برخی از افراد برای چندمین بار در کنکور شرکت می کنند و باز هم موفق به قبولی نمی شوند. این افراد ویژگی های مختلفی دارند. بعضی ها سال ها پشت کنکور می مانند، اما در نهایت در کنکور و رشته مورد علاقه شان قبول می شوند، به خواسته شان می رسند و آسیب نمی بینند.
در مقابل گروهی دیگر با یک بار موفق نشدن به هم می ریزند و آسیب می بینند از این رو نوع نگاه و ویژگی های شخصیتی و انعطاف پذیری اهمیت زیادی دارد. با این وجود اگر فردی چندین بار است که موفق نشدن را تجربه می کند بهتر است از خودش بپرسد آیا بازنگری در اهداف را انجام داده است؟
واقعیت این است که گاهی اوقات اهدافی را برای خودمان در نظر می گیریم که رسیدن به آنها دشوار است و سختی هایی به همراه دارد. شاید توانایی و امکانات ما پاسخگوی رسیدن به آن اهداف نباشد. در چنین حالتی سلامت روان شناختی فرد حکم می کند در اهدافش بازنگری و هدف های دست یافتنی تر دیگری را انتخاب کند. به هر حال افرادی که چندین بار موفق نشدن را تجربه کرده اند بدون شک نسبت به بقیه بیشتر مستعد تجربه غم و اندوه هستند یا ممکن است حالت هایی از افسردگی در آنها دیده شود.
مقابله با افسردگی
گاهی اوقات افراد بعد از اعلام نتایج کنکور و شنیدن این خبر که باز هم قبول نشده اند دچار حالت هایی از افسردگی می شوند که شاید این موضوع اطرافیان رانگران کند. اگر افسردگی به صورت واکنشی و گذرا باشد ، شبیه حالتی که در سوگ هم دیده می شود شاید موضوع نگران کننده ای نباشد و فرد با مکانیسم های طبیعی خودش بتواند از پس آن بربیاید، اما اگر افسردگی ماندگار بود و دوام داشت، احتمالا فرد به تنهایی نتوانسته است با آن مقابله کند و آن موقع مداخلات روان شناختی ومراجعه فرد به یک مشاور و روان شناس توصیه می شود.
good-wishes، در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ ۱۰:۵۱ ق.ظ برای این مطلب یک پانوشت گذاشته است:
دوست گرامی، بخش مسائل آموزشی این موضوع رو در بر نمیگیره لذا تاپیکتون منتقل شد