تجربه ای که من دارم و مال دوران دانشجوییه اینه که ابتدای کار زیاد تحویل گرفته نمیشوید! و اگر روابط عمومی خوبی داشته باشید و شنونده خوبی باشید و صبور باشید و همه جوره حاضر باشید با طرف مصاحبه شونده راه بیایید کم کم شرایط بهتر میشه
شاید افرادی که شما با اونها در مورد سیستم صحبت میکنید(مدیر بخش،کارمند ساده،متخصص و ...) وقت نداشته باشند یا حوصله این کار را نداشته باشند.که این خیلی طبیعیه(راستش خودم هم اول کار زیاد حوصله آدمی که خودش نمیداند چکار میخواهد بکند و هدفی روشنی ندارد و مزاحم وقت من میشود راندارم!!!

)ولی از قبل همه چیز را مرور کنید.سئولات باید در حافظه cache شما باشند و تا چیزی یادتان رفت یک چیز دیگر بپرسید
باید ذهنتان فعال باشد.توجهتان هم کامل باشد تا اگر طرف مقابل چیزی گفت برایتان سئوال شود و موارد گفته شده را به هم ربط دهید و نهایت سعیتان را کنید که درک کنید(هم مطالب هم مصاحبه شونده!).
افراد گاهی مشکلات کاریشان را میگویند و در این بین مشکلات دیگر شان را میگویند.از چیزهایی که اصلا ربطی به مصاحبه ندارد میگویند و ... در این حالت شما باید بهآرامی و با متانت گوش دهید و خیلی هوشمندانه طوری که به شخص مقابل بر نخورد موضوع صحبت را عوض کنید
تحلیل سیستم کار خیلی سختی و نشدی هم نیست.بالاخره رشته ما کامپیوتر است واین(تحلیل) شتری است که در خانه همه ما میخوابد!