته بودین من باید سه تا کتاب مشخص را برای سیستم عامل حتما" بخونم و بر این اساس برنامه ریزی کردین؟

برنامه¬ریزی من بر اساس منابع بود. قبل از شروع برنامه¬ریزی تمام منابعی را که از هر درس انتخاب کردم، در نظر می¬گیرم و با توجه به زمان در اختیارم حجمی از هر منبع که باید مطالعه بشه را بر حسب معیار (ساده و خام ولی کارآمد) تعداد صفحه و با توجه به اهمیت دروس مختلف، تعیین می¬کنم. روزانه حدود ۴ کتاب و از هر کتاب ۵ تا ۱۵ صفحه بسته به سطح مطلب می-خونم. تصاویر مربوط به دفترچه¬ای که برنامه¬ریزی¬ها و ارزیابی¬هامو در اون ثبت کردم، ضمیمه می¬کنم. البته زیاد تمیز و مرتب و خوش خط نیست ولی امیدوارم مفید واقع بشه.


مانشت ۱۵ : میشه منابع مطالعاتی که واسه هر درس خوندید را بگید.ایا از ویس و فیلم هم استفاده کردین.

از ویس و فیلم استفاده نکردم. از سری کتاب¬های کنکوری پوران پژوهش استفاده کردم و از Textbookهای زیر تا جای ممکن مطالعه کردم:
Discrete and Combinatorial Mathematics by Ralph P.Grimaldi
Artificial Intelligence: A Modern Approach by Stuart J.Russell and Peter Norvig
An Introduction to Formal Languages and Automata by Peter Linz
Operating Systems: Internals and Design Principles by William Stallings
Introduction to Algorithms by CLRS


مانشت ۱۶ : بنظرتون تو رشته و گرایش شما کدام درسها را باید از روی کتب مرجع خوند.

اگه بشه همه را اونم از چند مرجع!


مانشت ۱۷ : ایا شما در طول تحصیل کارشناسی از کتب مرجع هم استفاده میکردین یا بقول بعضی دوستان جزوه محور بودین؟

فقط قسمت¬های کمی از ۵ – ۶ مرجع اصلی را تونستم بخونم. ولی کاملاً کتاب محور بودم.


مانشت ۱۸ : زبان یه درس تقریبا" جداست. آیا شما زبان را واسه کنکور خوندین یا پایه قبلی داشتید یا اصلا" سر کنکور هر چی شد جواب دادین یا کلا" جواب ندادین؟ سطح زبان شما ضعیفه ، متوسطه یا خوبع یا عالی؟

چون سطح زبانم نسبتاً خوب بود و از طرفی اعتقاد دارم تقویت زبان نیاز به کار زیاد و بلند¬مدت داره، برنامه خاصی برای این درس نگذاشتم و تنها قسمتی از کتاب ۵۰۴ لغت را اونم با پایین¬ترین اولویت نسبت به بقیه¬ی درس¬ها خوندم.


مانشت ۱۹ : در مورد ریاضی چی؟ بنظرتون میشه بالا زد؟ایا همه درسهای ریاضی را باید داوطلبین بخونند یا میشه یکی یا دوتاش را حذف کرد؟

ریاضی من زیاد خوب نیست و در کنکور مهندسی تنها به سؤالات آسون آمار و گسسته جواب دادم. در کنکور علوم هم دروس ریاضی ۱ و ۲ و آنالیز عددی را کنار گذاشتم. اساساً برای کسی مثل من که خیلی با تست¬ها درگیر میشه، با حوصله و دقت زیاد تست می¬زنه، و همیشه وقت کم میاره وجود درسی که بشه اونو با خیال راحت کنار گذاشت نعمته.


مانشت ۲۰ : اگه میشه در مورد برنامه ریزی کلی تون توضیح بدین و همچنین اگه برای روشن شدن لازمه برنامه ریزی خاص برای یک درس بخصوص که در گرایش شما بیشتر داوطلبین باهاش مشکل دارن بپردازید.

از کل زمان باقیمونده تا کنکور یک روز آخر را برای استراحت و حدود ۵ روز قبلش را برای فقط کنکور دادن و ارزیابی آزمون می¬گذارم. بقیه¬ی روزهای باقیمونده را (به غیر از چند روز که برای آزمون ارزیابی اولیه و میان مهلت در نظر می¬گیرم) به مطالعه اختصاص میدم. هر کتابی را از اول به آخر (تا جایی که برنامه¬ریزی شده بود) می¬خونم. در مورد کتاب¬هایی که کنکوری هستند بعد از هر فصل تست¬های اون فصل رو می¬زنم (البته حدود ۳۰% تست¬ها را برای دور دوم که مرور کتاب هست باقی می¬گذارم)؛ زمان و درصد بدست اومده را برای بررسی¬های بعدی ثبت می¬کنم؛ و تست¬های سخت و یا نکته¬دار را علامت میزنم تا موقع مرور دوباره کتاب حتماً اونها را هم بزنم. در مورد کتاب¬های غیر کنکوری هم حتماً به سؤالات آخر فصل جواب میدم و با حل تمرین مقایسه می¬کنم.


مانشت ۲۱ : آیا شما تنها مطالعه میکردین یا با دوست یا دوستانی؟ در خانه یا کتابخانه.بنظرتون کدامش بهتره.

تنها و بیشتر در کتابخانه مطالعه می¬کردم. در روز حدود ۷ ساعت مفید.


مانشت ۲۲ : حالا بر اساس جواب سوالای قبلی ، سرعت مطالعه تون را چگونه اندازه میگرفتید؟ فیدبک شما یا معیار شما که احتمالا" کند نباشید چی بود؟ آیاحجم مطالب خوانده شده نسبت به حجم مطالب باقیمانده با توجه به زمان باقیمانده یا مقایسه با سایرین در کنکورای آزمایشی یا معیارهای دیگه؟ اگه میشه توضیح بدین.

معیار من حجم مطالب بود. و به صورت حجم مطالب مطالعه شده، هر روز مورد ارزیابی قرار می¬گرفت. به هیچ وجه سعی نداشتم خودمو نسبت به سایرین بسنجم و خودمو نسبت به توانایی¬های خودم و هدفی که براش می¬جنگیدم ارزیابی می¬کردم. سطح یادگیری هم با تست¬ها و یا آزمون¬هایی که برای خودم ترتیب می¬دادم سنجیده میشد و ملاک درصدهای ایده¬آلی بود که در چشم انداز برای خودم متصور بودم. یعنی درصدهایی که با اونها بدون توجه به تلاش دیگران به هدفم می¬رسیدم.


مانشت ۲۳ : اگه از برنامه تون عقب می افتادید چگونه جبران میکردین؟آ با با تعداد ساعات بیشتر یا حذف بعضی منابع در یک درس (کم کردن منابع در یک درس)و یا در نهایت یه درس خاص را کنار گذاشتید بنفع بقیه؟

حذف سرفصل، حذف منبع، و در نهایت حذف درس. و البته از این کارم زیاد ناراحت نمی¬شدم چون این کار مثل عکس چرخه¬ی حلزونی تولید نرم¬افزار هست. اونجا در ابتدا قسمت¬های مهم نرم افزار ساخته میشه تا با functionality اصلی و ریسک¬های مهم پروژه زودتر و به مدت طولانی¬تر مواجهه داشته باشیم. اینجا هم هرچه به کنکور نزدیکتر می¬شیم فرعییات کنار میرن و بیشتر به اصل می¬پردازیم. عکس بودن جهت رشد حلقه¬ها اینجا دو کمک به ما می¬کنه؛ یکی اینکه نیازی نیست از اول کار دقیقاً مشخص باشه که چه چیزی واقعاً مهمه و این ریسک خطا در تحلیل و برنامه¬ریزی اولیه را کاهش میده و دیگر اینکه زمان تمرکز روی بخش¬های مهم به زمان کنکور نزدیک میشه.


مانشت ۲۴ : اگه در رشته ای که امتحان دادین گرایشهای مختلفی هست ،در برنامه ریزی تون از ابتدا روی گرایش خاصی تمرکزکردین یا در ادامه و کم کم به یک گرایش متمرکز شدین.مثلا" تخصصی ها را در ماههای آخر خوندین؟ یعنی مثلا" از نیمه برنامه مطالعاتی تمرکز کردین روی گرایش معماری یا نرم افزار؟

از ابتدا و قبل از هرگونه برنامه¬ریزی قصد داشتم در گرایش هوش از مهندسی شرکت کنم. و از زمانی که در دانشگاه زنجان با استاد خوبم دکتر حسین محمدی آشنا شدم به گرایش سیستم¬های کامپیوتری از شاخه¬ی علوم کامپیوتر علاقمند شدم.


مانشت ۲۵ : آیا سرعت شما در حین مدت برنامه ریزی کند و یا تند هم شد؟ چه زمانهایی کند شدید و چه چیزایی انگیزه مجدد برای سرعت گرفتن بهتون میداد.پیش اومد که خسته بشید یا احساس یاس و نومیدی داشته باشید.

تقریباً سرعت یکنواخت و مثل همیشه کندی داشتم. به موفقیت در کاری که می¬کردم ایمان داشتم و هدفی مثل رتبه¬ی دو رقمی در کنکور هیچ وقت در ذهنم بزرگ و دست نیافتنی نبود. البته گاهی خسته یا کلافه می¬شدم.


مانشت ۲۶ : از کلاس کنکور هم استفاده کردین؟ کدام درسها؟ بنظرتون رفتن به کلاس کنکور لازم بود یابعدا" باین نتیجه نرسیدین که اگه خودتون وقت رفتن و برگشتن و نشستن سر کلاس را صرف مطالعه میکردین بهتر بود؟

من دشمن سرسخت صنعت جور کنکورم! کلاسها، مؤسسات کنکوری و مشاوره و برنامه¬هاشون، انتشارات، و حتی آزمون¬های آزمایشی! به نظرم وقتی داوطلبی پاشو تو یک مؤسسه¬ی کنکور می¬گذاره خود به خود بخشی از اعتماد به نفسش را بی¬خیال شده. و شاید ناخودآگاه به کسر بزرگی از این افراد امر اینگونه مشتبه میشه که کاری رو که مختص اونهاست کس دیگری بدوش خواهد کشید. واقعیت اینه که داوطلب روز کنکور باید سر جلسه حاضر بشه و تنهایی به سؤالات جواب بده و از سد کنکور عبور کنه. واقعیت اینه که برنامه¬ریزی برای کنکور کار فوق العاده پیچیده¬ای نیست و بهترین شناخت را خود فرد از خودش و توانایی¬هاش داره و اینکه خود فرد می¬تونه بهترین برنامه را برای خودش تنظیم کنه، به برنامه¬ی خودش اطمینان و تعصب داشته باشه و پاش بمونه، اگر شکستی خورد بدونه که مسئولش خودشه و اگر موفقیتی کسب کرد بدونه که کار خودش بوده و اعتماد به نفسش برای کارهای بعدی بیشتر بشه. واقعیت اینه که بسیاری از کتب کنکوری به شکل غلطی تدوین شدن (مثلاً نکته نکته¬ای بودن و عدم پیوستگی مطالب و یا جا نیانداختن صحیح مطلب) که کمکی به فهم صحیح و خوب در ذهن ماندن مطالب نمی¬کنه. و واقعیت اینه که حتی داوطلب نیازی نداره خودشو با یک جامعه¬ی آماری ولو بزرگ مقایسه کنه و خودشو درگیر آمار و جزئیات ریز کارنامه¬های شلوغ و جذابی که بهش میدن بکنه. چرا داوطلب وضعیت خودشو نسبت به درصد ۱۰۰ و یا یک درصد ایده¬آل در هر درس نسنجه و موفقیت خودشو بدون توجه به نتایج دیگران تضمین نکنه؟ بنده هیچ کلاس کنکوری نرفتم، به هیچ مؤسسه¬ی کنکوری مراجعه نکردم، فقط از سری کتاب¬های کنکوری پوران پژوهش استفاده کردم (که به استثنای کتاب هوش مصنوعی، کم و بیش مفید واقع شدن)، و هیچ آزمون آزمایشی هم شرکت نکردم (خودمو با آزمون¬های استاندارد سال¬های گذشته کنکور و کارنامه¬های موجود از اون سال می¬سنجیدم) و اعتقاد دارم اگر امسال بر حسب اتفاق* رتبم خوب نمی¬شد و قرار بود سال آینده هم شرکت کنم، به یاری خدا با اختلاف رتبه¬ی ۱ را از آن خودم می¬کردم!

* اون اتفاق (شاید میمون) همونطور که قبلاً هم اشاره کردم این بود که دو ماه آخر برنامه¬ریزیم را که دوران طلایی محسوب میشه، ناچار شدم برم آموزش خدمت سربازی. هنگام شرکت در کنکور چشم به کنکور سال بعد داشتم و فقط به این فکر بودم که برم سر جلسه و با تست¬ها حال کنم و یکم خستگی دوران آموزشی را از تن در کنم. همینطور که خود دوران آموزشی در قرارگاه آموزش مرزبانی محمد رسول الله(ص) بیرجند حسابی خستگی ۳ ماه درس خوندن رو از تنم بیرون کرد. تو کنکور علوم سؤالات تئوریک و مفهومی در کل بیشتره ولی کنکور مهندسی نسبت به رشته علوم به شکل ملموسی سخت تر طراحی میشه و باید توش تسلط و آمادگی خیلی بالاتر باشه. خب قبل کنکور هم فکر می¬کردم که رتبم در علوم حتی زیر ۱۰۰ بشه ولی نه در حد ۳۰، و این منو مجاب کرد که انتخاب رشته کنم.


مانشت ۲۷ : آیا کنکور آزمایشی هم شرکت کردین؟ کدام موسسه؟همه را شرکت کردین یا بعضی هاش را؟ بنظرتون چقدر در تصحیح مسیر مطالعاتی یا پایبند کردنتون به روندزمانی مطالعه تاثیر داشت؟چقدر در موفقیت تون موثر بود؟

بدون پاسخ


مانشت ۲۸ : تو برنامه شما جمع بندی هم بود و اگه بوداز کی وارد این دوران شدید ؟ منظورم اینه که از زمان مشخصی یا بعد از خوندن منابع معینی. یعنی مثلا" تو برنامه تون گفته بودین از اول بهمن هر چی خوندم دیگه کافیه و بعد از این تاریخ میرم سراغ جمع بندی. یا اینکه مثلا" طبق برنامه شما وقتی کتاب سیستم عامل استالینگز و پارسه را خوندید و مسلط شدین رفتید سراغ جمعبندی.یعنی جمعبندی برای همه درسها یک موقع شروع شد یا خیر. میشه توضیح بدین.

تو برنامه من جمعبندی یعنی مرور یک کتاب خوانده شده با سرعت سه برابر. یعنی اگر روزی ۴۰ صفحه مطالعه می¬کردم، در دوران جمعبندی روزی ۱۲۰ صفحه مرور میشد. در مورد کتاب¬هایی که باید مرور بشن بعد از پایان مطالعه¬ی هر کتاب (که معمولا با توجه به برنامه¬ریزی¬ همه¬ی کتابها تقریباً با هم تموم میشن)، دور مرور اون را شروع می¬کنم.


مانشت ۲۹ : برگردیم به روز قبل از کنکور. بنظر شما به چقدر آمادگی مورد انتظار رسیده بودید. مثلا" یه ورزشکار قبل از یه مسابقه مهم خودش میگه من هشتاد درصد آمادگی را در خودم حس میکنم. شما چند درصد این آمادگی را حس میکردید؟ معیارتون چی بود برای این درصدآمادگی:کنکورای آزمایشی ، سوالات کنکور سال قبل یا تسلط به منابع؟

۶۰ – ۷۰ درصد، سؤالات کنکورهای گذشته معیار من بود.


مانشت ۳۰ : آیا روز قبل کنکور این حس را داشتید که در یه درس مثلا" میتونید صد درصد جواب بدین و در یه درس باید به سی درصد قانع باشید یا اصلا" همچین فکرایی نکردین؟

اصلاً چنین فکرایی نکردم. البته تا حدی برام روشن بود تو هر درس چند درصد می¬زنم.


مانشت ۳۱ : سر جلسه کنکور چی؟ شد نومید بشید و یه لحظه حس کنید نمیشه و به هم بریزید ؟

خیر، مشغول تست¬ها بودم و در اکثر اوقات هم حال بسیار خوشی داشتم (مثل کنکورهای دو مقطع قبلی که قبول شدم) و از تست¬های طراحی شده و ابتکار طراح لذت می¬بردم؛ حتی اگه از عهده جواب دادن به چنین تست¬هایی بر نمی¬اومدم.


مانشت ۳۲ : آیا ترتیب و زمانبندی جوابگویی به درسها را قبل کنکور تمرین کرده بودید؟ مثلا" درس خاصی را اول جواب بدین و بعد درس دیگری را . منظورم ترتیبی غیر از ترتیب موجود در دفترچه است.اگه اینطوری بوده میشه توضیح بدین.

بله، ترتیب و زمانبندی خاص خودمو داشتم که در عکس¬ها اومده.


مانشت ۳۳ : وقتی یه سوال را در کنکور میخوندین انتظار داشتید قبلا" مشابهش را دیده باشید یا نه به جنگ سوال میرفتید؟

همونطور که قبلاً هم گفتم من خیلی با تست¬ها درگیر میشم (و برنامم هم این امر استواره مثلاً حذف برخی از دروس برای بدست آوردن وقت بیشتر در دروس دیگر).


مانشت ۳۴ : وقت هم کم آوردین یا هر چی بلد بودین را نوشتید و اگه وقت زیاد هم میشد برای شما چندان موثر نبود؟

بدون پاسخ


مانشت ۳۵ : آیا جوابهاتون رااز جلسه بیرون آوردین که بعد کنکور مقایسه کنید؟ اگه اینکار را کردین چقدر درصدهاتون که با کلید اولیه سازمان سنجش محاسبه کردین باآنچه در کارنامه تون اومد تفاوت و یا مشابهت داشت؟آیا تخمین شما از رتبه تون با آنچه بعد از اعلام نتایج دیدین نزدیک بود.

خب جواب¬ها که تا وقت انتشار دفترچه سؤالات تو ذهن می¬مونه، فقط آمار پاسخگویی تو هر درس را و درصدی را که حدس می¬زنم کسب شده باشه پشت برگ داوطلبی که به میز چسبیده یادداشت می¬کنم و بیرون میارم. اینجوری لااقل سقف رتبمو می¬تونم به درستی تخمین بزنم. به نظرم پایه¬ای مطالعه کردن و با دقت زیاد به تست¬ها جواب دادن باعث شده که هر دو سالی که ارشد شرکت کردم تو کارنامه مقدار کمی رشد نسبت به کلید اولیه داشته باشم. تخمین رتبه¬ام در گرایش هوش کاملاً دقیق بود و در رشته علوم کامپیوتر ۱۲۰ پیشبینی کرده بودم که خیلی بهتر شد.


مانشت ۳۶ : بنظرتون هر کدام از موارد زیر چند درصد در موفقیت شما نقش داشت؟

بدون پاسخ


مانشت ۳۷ : حالا که تا اینجا اومدین ، میخواین چیکاره بشید؟ هدفهاتون برای آینده را اگه دوست دارید بگید.

به تدریس خیلی علاقه دارم و استعدادشو هم فکر کنم دارم. کسی هستم که حتی اگه دیگران به تخصص من احتیاجی نداشته باشند، حاضرم یک تنه به میدون بزنم و خودم کسب و کار متناسب با تخصصم را راه بندازم. اینهایی که گفتم هیچ کدوم را هدفم به شمار نمیارم و هدفهام برای آینده فکر می¬کنم خیلی خارج از موضوع باشه!


مانشت ۳۸ : چقدر توکل بخدا و عبادت در طی این مسیر و رسیدن بهدف بهتون کمک کرده است.

در یک دنیای متلاطم پر از پارامترهای متغییر چه چیزی به انسان این تضمین را میده که به نتیجه¬ی رنج و محنتش میرسه؟ و چه چیزی انسان عاقل مقایسه¬گر را آنچنان تطمیع می¬کنه که اینچنین خیره¬سرانه بر راه خود پافشاری کنه؟ جز آیات مورد وثوق الهی، جز سخنان گهربار مردان حق، و جز تلاش فرد برای قرار گرفتن در مسیر خدا؟


مانشت ۳۹ : کسی یا کسانی هستند که در موفقیت شما نقش شاخصی داشته باشه و یا شما موفقیت تون را مرهون او بدونید.

خدا و سناریوی تربیت خوبی که پیش رویم گذاشت، پدر و مادر و خانواده¬ام، و تمام معلمین و اساتید زحمتکش دوران تحصیلم علی الخصوص کسانی که پیشتر نام بردم.


مانشت ۴۰ : ایا درسی هست که بنظرتون باید با روش دیگری میخوندید یا بیشتر میخوندید یا از منابع دیگری میخوندید ویا حذف نمیکردین و در اینصورت میشد نتیجه بهتری گرفت.

خیر، مورد شاخصی در نظرم نیست.


مانشت ۴۱ : چگونه و بر چه اساسی انتخاب رشته میکنید ؟ کدام دانشگاه را برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد ترجیح میدید؟ (اگر مایلید دلیل آن را هم بنویسید)
احتمال میدید در کدام دانشگاه قبول شوید؟

اولویت¬هایم اول علاقه، بعد سطح علمی، و بعد امکانات هستند. از وقتی که به ارشد فکر کردم علاقه خاصی به دانشگاه تهران داشتم ولی اخیراً نظرم به امیرکبیر و کمی هم شهید بهشتی جلب شده، با توجه به انتخاب رشته¬ای که انجام دادم، فکر کنم در گرایش سیستم¬های کامپیوتری یا هوشمند امیرکبیر قبول بشم.


مانشت ۴۲ : توصیه خاصی برای داوطلبین زیادی که این مصاحبه را میخونن دارید.

کوچیک همه¬شونم ولی میگم؛ خودشون را دست¬کم نگیرن و کنکور ارشد منتهی آمالشون نباشه (و زندگی رو توی همه¬ی عرصه¬های لازم برنده باشند).


مانشت ۴۳ : بنظرتون سوالی هست که باید میپرسیدم و نپرسیدم.؟ جواب شما به این سوال چی هست؟

نه، فقط می¬خواستم یادآوری کنم که برنامه¬ریزی من شاید کامل نباشه و حتی عیب¬های زیادی داشته باشه ولی چون مال خودمه برای من یکی خیلی می¬تونه مفید باشه. پس داوطلبین هم، ضمن استفاده از نظرات دیگران، حتماً خودشون برای خودشون برنامه¬ریزی کنن و صرفاً به برنامه¬ی دیگران عمل نکنن.


مانشت ۴۴ : و آخرین سوال نظرتون در مورد مانشت ، انتظاراتتون از مانشت ؟

مانشت که خیلی خوبه! رقبایی رفیق و مدیرانی زحمتکش که فضایی صمیمانه و علمی و به دور از حاشیه را پدید آوردن.


از اینکه با دقت و صبر و حوصله و صرف وقت به سوالات دوستانتون جواب دادین بی نهایت سپاسگزارم . براتون آرزوی موفقیتهای بیشتر در مسیر علم و دانش و در زندگی دارم.

________________________________________________________________________________​__________________________

تصاویری از روند مطالعه که آقای شریعتی تهیه کردن پیوست شده:


فایل‌(های) پیوست شده
Study and planning process.zip
اندازه فایل: ۲/۱۹ MB

گر مرد رهی میان خون باید رفت *** از پای فتاده سر نگون باید رفت
تو پای در ره نه و هیچ مپرس*** خود راه بگویدت که چون باید رفت
۱۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: SaMiRa.e , mahram , maryami , Fardad-A , fatima1537 , MShariati , delta , انرژی مثبت , Parva , Adel01 , Aurora , zeinab , eliazad , فاطمه م-شیمی , frg_2009 , hamed_k2 , svk7 , jameshenas , Mahbanoo313 , Mänu , Jooybari , dont9 , رضا صفدری , sara_13686868 , banafshehjooon , ubc , elynn66 , pesaredelsokhte , zahra_ce87 , Good! , Ametrine
ارسال:
۳۱ تیر ۱۳۹۱, ۰۸:۵۳ ب.ظ
RE: مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر
ممنون از هما خانم بابت مصاحبه .
امیدوارم آقای شریعتی همه مراحل زندگی موفق وسربلندباشند . Smile
۲
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: MShariati , homa
ارسال:
۰۱ مرداد ۱۳۹۱, ۰۱:۲۰ ق.ظ
مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر
تبریک میگم آقای شریعتی
امیدوارم همیشه موفق باشین
مصاحبه تون عالی بود

کدام پل در کجای جهان شکسته است که هیچکس به خانه اش نمیرسد...
۱
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: MShariati , asghar1
ارسال:
۰۲ مرداد ۱۳۹۱, ۰۱:۲۶ ب.ظ
مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر
آقای شریعتی تبریک میگم موفق باشید
با استاد نجفی هم کلاس داشتین :دی ؟

شمالم تا جنوبم عشق چه خاک و گندمی دارم

صدام یاری کنه باید بگم چه مردمی دارم
Heart
.
.
.
.
Heart
بگم
این حقه هیج کس نیست که با ثروت فقیر باشه
کسی که فرش میبافه نباید رو حصیر باشه
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: MShariati
ارسال:
۰۲ مرداد ۱۳۹۱, ۰۱:۲۸ ب.ظ
مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر
تبریک میگم مسعود جان
انشالا همیشه موفق باشی
از طرف یه همکلاسی
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: MShariati
ارسال:
۰۲ مرداد ۱۳۹۱, ۰۷:۲۵ ب.ظ
مصاحبه با رتبه ۳۰ علوم کامپیوتر
تبریک فراوان
انشاا... موفق باشید
۰
۰
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: MShariati


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مصاحبه با رتبه ۵۱ آی تی و تجارت و ۷۷ شبکه و امنیت Rehe1994 ۵ ۷,۰۵۷ ۲۰ آذر ۱۴۰۱ ۰۳:۵۵ ب.ظ
آخرین ارسال: arashi300
  کمک فوری برای مصاحبه استخدامی رشته هنراموزی کامپیوتر hamide.m ۳ ۴,۵۴۹ ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ ۰۷:۳۰ ب.ظ
آخرین ارسال: SetareSokhanrani
  رتبه ۵۴ علوم کامپیوتر و ۷۶ ریاضی ارشد ۱۴۰۰ Computer92 ۰ ۲,۳۷۲ ۰۸ شهریور ۱۴۰۰ ۰۹:۴۶ ب.ظ
آخرین ارسال: Computer92
  مصاحبه امیرکبیر و علم و صنعت farzin_null ۰ ۲,۶۴۷ ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۰۴:۳۷ ب.ظ
آخرین ارسال: farzin_null
  انتخاب رشته و مصاحبه دکترا هوش مصنوعی۱۴۰۰ ۱neda ۴ ۴,۲۳۲ ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۱۲:۳۹ ب.ظ
آخرین ارسال: cpt.mazi
  حل تمرین شدن و مصاحبه دکتری siiib70 ۱ ۳,۵۹۲ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ ۱۱:۳۲ ب.ظ
آخرین ارسال: hmaryam567
Smile مصاحبه با رتبه ۱۹ امنیت و شبکه pouya47 ۲۴ ۲۴,۴۶۶ ۰۷ آذر ۱۳۹۹ ۰۵:۵۲ ب.ظ
آخرین ارسال: saharitst
  مصاحبه دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی Happiness.72 ۹۸ ۱۱۷,۸۴۵ ۰۵ آذر ۱۳۹۹ ۰۵:۰۵ ب.ظ
آخرین ارسال: Ali001100
  اعتراض به حدنصاب دعوت به مصاحبه دکتری q88lp ۱ ۲,۷۲۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۹ ۱۲:۰۵ ب.ظ
آخرین ارسال: Rezaja
  مصاحبه جذب مدرس دانشگاه علمی و کاربردی shakiba.70 ۰ ۲,۵۴۵ ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۱۲:۴۱ ب.ظ
آخرین ارسال: shakiba.70

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close