(۱۲ دى ۱۳۸۹ ۱۲:۲۵ ب.ظ)admin نوشته شده توسط: من با تحقیر و کم شمردن مدرک دانشگاه آزادیها موافق نیستم اما ذکر چند تا نکته رو ضروری می دونم:
۱/ بسیاری از دانشگاه های آزاد به داشتن هیئت علمی دانشگاه های دولتی افتخار می کنند. مثلاً دانشگاه آزاد قزوین آوردن اساتید دانشگاه امیرکبیر و یا تهران رو افتخاری بزرگ می دونه. چنین کارهایی خودش یعنی تحقیر. یعنی دانشگاه به اون بزرگی خودش استاد نداره. و بدتر از اون اینکه: اساتید دانشگاه هایی مانند امیرکبیر و یا تهران بالاتر از اساتید خودش می دونه.
۲/ بر فرض که اساتید دانشگاه های دولتی (مثل شریف) در واحدهایی مثل علوم تحقیقات هم تدریس کنند. سطح تدریس این اساتید، میزان وقتی که می گذارند و دسترسی دانشجویان به اساتید در حد صفر هستش. بسیاری از اساتید با همون کیفیتی که در دانشگاه دولتی تدریس می کنند به تدریس در دانشگاه های آزاد نمی پردازند. نمونهها هم فرآوان هست. این اساتید تنها دغدغه پر کردن چند ساعت و گرفتن پول رو دارند.( که اگه چنین دغدغه ای نبود توی دانشگاه خودشون تدریس می کردند)
۳/ در مورد اساتید خود دانشگاه آزاد هم وضع خیلی خوب نیست. اکثراً دارای اتاق نیستند، برخی از اساتید در شهرستانها دارای مدارک پایین و از دانشگاه های نه چندان مناسبی هستند. خوب وقتی استادی در دسترس دانشجو نباشه و تنها برای تدریس تشریف بیاره دانشگاه به چه دردی می خوره؟ دانشجو چه طور می تونه از وجودش استفاده کنه؟
توی رشته ما که امکانات خاصی لازم نیست، تنها چیزی که لازمه استاد خوبه و انگیزه دانشجو. حالا یکی به من بگه که دانشگاه آزاد کدوم یک از این شاخصهها رو داره؟
ببینید منظور من این نبود که ممکنه دانشگاه های آزاد بالاتر از دولتی باشند.(البته داریم چنین چیزی رو)منظور من این بود که فرض کنیم یک دانشگاه آزاد از نظر علمی کیفیت مطلوبی از خود نشان ندهد و همه دانشجوهاش رو بدبخت کند.ولی پایین بودن دانشگاه نباید تا آخر عمر مثل یک مهر روی پیشانی دانشجو حک شود.باید این فرض را هم در نظر گرفت که ممکن است دانشجویی
خارج از معلومات دانشگاه خودش تلاش کرده باشد و سطح علمی خود را بالا برده باشد.
جامعهی دانشگاهی باید از کسانی که دارند سعی می کنند خودشون رو از پله های ترقی بالا می کشند حمایت کند نه اینکه هر دفعه آنها را به پایین پرت کند...
اگر این قانون درست است پس با این حساب باید قبولی کسانی که از روستاها برای کنکور لیسانس امتحان می دهند و دانشگاه های خوب تهران قبول می شوندیا پدر و مادر کم سواد دارند رو کنسل کنند.
(هر چی باشه اونها به نسبت تهرانیها توی دبیرستان ومدرسهی راهنمایی ضعیفی درس خوندند دیگه!!!!!!!
)
اگر من جای عوامل این کار بودم تو انتخاب استاد برای دانشگاه کلا شرط مدرک رو حذف می کردم و یک امتحان جامع و استاندارد تئوری،عملی،پژوهشی و امتحان روش تدریس توی تمام درسها توی کلاس می گرفتم ببینم کی چند مرده حلاجه......