با سلام خدمت دوستان. با توجه به پست قبلی که در مورد شروع کار با جوملا بود لازم دونستم که این آموزش رو تو این قسمت بذارم شاید به درد کسی خورد. اول از همه بگم که XAMPP یه ابزار رایگان برای سرویس دهی HTTP و پایگاه داده ی MySQL و مفسر پی اچ پی و پرل هست که میتونید ازش استفاده کنید. مراحل انجام کار برای راه اندازی یه وب سایت یا فروم به صورت local به صورت زیر هست و می تونید بعد از اینکه سایت یا فرومتون رو ساختید به یه سرور واقعی منتقلش کنید و اونجا ازش استفاده کنید.
۱- بعد از اینکه XAMPP (زمپ) رو نصب کردید اجراش کنید:
۲- بعد از اینکه اجرا کردید روی دکمه های start که مقابل Apache و MySQL هستن کلیک کنید تا شروع به اجرا بشن
۳-مرورگرتون رو باز کنید و تو نوار آدرس بنویسید localhost و اینتر رو فشار بدید(فقط آروم فشار بدید که کیبوردتون خراب نشه...
)
۴- متوجه خواهید شد که ابزار xampp اجرا شده و صفحه ی اصلی به شما نمایش داده میشه. حالا باید تو منوی سمت چپ برید تو قسمت Tools و روی phpMyAdmin کلیک کنید و برید تو قسمت دیتابیس هاتون و یه پایگاه داده برای سایت یا فرومتون ایجاد کنید که این کار به راحتی آب خوردن هست. بعد از اینکه رفتید تو قسمت phpMyAdmin روی tab دیتابیس (Databases) کلیک کنید. تو قسمت پایین صفحه قسمتی هست که برای ایجاد دیتابیست هست و فقط کافیه که اسم دیتابیس رو بنویسید و وی Create کلیک کنید:
۵-بعد از اینکه دیتابیس رو ساختید دیگه با XAMPP کاری ندارید. حالا باید برید CMS یا Forum مورد نظر رو دانلود کنید که معمولا رایگان هستن . برای CMSهای رایگان میتونید از Joomla یا WordPress استفاده کنید که هر دوتاشون نسخه فارسی دارن برای Forum هم میتونید از MyBB استفاده کنید که این هم رایگانه و خود سایت مانشت هم در واقع از همین فروم ساخته شده. خلاصه بعد از اینکه فایل رو دانلود کردید برید توی پوشه اصلی XAMPP که معمولا داخل هر درایوی که نصبش کردید یه پوشه هست به نام xampp برید داخلش و دنبال پوشه ی htdocs دقت کنید تو پوشه ی اصلی برید داخل پوشه ی htdocs . داخل این پوشه یه پوشه هست به اسم xampp که شما باید برید داخل این پوشه و فایل CMS یا Forumی که دانلود کردید رو اونجا Extract کنید که من اینجا CMS جوملا رو دانلود کردم و داخل پوشه ی Joomla22 اون رو اکسترکت کردم .
۶- حالا برید توی مرورگر و آدرس این پوشه رو توی نوار ابزار وارد کنید. دقت کنید که پوشه ی htdocs برابر با مسیر اصلیه شماست . یعنی htdocs برابر است با localhost پس توی نوار آدرس باید بنویسید : localhost/xampp/joomla22 و باز هم اینتر رو فشار بدید (فقط یواش)
۷- حالا وارد صفحه ای شدید که باید CMS یا Forum مورد نظرتون رو نصب کنید دو بار روی Next کلیک کنید تا به قسمت Database برسید . اونجا هم همه چی مشخصه . hostname که معلومه ، اگه یوزر نیم و پسوورد ندارید یوزر نیم رو همون root قرار بدید و پسوورد رو هم خالی بذارید. اسم دیتابیس هم همونی هست که تو مرحله ی ۴ بود فکر کنم ساختید . که اینجا اسم دیتا بیس manesht هست. باز هم روی next کلیک کنید.
۸-در مرحله ی آخر هم اسم سایت و یه یوزر نیم و پسوورد برای ورود به سایت به عنوان Admin وارد کنید و باز هم Next رو کلیک کنید
۹- در آخر هم روی دکمه ی remove the installation folder کلیک کنید:
۱۰- تبریک میگم. سایت شما روی localhost نصب شد و میتونید با رفتن به آدرس localhost/xampp/joomla22 از اون استفاده کنید:
۱۱-برای اینکه به عنوان مدیر وارد بشید و ساتتون رو مدیریت کنید تو قسمت سمت چپ پایین یه قسمت هست که میتونید وارد بشید یا به آدرسی که تو شکل زیر هست برید و یوزر پس خودتون رو که هنگام نصب وارد کردید رو وارد کنید و باز اینتر رو آروم فشار بدید.
۱۲ . حالا وارد قسمتی میشید که میتونید سایتتون رو مدیریت کنید. تم سایتتون رو عوض کنید، وب پارت هایی که میخوایید رو اضافه کنید و خیلی از کارهای دیگه:
۱۳- موفق و پیروز باشید و برای سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج) صلوات ختم کنید. یا علی ... التماس دعا...