سلام.
احسنت. موضوع خوبی رو مطرح کردید. استدلالتون هم کاملاً درسته.
به این کاری نداریم که نمرهی تراز با چه فرمولی حساب میشه. خیلی پارامترها دخیلاند. مثلاً با همین درصدهایی که زدید، اگه بقیه طور دیگهای میزدند، نمرهی شما تغییر میکرد و به هر ترتیب سازمان سنجش میگه اگه سؤالی رو اکثریت خراب بزنن، اون کسی که درست زده نمرهی بیشتری میگیره. و اگه همه درست بزنن و کسی خراب بزنه، بیشتر جریمه میشه. و سایر ملاکهای دیگه...
به هر ترتیب نمرهی تراز تنها ملاک تعیین رتبه است و رتبه هم تنها ملاک تعیین اولویت انتخاب. بنابر این به نظر میرسه که نمرهی تراز، تنها ملاک اولویت بندیه (البته دقیقاً هم همین طوره).
ولی یه نکتهی مهم:
نباید اشتباه فکر کنید که اگه دو نفر تمام درصدهاشون مو به مو مثل هم بود، نمرهی ترازشون هم یکی میشه. چون ممکنه یکی سؤالایی رو زده باشه که بقیه اکثراً نزدن و امتیازش بالاتر بره، علیرغم اینکه از لحاظ تعداد سؤالای زده مساوی باشن.
پس نهایتاً همون نمرهی تراز، رتبه و اولویت رو تعیین میکنه.
حالا در مورد سختی امتحان.
اگه به فرض محال امتحان اینقدر سخت بشه که همه صفر بزنن، اونی که فقط یه سؤال رو زده، اوّل میشه. ولی نمرهی ترازش قطعاً خیلی پایینه و مال بقیه هم صفره. بنابر این میانگین نمرات تراز، میتونه ملاک خوبی برای آسونی سؤالات باشه. هرچی ترازها بالاتر، آسونی هم بیشتر. و اگه مثل امسال، ترازها حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد نسبت به پارسال افت کرده، نشون میده که سؤالها هم به همین میزان سختتر شده. من خودم نمرات ترازم فقط حدود ۳ درصد رشد داشت و تقریباً بهبودی نسبت به پارسال نداشت (علیرغم اینکه یه سه چها هفتهای خونده بودم، در مقایسه با دورههای قبل که سفید و نخونده میرفتم پای جلسه!) ولی رتبهام در نرمافزار از ۵۸۴ شد ۲۰۹ و در الگوریتم از ۵۳۱ شد ۱۹۷/
بنابر این فقط درس بخونید و کاری به ترازها نداشته باشید. از من میشنوید این ترازها فقط برای سازمان سنجشه که بفهمه سال دیگه چقدر سؤالها رو آسون یا سخت کنه که ضایع نشه.
مهم رتبه است.
التماس دعا.