زمان کنونی: ۰۶ مهر ۱۳۹۹, ۱۲:۵۷ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

پورت نرم افزاری

ارسال:
۰۶ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۴۵ ب.ظ
پورت نرم افزاری
سلام دوستان.من توی مفهوم پورت نرم افزاری مشکل دارم.

پورت های نرم افزاری یه سری شماره میگیرن.میخواستم بدونم این شماره‌ها همون آدرس های حافظه هستن؟

وقتی میگیم یه کامپیوتر توی شبکه آدرس آی پی میگیره.این آدرس آی پی توی چه حافظه ای؟

پیشاپیش از توجهتون ممنونم.



تنها گنجی که ارزش جستجو کردن دارد، هدف است. (پاستور)
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال:
۰۷ مهر ۱۳۹۰, ۰۴:۱۸ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷ مهر ۱۳۹۰ ۰۴:۱۹ ب.ظ، توسط mfXpert.)
پورت نرم افزاری
(۰۶ مهر ۱۳۹۰ ۱۱:۴۵ ب.ظ)مهندس۶۶ نوشته شده توسط:  پورت های نرم افزاری یه سری شماره میگیرن.میخواستم بدونم این شماره‌ها همون آدرس های حافظه هستن؟
به طور خلاصه‌: نه.این شماره پورت‌ها ربطی به آدرس های حافظه نداره

(۰۶ مهر ۱۳۹۰ ۱۱:۴۵ ب.ظ)مهندس۶۶ نوشته شده توسط:  وقتی میگیم یه کامپیوتر توی شبکه آدرس آی پی میگیره.این آدرس آی پی توی چه حافظه ای؟
سوالتون مبهمه.یعنی چی آدرس آی پی تو چه حافظه ای هستش؟

One who is raised by sword can't be beaten. One who is toughened by fire can't be burned
۲
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: TABAN
ارسال:
۰۷ مهر ۱۳۹۰, ۰۷:۴۸ ب.ظ
RE: پورت نرم افزاری
(۰۶ مهر ۱۳۹۰ ۱۱:۴۵ ب.ظ)مهندس۶۶ نوشته شده توسط:  سلام دوستان.من توی مفهوم پورت نرم افزاری مشکل دارم.

پورت های نرم افزاری یه سری شماره میگیرن.میخواستم بدونم این شماره‌ها همون آدرس های حافظه هستن؟

وقتی میگیم یه کامپیوتر توی شبکه آدرس آی پی میگیره.این آدرس آی پی توی چه حافظه ای؟

پیشاپیش از توجهتون ممنونم.

سلام.
امیدوارم که منظورت رو درست فهمیده باشم(سوال مبهمه)
در مورد IP باید بگم که هر ماشینی( کامپیوتری) که تو محیط شبکه هست یه آدرس منحصربه فردی به نام IP Address داره مثل ۱۶۸/۱۹۲/۱۰/۱ که خود این IP کلی مباحث داره.کلاس هاش ساختمانش و .... که اگه علاقه داشتی می تونی بری دنبالش.
اما پورت . پورت یه ماهیت مجازی داره واسه برقراری ارتباط نرم افزارها با محیط بیرون شبکه به واسطه‌ی IP .هر نرم افزار که با محیط شبکه می خواد ارتباط داشته یه پورت داره که شمارش می تونه از ۱ - ۶۵۵۳۵ باشه شمارهای ۱-۱۰۲۴ رزرو شدن واسه برنامه های و پروتکل های خاص مثلا پورت ۸۰ واسه http و ۲۱ واسه ftp هستند که نرم افزار هایی مثل IE , FireFox از این پورت‌ها استفاده میکنند برای نمایش صفحات وب از سرور به روی سیستم شما.
خوب حالا با یه بیان سادتر میشه گفت که اگه ip آدرس یه کامپیوتر باشه تو شبکه پورت آدرس برنامه ای که تو اون کامپیوتر وجود داره و اگه قرار باشه بسته ای برسه به یه برنامه مشخص میشه که باید دست کدوم یکی از سرویس‌ها یا برنامه های او سیستم برسه. که اصطلاحا اگه برنامه ای قادر باشه که از پورتش استفاده کنه میگن پورتش بازه . مثلا پورت ۸۰ باید باز باشه تا شما بتونی از مرورگرت استفاده کنی.
۱
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: TABAN
ارسال:
۰۷ مهر ۱۳۹۰, ۰۸:۱۱ ب.ظ
پورت نرم افزاری
سلام ممنون از پاسختون دوستان.بله میدونم آدرس آپی و پورت کاربرشون چی هست اما اینکه متغیر هستن مثل متغیر توی زبان های مختلف یا هر چیز دیگه این رو نمیدونم.
سعی مکنم سوال رو واضخ‌تر مطرح کنم:

پس این شماره‌ها که این پورت های نرم افزاری میگین چطورین؟مثلا میگیم پورت ۸۰ مربوط میشه به http
این پورت ۸۰ کجاس؟منظورم اینه توی حافظه اس؟توی حافظه‌ی ram یا rom هستش؟یه متغیره؟به صورت سخت افزاری پیاده سازی شده؟

مثلا توی برنامه نویسی سوکت هم از آدرس آپی و شماره پورت استفاده میشه.واسه همین سوال آدرس آپی رو مطرح کردم.

مثلا وقتی یه کامپیوتر آدرس آی پی میگیره این آدرس آی پی یه آدرسه توی حافظه‌ی ram سیستم؟

کلا واسه این آدرس آی پی و پورت توی کدنویسی همون متغیر تعریف شده هستن که بعد اینا مقدار می گیرن؟
نمیدونم تونستم منظورمو برسونم یا نه؟



تنها گنجی که ارزش جستجو کردن دارد، هدف است. (پاستور)
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال:
۰۷ مهر ۱۳۹۰, ۰۹:۰۶ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷ مهر ۱۳۹۰ ۰۹:۳۳ ب.ظ، توسط Mehran.)
RE: پورت نرم افزاری
در سطح برنامه نویسی تعریف پورت به صورت یک متغییر بدون علامت از نوع integer تعریف میشه که خوب تو رم قرار داره.این عددها یه تعریف های مجازی هستن که توی رم قرار میگیرن و این سیستم عامل هست که عدد رو می خونه و بسته به تعریف هایی که واسش شده دستورات رو اجرا میکنه.و هماهنگی های لازم رو با منابع دیگه انجام میده. در واقعه پورت تو کرنل سیستم عامل تعریف شده یه چیزیه مجازی اونجور نیست که یه جدولی تو رم باشه که توش همه پورت‌ها باشن نه! پورت وقتی تو نرم افزار تعریف میشه یه عدد که تو رم قرار داره مثل همه اعداد دیگه که پس از کامپایل سیستم عامل بهش ماهیت میده.
اگه کافی نبود بگو تا بیشتر توضیح بدم.
۱
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: TABAN
ارسال:
۰۷ مهر ۱۳۹۰, ۱۱:۳۹ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷ مهر ۱۳۹۰ ۱۱:۴۰ ب.ظ، توسط TABAN.)
RE: پورت نرم افزاری
(۰۷ مهر ۱۳۹۰ ۰۹:۰۶ ب.ظ)Mehran نوشته شده توسط:  در سطح برنامه نویسی تعریف پورت به صورت یک متغییر بدون علامت از نوع integer تعریف میشه که خوب تو رم قرار داره.این عددها یه تعریف های مجازی هستن که توی رم قرار میگیرن و این سیستم عامل هست که عدد رو می خونه و بسته به تعریف هایی که واسش شده دستورات رو اجرا میکنه.و هماهنگی های لازم رو با منابع دیگه انجام میده. در واقعه پورت تو کرنل سیستم عامل تعریف شده یه چیزیه مجازی اونجور نیست که یه جدولی تو رم باشه که توش همه پورت‌ها باشن نه! پورت وقتی تو نرم افزار تعریف میشه یه عدد که تو رم قرار داره مثل همه اعداد دیگه که پس از کامپایل سیستم عامل بهش ماهیت میده.
اگه کافی نبود بگو تا بیشتر توضیح بدم.


خیلی ممنون از پاسختون.متوجه شدم.سپاسگزارم.فقط یه سوال همین توضیحات واسه آدرس آی پی هم صدق میکنه؟



تنها گنجی که ارزش جستجو کردن دارد، هدف است. (پاستور)
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال:
۰۸ مهر ۱۳۹۰, ۰۵:۳۱ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۸ مهر ۱۳۹۰ ۰۶:۳۴ ب.ظ، توسط Mehran.)
RE: پورت نرم افزاری
واسه آی پی قضیه کمی فرق میکنه . آی پی یه پروتکل هست برای شبکه بندی دنیا! آی پی آدرس تو اینترنت باید منحصر به فرد باشن شرکتهای سرویس دهنده‌ی اینترنت میان یک رنج از آی پی آدرس‌ها رو خریداری میکنن و وقتی که شما از او شرکت سروریس اینترنت میگری بر اساس الگوریتمی که حاکمه یه آدرس ای پی از آدرس ای پی های آزاد موجود به سیستم شما تعلق می گیره که برعکس پورت که داخل سیستم شما مسیر یابی میشه و سیستم عامل تعیین میکنه که سروریس متعلق به کدوم یکی از اجزای سیستم هست آی پی آدرس در سطح شبکه تعیین میکنه که طبق اون الگوریتم های مسیریابیش کدوم بسته آی پی متعلق به کدوم سیستم یا زیر شبکه هست!. در کل فکرت رو به اینکه اینها در یه جایی هستن مثل یه دیتاگرام مشغول نکن همه اینها اعدادی از نوع متغیری خاص خودشون هستن در سطوح بالا که بعد عبور از فیلترهای خاص توسط سیستم عامل یا سخت افرار های خاص ماهیت خودشون رو پیدا می کنن که اگه ماهیت آی پی داشته باشه سیستم عامل اونو به پروتکل TCP/IP واگزار میکنه.
مثلا شما در سطح برنامه نویسی سوکت کد
۱)winsockt.localport = 2020
۲)winsocket.remotehost="198.168.12.25"
۳)text1.text = "198.168.20.20"
تو دستور اول ۲۰۲۰ یه عدد سادست که تو رم هست بعد از کامپایل مفهوم پورت پیدا میکنه که سیستم عامل تعیین میکنه واسه کدوم برنامست طبق تعریفایی که واسش شده.
تو دستور ۲ یه رشته میگیره بعد از خوندن دستور می فهمه که آی پی هست و اونو به پروتکل TCP/IP واگذار میگنه
به راحتی میشه فهمید که تو دستور ۳ ماهیتی که داره یه رشته هست که تو یه تکست باکس قرار گرفته.
فرق اینه که آی پی آدرس بیشتر تو محیط شبکه میچرخه بعد اینکه دست سیستم مورد نظر رسید پورت خونده میشه و سیستم عامل با مدیریت خودش بسته رو به نرم افرار مورد نظر میرسونه مثل یه پست چی.!
تقریبا سعی کردم دیدت رو به این قضیه عمیق‌تر کرده باشم توضیحات هم اگه زیاد شد واسه همین بود امیدوارم موفق شده باشم. باز هم مشکلی یا ابهامی بود مطرح کن.
موفق باشی.
۱
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ
 سپاس‌گزاری شده توسط: TABAN
ارسال:
۰۸ مهر ۱۳۹۰, ۰۶:۵۷ ب.ظ
RE: پورت نرم افزاری
(۰۸ مهر ۱۳۹۰ ۰۵:۳۱ ب.ظ)Mehran نوشته شده توسط:  واسه آی پی قضیه کمی فرق میکنه . آی پی یه پروتکل هست برای شبکه بندی دنیا! آی پی آدرس تو اینترنت باید منحصر به فرد باشن شرکتهای سرویس دهنده‌ی اینترنت میان یک رنج از آی پی آدرس‌ها .............

بسیار بسیار ممنونم از پاسختون.متوجه شدم.پیروز باشید.



تنها گنجی که ارزش جستجو کردن دارد، هدف است. (پاستور)
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
نقل قول این ارسال در یک پاسخ


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  سوال در مورد بدست اوردن ادرس و پورت پروکسی zahra89 ۸ ۱,۸۹۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ ۰۸:۴۸ ب.ظ
آخرین ارسال: zahra89
  طراحی واسط های سخت افزاری nomad:D ۴ ۲,۲۰۹ ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ ۱۲:۱۴ ق.ظ
آخرین ارسال: abolfazl pepco
Information تله سخت افزاری یا نرم افزای در مورد limit shayesteNEY ۴ ۱,۶۶۶ ۰۷ آبان ۱۳۹۳ ۱۱:۲۸ ق.ظ
آخرین ارسال: NP-Cσмρℓєтє
  نرم شهید بهشتی یا نرم علم و صنعت یا نرم تربیت مدرس ؟ خواهش میکنم کمک لطفا unknown! ۱ ۱,۳۶۹ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۱۱:۳۷ ق.ظ
آخرین ارسال: Amoojan
  مشکل در بستن پورت se.va ۸ ۲,۶۵۵ ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۱:۴۰ ق.ظ
آخرین ارسال: عایشه
  نرم افزار مدیریت پورت USB mcp ۲ ۱,۴۸۱ ۱۱ شهریور ۱۳۹۱ ۰۸:۰۲ ب.ظ
آخرین ارسال: m450ud
  شناسایی دستگاه های سخت افزاری در لینوکس p.parsaee ۸ ۴,۶۷۵ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ ۱۲:۲۸ ق.ظ
آخرین ارسال: watson

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close