۰
subtitle
ارسال: #۱

طراحی مدارات سنکرون با استفاده از JK-FF
سلام
از کتاب پوران این سوال رو کسی با فلیپ فلاپ JK میتونه برام توضیح بده لطفاً؟
سوال: یک شمارنده ۲ بیتی صعودی باینری/ گری طراحی کنید.
همون کشیدن جدولش رو مشکل دارم.
از کتاب پوران این سوال رو کسی با فلیپ فلاپ JK میتونه برام توضیح بده لطفاً؟
سوال: یک شمارنده ۲ بیتی صعودی باینری/ گری طراحی کنید.
همون کشیدن جدولش رو مشکل دارم.
۰
۰
ارسال: #۳

RE: طراحی مدارات سنکرون با استفاده از JK-FF
سلام.خیلی آسونه
اول دو ورودی مثلا a,b انتخاب میکنید.و بصورت صعودی توی جدول درستی مراحل را مینوسید.یعنی چون دوبیتی هست چهارحالت توی جدول درستی میکشید و توی ستون سمت چپ جدول درستی a,b را میگذارید و توی ستون سمت راست +a و +b میگذارید( یعنی مرحله بعد از a,b)
بعد جدول درستی را پر میکنید.مثلا میگید اگر در حالت اول ab=00بود سمت راستش مینویسیدa+b+ =01 (چون صعودی هست) . در حالت دوم میگید ab=01بنابراین جلوش مینویسید a+b+ = 10. در حالت سوم ab=10 بنابراین جلوش مینویسید a+b+=11. و در آخر هم در حالت چهارم میگید ab=11بنابراین جلوش مینویسید a+b+=00یعنی به حالت اول برگردد.حالا که جدول را پر کردید بر طبق جدول تحریک فلیپ فلاپjkمیایید و jوk را برای چهار حالت مشخص میکنید.بعد برای jوk جدول کارنو میکشید و معادله شون را بدست میارید و بعد مدار ترتیبی را براشون رسم میکنید.
یه نکته هم که لازمه بگم وقتی بهتون میگن برای اعدادباینری رسم کنید مراحل بصورت زیر است :
۰۰ -->01--->10--->11
ولی وقتی بگن برای اعداد گری رسم کنید باید بصورت زیر باشه:
۰۰--->01--->11---->10
اول دو ورودی مثلا a,b انتخاب میکنید.و بصورت صعودی توی جدول درستی مراحل را مینوسید.یعنی چون دوبیتی هست چهارحالت توی جدول درستی میکشید و توی ستون سمت چپ جدول درستی a,b را میگذارید و توی ستون سمت راست +a و +b میگذارید( یعنی مرحله بعد از a,b)
بعد جدول درستی را پر میکنید.مثلا میگید اگر در حالت اول ab=00بود سمت راستش مینویسیدa+b+ =01 (چون صعودی هست) . در حالت دوم میگید ab=01بنابراین جلوش مینویسید a+b+ = 10. در حالت سوم ab=10 بنابراین جلوش مینویسید a+b+=11. و در آخر هم در حالت چهارم میگید ab=11بنابراین جلوش مینویسید a+b+=00یعنی به حالت اول برگردد.حالا که جدول را پر کردید بر طبق جدول تحریک فلیپ فلاپjkمیایید و jوk را برای چهار حالت مشخص میکنید.بعد برای jوk جدول کارنو میکشید و معادله شون را بدست میارید و بعد مدار ترتیبی را براشون رسم میکنید.
یه نکته هم که لازمه بگم وقتی بهتون میگن برای اعدادباینری رسم کنید مراحل بصورت زیر است :
۰۰ -->01--->10--->11
ولی وقتی بگن برای اعداد گری رسم کنید باید بصورت زیر باشه:
۰۰--->01--->11---->10
ارسال: #۴

سلام
خیلی ممنون
من اولین باره که اینا رو میخونم.
منظورم اینه که اینا رو به ما درس ندادن.
ببخشید که سوالام خیلی ساده هستن.
میشه جدول تحریک jk-FF رو توضیح بدید لطفاً؟
خیلی ممنون
من اولین باره که اینا رو میخونم.
منظورم اینه که اینا رو به ما درس ندادن.
ببخشید که سوالام خیلی ساده هستن.
میشه جدول تحریک jk-FF رو توضیح بدید لطفاً؟
۰
ارسال: #۵

خواهش میکنم.
جدول تحریک فلیپ فلاپ jkبصورت زیر هست:
وقتی Q=0وQ+=0باشد آنگاه j=0وk=xهست.منظور از x هم همون حالات بی اختیار هست.
وقتی Q=0وQ+=1باشد آنگاه j=1وk=xهست.
وقتی Q=1وQ+=0باشد آنگاه j=xوk=1است.
وقتی Q=1وQ+=1هست آنگاه j=xوk=0هست.
برطبق این چهارحالت که گفتم وقتی جدول درستی را میکشید و تمام حالتهای a,a+ و bوb+را رسم کردید برطبق معادله هایqوq+تشخیص بدید که jوkبرای هر حالت چی میشه.بعد برای jوkجدول کارنو رسم کنید و معادلهjوkرا بیابید.
جدول تحریک فلیپ فلاپ jkبصورت زیر هست:
وقتی Q=0وQ+=0باشد آنگاه j=0وk=xهست.منظور از x هم همون حالات بی اختیار هست.
وقتی Q=0وQ+=1باشد آنگاه j=1وk=xهست.
وقتی Q=1وQ+=0باشد آنگاه j=xوk=1است.
وقتی Q=1وQ+=1هست آنگاه j=xوk=0هست.
برطبق این چهارحالت که گفتم وقتی جدول درستی را میکشید و تمام حالتهای a,a+ و bوb+را رسم کردید برطبق معادله هایqوq+تشخیص بدید که jوkبرای هر حالت چی میشه.بعد برای jوkجدول کارنو رسم کنید و معادلهjوkرا بیابید.
۰
ارسال: #۷

بچه ها کتاب پوران توی این مثال یکم اشتباه داره که حواستون باشه
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close