(۱۴ اسفند ۱۳۸۹ ۱۱:۰۹ ب.ظ)Maryam-X نوشته شده توسط: من حرفهای شما را قبول دارم ولی یه جور دیگه هم میشه به مسئله نگاه کرد
من سر امتحان تکاملی را با توجه به اینکه توی گزینهها حلزونی و نمونه سازی هم هست به معنای مدل افزایشی در نظر گرفتم
یعنی یک برنامهی از قبل نوشته شده داریم که همان را استفاده می کنیم فقط یک مقدار آن را افزایش می دهیم تا با پروژهی جدید هماهنگ شود.
از طرفی توی کتاب پرسمن نوشته که مدل آبشاری قدیمی ترین مدل فرآیندی است که به دو دلیل اکنون دیگر به ندرت در سازمانها استفاده می شود:
۱-به علت زمان بر بودن رسیدن به حتی اولین نتیجه
۲- از همه مهم تر:هیچ مشتری دقیقا نمی تونه به طور دقیق هر آنچه را که می خواهد توضیح دهد
از مدل آبشاری "فقط" وقتی استفاده می شود که تمام پارامتر های مسئله هم برای خریدار و هم برای برنامه نویس کاملا مشخص باشند و جای هیچگونه ابهام در هیچ مرحله از کار باقی نماند.
توی صورت سوال نگفته که پروژه کاملا مشخص است.!؟؟
زمانی بهتره که از مدل افزایشی استفاده کنیم که: تغییرات بصورت مداوم در بازار وجود داره(مثلا تغییرات تکنولوژی سخت افزار و یا تغییرات در نیازمندی های end user) و بازار رقابتی باشه! ولی تو این سوال اصلا چنین چیزی مدنظر نیست!
هیچوقت بطور کامل و ۱۰۰% نمیتونیم بگیم که باید تمام پارامتر های مسئله هم برای خریدار و هم برای برنامه نویس کاملا مشخص باشند و جای هیچگونه ابهام در هیچ مرحله از کار باقی نماند، اونوقت میتونیم از آبشاری استفاده کنیم! در هر پروژه ای حتی اگه ۱تغییر کوچک توسط مشتری اعلام بشه و developer مثلا تو فاز طراحی باشه، باید اون تغییر اعمال بشه!
(تایید حرف شما:هیچ مشتری دقیقا نمی تونه به طور دقیق هر آنچه را که می خواهد توضیح دهد) به همین دلیل هست که تو مدل آبشاری امکان برگشت به عقب وجود دارد، اما تو مدل ترتیبی خطی نه!!!(مدل آبشاری همون مدل ترتیبی خطی نیست!)
اینکه بگیم آبشاری بطور کامل منسوخ شده است و نباید ازش استفاده کرد، به نظر من درست نیست! بر اساس مسئله ای که داریم و نوع پروژه، باید تصمیم در مورد نوع مدل گرفته بشه! شاید بهتر بود در جواب این سوال،گزینه ای مثل: ترکیبی از مدل نمونه سازی(برای تکامل نیازمندی ها)+مدل آبشاری(برای محصولی مطمئن و با کیفیت) می بود.
این نظر من بود.