عوامل فیزیکی هم در یادگیری مطالب بسیار اهمیت دارند . جلوی تلویزیون نشین برو توی اتاقت . تمرکزت بیشتر می شه( این طوری میگم که فکر کنی یه مامان بزرگ با تجربه داره باهات حرف می زنه و یه کمی هم شوخی کنیم
)تازه توی اتاقی که می خوای درس بخونی نباید عاملی باشه که حواست رو پرت کنه/پوستر بازیگر های تلویزیونی و فوتبالیست و خواننده رو از در و دیوار اتاق مطالعه بکن ... آفرین . موبایلت رو با خودت نبر توی اتاق همه اش اسام اس میاد حواست پرت می شه. تلفن ثابت منزل رو از اتاقت ببر بیرون لازم نیست جایی که یه دانشمند مثل تو داره درس می خونه تلفن باشه بقیه برن جواب بدن . شما وقت نداری
نور اتاقت رو تنظیم کن چون اگه خیلی کم باشه رویایی می شی و می ری توی خیالت و پروازززززززززززززز. البته اگه رویایی هم نباشی احتمالا خوابالو می شی و دیگه درس رو کی می فهمه کافیه یه بالشت هم توی اتاق باشه.
نور اتاقت رو تنظیم کن چون اگه خیلی زیاد باشه چشم خیلی زود خسته می شه و زمان مطالعه ات کاهش پیدا می کنه
در حالت خوابیده درس نخون چون مغزت فکر می کنه این حالت فقط برای خوابیدنها و استراحت هاست و فرمانهای مخصوص صادر می کنه و درس خواندن کنسل می شه .
راست می گن که پشت میز و صندلی آدم بهتر چیز یاد می گیره البته من گاهی خسته می شم مدلم رو عوض می کنم ولی خیلی کوتاه که فقط خستگیام دربیاد چون دکتر گفته زیادی و طولانی مدت پشت صندلی نشستن برای زانو ضرر داره
وقتی داری درس می خونی حتما در فاصله های زمانی مناسبی باید استراحت کنی این فاصلهها بستگی به خودت داره مثلا من هر یک ساعت حتما احتیاج دارم پاشم برم یه دوری توی خونه بزنم یه کاری انجام بدم یا یه چیزی بخورم و برگردم
این استراحت ها( البته نه زیاد طولانی) باعث می شه تو بتونی ساعات طولانی تری رو به درس خواندن اختصاص بدی
اگه در طول ساعات مطالعه یه لحظه احساس کردی که هنگ کردی بهش اهمیت بده الکی هی گیر نده که نه من باید این رو یاد بگیرم بعد برم استراحت. این حالت در طول روز حتما برای من پیش میاد اسمش رو گذاشتم خوابیدن مغز . دقیقا احساس می کنم چشمام داره این صفحه رو می بینه ولی هیچی ازش نمی فهمم اون موقع لازمه یه چرت کوتاه بزنی همه این زمانها شخصیه مثلا اینکه چه ساعتی از روز خوابت بگیره من حدود ساعت سه ظهر حتی اگه خودم نخوام بخوام مغزم خوابش می گیره و یادگیری من کاهش پیدا می کنه و اینکه چقدر هم بخوابی بستگی به خودت داره از نظر روانشناسی هم خواب کوتاهتر از یک ساعت در میان روز به یادگیری کمک بسیار زیادی می کنه و من این رو تجربه کردم. دیدم راست می گنها !!!!!!!
برای درسهایی مثل درس ریاضی حتما قلم و کاغذ لازمه که هر چی که می خوانی بنویسی .یک بار دو بار یا حتی بیشتر .
حتما به قول دکتر اجلالی( استاد درس منطقی و معماری )یاد بگیریم روی کاغذ فکر کنیم .
توی هوا نمی شه فکر کرد.
حتی اگه سوالی رو هم می بینی که حل شده حلش رو با چشم نخون حتما بنویس .
توی نوشتن اتفاقات زیادی می افته .
گاهی این اتفاق برای من افتاده که با چشم یه چیزی رو نگاه کردم فکر کردم چه ساده است و بلد شدم ولی چند روز بعد یا زمانی که بهش احتیاج داشتم و جلوی چشمم نبود و خودم باید می نوشتم ..می دیدم یه جای خیلی ساده اش رو نمی دونم باید چیکار کنم که حلم به نتیجه برسه .