نمره ی تراز چیست ؟ کلاس خودتان در مدرسه را در نظر بگیرید که مثلاً دارای ۴۰ نفر دانش آموز می باشد فرض کنید نمره شما در درس ادبیات ۱۸ می باشد و در درس فیزیک ۱۷ .
در دانشگاه آزاد برای هر درس یک نمره تراز محاسبه می شود که عددی است معمولاً بین ۲۰۰۰ تا ۹۰۰۰ .
انحراف از محدود ذکر شده به سمت بالا و پایین بسیار نادر است . از لحاظ آماری و علمی نمره تراز می تواند بین منفی بینهایت تا مثبت بینهایت باشد .
نمره تراز ۷۰۰۰ برای یک درس بسیار ایده آل است و نشانگر اینکه رتبه فرد در این درس بالاست . البته دقت کنید که برای مثال در درسی مثل ریاضی ، شما با درصدی مثل ۵۰ به تراز ۷۰۰۰ می رسید. ولی در درسی مثل معارف به درصدی حدود ۸۰ نیاز دارد .
نمره تراز بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ معمولاً درصدهایی هستند که ارزش متوسطی دارند .
نمره تراز حدود ۳۵۰۰ نشانگر این است که درصد فرد مورد نظر در حدود صفر بوده است .
درصد صفر ، ولی تراز ۳۵۰۰ ؟؟!
حتماً تا به حال فهمیده اید که به دست آوردن تراز ۳۵۰۰ کار ارزشمندی نیست . در واقع شما سوالات یک درس پاسخ ندهید ، تراز شما در همین حدود خواهد شد . نکته دیگر اینکه درصدهای منفی باعث افت بیشتر نمره تراز خواهد شد .
نمره تراز در درس هایی که برای همه آسان است .
در درس هایی که سطح نمرات بالاست مثل ادبیات یا معارف برای رسیدن به نمرات تراز بالا نیاز به درصد بسیار بالا دارد . در این درس ها درصدهایی مثل ۵۰ یا ۶۰ هر چند در ظاهر بد نیستند ولی در واقع باعث پایین آمدن شدید نمره تراز می شوند .
نمره تراز چیست؟
درصدهای پاسخگویی درهریک از دروس درکنکور سراسری به تنهایی نمی تواند مشخص کننده وضعیت واقعی فرد باشد مثلا پاسخگویی ۵۰درصد ،اگر بقیه شرکت کنندگان ،دراین درس درصدهای بالایی به دست آورده باشندبه این معنی است که فرد مورد نظر ما وضعیت چندان خوبی ندارد .اما اگر در همین آزمون بقیه شرکت کنندگان عمدتا در صدهای کمتر از ۵۰ به دست آورده باشند،شرکت کننده مورد نظر ما عملکرد بسیار خوبی داشته است .
به منظور تبدیل نمرات خام به نمرات قابل مقایسه از یک عملیات آماری به نام تراز کردن استفاده می کنند .تراز در کنکور عددی بین صفر تا ۱۵۰۰۰است و وضعیت فرد را در مقایسه با دیگران نشان می دهد.
در یک آزمون با سختی متوسط اگر شرکت کننده ای به هیچ کدام از سوالات آزمون پاسخ ندهد ،باز هم تراز او صفر نمی شود. در این آزمون ممکن است تراز شرکت کننده مورد نظر بین ۳۵۰۰تا ۴۵۰۰ باشد زیرا کمترین درصد پاسخگویی صفر نیست بلکه۳۳%-است(به دلیل وجود نمره منفی) . به دست آوردن تراز ۱۵۰۰۰ هم به سختی میسر است و وقتی به دست می آید که در یک آزمون بسیار مشکل که همه شرکت کنندگان عملکرد پایینی داشته اند فردی تمام سوالات را صحیح پاسخ دهد.
تراز کل
در هر زیر گروه ترازهای دروس را در ضرایب مربوطه ضرب می کنند وسپس مجموع آنها را بر مجموع ضرایب آن تقسیم می نمایند به این ترتیب تراز کل به دست می آید . آمارها نشان می دهد نفرات برتر کنکور اکثرا تراز کل هایی بالاتر از ۱۲۵۰۰ دارند.
تاثیر سوابق تحصیلی
در کنکور سال ۹۰ تاثیر سوابق تحصیلی۲۵درصد است (در سالهای آینده این درصد افزایش می یابد.)به این ترتیب که نمره امتحان نهایی برای هر زیرگروه در ضریب همان درس در زیر گروه ضرب می شود (مثلا نمره درس شیمی برای رشته های زیر گروه یک ریاضی و فنی در ۲ و برای رشته های مربوط به زیر گروه دو ریاضی و فنی در ۳ ضرب می گردد.از این نمرات ترازهایی برابر با تراز کنکور (صفر تا۱۵۰۰۰)بدست آمده و تراز کل آنها در ۲۵درصد ضرب می شود .تراز کل آزمون کنکور نیز در هفتاد و پنج در صد ضرب شده و مجموع این دو ، نمره کل نهایی هر فرد را مشخص می کند .
لازم به ذکر است تاثیر سوابق تحصیلی تنها برای داوطلبان فارغ التحصیل سال ۸۴ و بعد ازآن لحاظ می گردد و داوطلبان فارغ التحصیل قبل از آن تنها با نمره آزمون رتبه بندی می شوند.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.