زمان کنونی: ۰۶ دى ۱۴۰۳, ۰۹:۵۳ ب.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

مجموعه مشاوره ارشد - چطور بخوانیم؟

ارسال:
۰۲ اسفند ۱۳۸۹, ۱۱:۴۱ ق.ظ
مجموعه مشاوره ارشد - چطور بخوانیم؟
خوندن دروس برای آمادگی آزمون کنکور، فنی است که هرکس در موردش نظری و شیوه ای داره.
اساسا با اینکه دستاوردهایی در زمینه شیوه و عملکرد مغز انسان در یادگیری و آموزش مطرح شده، خیلی از افراد بر شیوه هایی یادگیری شخصی خودشون تاکید دارن.
من در اینجا قصد سنت شکنی ندارم و فقط می خوام برخی از تجارب خودم رو به اشتراک بذارم. بدیهی است که اعمال هر یک از این روش‌ها و نگرش‌ها منوط به همخوانی با تجربه و عملکرد افراده و از شخصی به شخص دیگه می تونه متفاوت باشه.

۱- اول مفاهیم
شما در مواجهه با کنکور کارشناسی ارشد (و هر آزمون رقابتی فشرده دیگه ای) با حجم انبوهی از اطلاعات و مباحث و داده‌ها روبرو هستید. بدیهی است سپردن این حجم از اطلاعات به حافظه نیازمند منطق یکنواخت و منظمی هست که اگر در اون راه گام برندارید، قطعا از تمامی پتانسیل های خودتون استفاده نمی تونید بکنید. به خاطر سپردن روابط و نماها و توان‌ها و فرمول‌ها و حالت های خاص مساله در شروع کار‌، در حالی که بیش از چندین ماه تا آزمون وقت پیش رو دارید، گزینه خوبی به نظر نمی رسه. در شروع کار وقت رو تماماً بر روی یادگیری عمیق مفاهیم صرف کنید.

۲- تکرار و تکرار
شاید تنها راهی که می تونه کمک کنه داده‌ها رو از حافظه کوتاه مدت خودتون به حافظه بلند مدت منتقل کنید، تکراره. تکرار در روزهای اول‌، کمک بزرگی به شماست برای زمان خریدن در روزهای فشرده پایانی و نزدیک به آژمون. تکرار سبب می شه، شما در روزهای پایانی وقت بسیار کمتری رو برای به یادآوری مفاهیم پایه صرف کنید. فراموش نکنید که هر نکته ای رو هرچند بار هم تکرار کرده باشید در روزهای پایانی نیاز به مرورش دارید. مغز شما در بازه کوتاهی (حدود چند ماه) با انبوهی از داده‌ها سرو کار داره و شما نباید انتظار داشته باشید، مفهومی رو که امروز به خوبی فهمیدید بدون مرور تا روز کنکور می تونید در ذهنتون باقی نگهدارید. پس باید با تکرار عمر ماندگاری مطالب رو در زهن افزایش بدید.

۳- حل مساله گام بعدی
اکیدا توصیه می کنم تا زمانی که به مطالب بطور کامل مسلط نشدید، سراغ حل مسائل نرید. وقتی به مطلبی تسلط ندارید، مساله یا تستی رو در یک کتاب مرور می کنید. شما دانش و توان کافی برای حل اون مساله رو ندارید. پس یا اصلا موفق با حل اش نمی شید و یا پاسخ اشتباه به دست میارید. پس از اون به قسمت حل تشریحی مراجعه می کنید و با خوندن راه حل و تایید صحت اون سراغ مساله بعدی می رید. اینجا شما سه چیز رو از دست می دید:

اول - یک تست خام رو که می تونست ملاکی برای سنجش توان شما باشه.

دوم - زمان رو، که هرچند برای یک تست ممکنه کم باشه، اما در مجموع میزان زیادی خواهد بود.

سوم - یک فرصت مفید رو برای به چالش کشیدن مفید مغزتون. فراموش نکنید که تست زنی ورزش مغز یک کنکوریه و وقتی شما راه حل رو مرور می کنید، مغزتون داره تن پروری می کنه Big Grin

پس تا مدت معقولی، تست زنی رو به تعویق بندازید و برای شروع اون عجله نکنید.

۴- جمع آوری منابع مفید و مختصر
پیش از شروع پروسه مطالعه منابع کافی رو با جستجو و پرس و جو به دست بیارید. تجربه شخصی بسیاری از دوستان، نشون داده که اضافه کردن منبع در اواخر و یا حتی در اواسط کار، می تونه مضر باشه و باعث بهم ریختگی ذهنی شما بشه. منابع و کتاب‌ها رو بطور مرتب و طبقه بندی شده در محلی قرار بدید و بطور تناوبی شروع به مطالعه کنید.

۵- نگاهی گذرا به آزمون های گذشته
شما درحال آماده شدن برای یک آزمون هستید. پس بهتره اول ماهیت این آزمون رو بشناسید. فراموش نکنید که این آزمون متاسفانه یا خوشبختاه، ملاک دقیقی از سطح معلومات افراد ارائه نمید ده. پس تصور نکنید که اگر بهتر مطالب رو فهمیده باشید نتیجه بهتری هم خواهید گرفت. شما باید در چارچوب کنکور حرکت کنید و نه در چارچوب مفاهیم.

۶- تکانه رو حفظ کنید
آهنگ و نواخت حرکت یکی از مهمترین پارامترهاست که اغلب نادیده گرفته می شه. شروع پر انرژی، یاس رو در مراحل بعدی به دنبال داره. در نظر بگیرید که مدت چهار الی شش ماه از زندگی شما دچار تحولی دردناک خواهد شد و چنانچه شما مصمم به قبولی و کسب جایگاهی شایان باشید، نیاز هست که برای مدت زیادی تفریحات سالم و ناسالم!!! خودتون رو کنار بذارید. پس باید روحیه و توان کافی برای کل مسیر داشته باشید. شروع مصمم و خیلی جدی، می تونه در ادامه باعث کندی‌، یاس و کرختی بشه. پس بهتره شروعی ملایم داشته باشید. درست مثل یک مسابقه دو میدانی.

۷- حضور در اینترنت
متاسفانه یا خوشبختانه، ساکن کشوری هستیم که برنامه‌ها حتی در سطح کلان گاها به شدت دستخوش تغییر می شن. عدم حضور در محیط مجازی می تونه به قیمت سنگینی براتون تموم بشه. نمونه اش تغییر آیین نامه‌ها و زمان بندی ها، بحث پرداخت های بعدی ثبت نام و مسائل مالی (نظیر کنکور ۱۳۹۰)، تغییر در محل برگزاری آزمون (نظیر کنکور ۱۳۹۰)
جنبه های اطلاع رسانی گسترده ای در اینترنت وجود داره که به این علت توصیه می کنم روزانه، یا دوروزانه یکی دو ربع ساعت رو به گشت و گذار در محیط نت بپردازید. مطمئن باشید ضرر نمی کنید.

۸- کتاب کنکور یا کتاب مرجع؟
این یکی از سوالاتیه که خیلی‌ها ممکنه از خودشون یا از دیگران بپرسن. چه کتابی بخونیم. یا بهتر بگم، چه تیپ کتابی بخونیم؟ کتاب مرجع یا کتاب کنکوری.
فراموش نکنید که هرگاه شما به مباحث و سوالات و مطالب یک کتاب مسلط بشید، ناخودآگاه این شبهه براتون بوجود میاد که به اون درس مسلط هستید. حجم و تعداد دروس به اندازه ایه که انسان ناخواسته با مرور و تسلط به یک کتاب کنکوری ممکنه خودش رو گول بزنه و اینطور وانمود کنه که یکی از درس‌ها کم شد. در این راستا توصیه می کنم خوندن رو محدود به یک کتاب خاص نکنید. سعی کنید در ابتدا اگر کتاب های مختلف مباحث مختلفی رو در یک درس پوشش دادن، این مساله رو در نظر بگیرید. کتب کنکور در خیلی از درس ها، از لحاظ پوشش دامنه مطالب بسیار ناقص هستند. برای مثال اکثر کتاب های کنکوری در زمینه درس مهندسی نرم افزار، سیستم عامل، شبکه های کامپیوتری، انتقال داده، هوش مصنوعی، ... از این دست هستند.

۹- تناوب سوئیچ بین دروس
با چه تناوب زمانی بین دروس مختلف سوئیچ کنیم؟ آیا باید یک درس رو کامل بخونیم و بعد سراغ درس بعدی بریم؟ یا برعکس از هر درس مقداری مطالعه کنیم و بلافاصله سراغ درس بعدی بریم؟
در این زمینه دو نکته هست که شایان ذکره:

اول - اگر مطلبی رو کامل نفهمیده باشید، مثل اینه که اصلا اون رو نخوندید. پس مدت کافی رو صرف یادگیری مبحث‌ها کنید. تا یک مبحث از یک درس تموم نشده، سراغ درس بعدی نرید.

دوم - سرعت بالای سوئیچ بین دروس کمک می کنه هم در روزهای آخر با سرعت زیاد سوئیچ خو گرفته باشید و هم سر جلسه مغزتون آمادگی داره بین مباحثی که ربط منطقی بسیار کمرنگی دارن بسرعت سوئیچ کنه.

۱۰- تست های کنکور سال های پیش
برخی تست های کنکور سالهای پیشین رو دست نخورده می ذارن تا در روزهای آخر اون‌ها رو در وقت مقرر بزنن و از این طریق خودشون رو بسنجن. من ابدا این رو پیشنهاد نمی کنم به دو دلیل:

اول - فایده ای که می تونه از مرور این تست‌ها بدون مهلت زمانی و به قصد آشنایی نصیب شما بشه، به مراتب بیشتر از فایده شبیه سازی یک آزمون کنکوره. پس بهتره اونها رو بارها مرور کنید و نقاط قوت و ضعف تون رو در زمینه مباحث مطرح شده در این تست‌ها بسنجید. با اونها مثل سک سری سوال برخورد کنید و نه یک تست زمان دار.

دوم - شما در کتب کنکور و گاها در متن اونها بارها این تست‌ها رو خواهید دید. پس هیچگاه پس از خوندن یک کتاب کنکوری اون تست یک تست خام محسوب نمی شه و شما نمی تونید به کمک اون یک آزمون رو شبیه سازی کنید.

-----------------------------------------------------
این یک سلسله مباحث هست که با نام مشترک:

مجموعه مشاوره ارشد

ادامه اش می دم.
موفق باشید Big GrinCool

رتبه ١ کنکور دکتری ١۴٠٣ مهندسی فناوری اطلاعات با تراز ٨۵٠٠
قله بعدی: دانشگاه تهران Cool

با فاصله، قدرتمندترین افزونه برای افزایش سرعت وبسایت‌های وردپرسی در مراحل نهایی توسعه و آزمون هست و در سال ۱۴۰۳ به شکل رایگان عرضه خواهد شد
۲
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: **sara** , delta , Arena , مجید ق , بهارک_۱ , fateme66 , sina_bhh , aminamini , ssjj , *farnaz* , 8Operation , razieh.69 , tayebe68 , Pegasus , teshneh , Engineer , احسان مومنی , mrsh1372
ارسال:
۲۳ مهر ۱۳۹۱, ۰۳:۵۸ ق.ظ
RE: مجموعه مشاوره ارشد - چطور بخوانیم؟
اگه نرم افزار سخته بزنید IT .
چون ریاضیات ضریبش ۱ هست و معماری هم حذف میشه و مهندسی نرم افزار و شبکه داره که اگه از هادی یوسفی پوران بخونید آسونه
====
درس های سنگین رو صبح ها بخونید
درس های سبک رو بذارید واسه بعد ظهر
==
بیشتر درس بخونید تا بعدا نگید ای کاش دو ساعت دیگه وقت میذاشتم
==
زیاد توی کتب قطور گم نشید و سعی کنید کتب پوران پژوهش رو فقط کامل بخونید.
==
تست هایی که سخت هستند رو خوب نگاه کنید اگه دیدید نمیشه ول کنید چون همه مثل شمان
==
روی تست هایی وقت بذارید که ارزش وقت گذاشتن داشته باشن
==
دقت بالا
سرعت عمل بالا
==
شنبه صبح سیستم عامل/ عصر پایگاه داده
یکشنبه صبح مدار /عصر معماری
دوشنبه صبح نظریه/ عصر کامپایلر
سه شنبه صبح ساختمان/ عصر الگوریتم(یا بالعکس)
چهارشنبه صبح سیستم عامل /عصر طراحی پیاده سازی زبان
پنجشنبه صبح معماری/عصر مدار
جمعه : تست های کنکور سال های گذشته و مرور نکات کنکوری
==
موفق باشید
منم پشت کنکورم واسم دعا کنید
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: razieh.69 , anita_66 , fatemesoleimani
ارسال:
۲۳ مهر ۱۳۹۱, ۰۴:۲۶ ق.ظ
مجموعه مشاوره ارشد - چطور بخوانیم؟
بسیار ممنون
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال:
۲۴ مهر ۱۳۹۱, ۰۴:۱۸ ب.ظ
مجموعه مشاوره ارشد - چطور بخوانیم؟
مرسی واقعا مفید بود...
با ۷۰ درصدش موافقم...

دوستان عزیز به جای پیام خصوصی از طریق وبگاه با من در ارتباط باشید.
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
۰
۰
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  مجموعه تمارین و سوالات امتحانی درس طراحی الگوریتم دانشگاه MIT (سال ۲۰۰۰-۲۰۱۲) Farid_Feyzi ۵ ۷,۹۰۸ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ ۱۰:۱۵ ب.ظ
آخرین ارسال: s-taheri
  مشاوره برای ارشد آزاده صادقی ۰ ۱,۷۷۳ ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ ۰۴:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: آزاده صادقی
  بازارکار مشاوره فناوری اطلاعات saeedtech ۰ ۲,۱۰۷ ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ ۰۵:۵۵ ب.ظ
آخرین ارسال: saeedtech
  درخواست مشاوره برای خرید لپتاپ cmptr20 ۰ ۲,۱۲۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ ۰۲:۲۶ ب.ظ
آخرین ارسال: cmptr20
  مشاوره روش تحقیق و تحلیل آماری sirvan.t ۰ ۲,۱۹۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۸ ۱۲:۵۹ ق.ظ
آخرین ارسال: sirvan.t
Question موسسه سه گام برای مشاوره ارشد marvelous ۱ ۳,۵۸۵ ۰۸ آذر ۱۳۹۸ ۱۱:۵۱ ب.ظ
آخرین ارسال: marvelous
  مجموعه آموزش تصویری شبکه های پتری رنگی net work ۰ ۲,۳۴۷ ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۳:۲۷ ب.ظ
آخرین ارسال: net work
  مجموعه آموزش تصویری ابزار شبیه سازی و بررسی پروتکل امنیتی اسکایتر net work ۰ ۲,۶۴۲ ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۳:۲۵ ب.ظ
آخرین ارسال: net work
  مجموعه آموزشی رایگان برنامه نویسی متلب net work ۰ ۲,۱۸۰ ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ ۰۳:۲۱ ب.ظ
آخرین ارسال: net work
  نگاشت شرکت پذیر مجموعه ای لطفا کمک Sanazzz ۳ ۴,۲۰۹ ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ ۰۳:۲۷ ب.ظ
آخرین ارسال: Sanazzz

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close