۰
subtitle
ارسال: #۱

سوال احتمال
این سوال رو به نظرم کتاب مدرسان شریف غلط جواب داده:
ظرفی حاوی ۱۰ توپ سفید و ۱۰ توپ سیاه است. هر بار ۲ توپ به تصادف ب بدون جایگذاری از ظرف بیرون می آوریم تا زمانی که همه توپها بیرون آورده شوند. احتمال آن که در هر مرحله، یک توپ سفید و یک توپ سیاه بیرون آورده شود کدام است؟
جواب این چی میشه؟
ظرفی حاوی ۱۰ توپ سفید و ۱۰ توپ سیاه است. هر بار ۲ توپ به تصادف ب بدون جایگذاری از ظرف بیرون می آوریم تا زمانی که همه توپها بیرون آورده شوند. احتمال آن که در هر مرحله، یک توپ سفید و یک توپ سیاه بیرون آورده شود کدام است؟
جواب این چی میشه؟
۰
ارسال: #۲

RE: سوال احتمال
(۲۴ مهر ۱۳۸۹ ۰۴:۱۱ ب.ظ)۵۴m4n3h نوشته شده توسط: این سوال رو به نظرم کتاب مدرسان شریف غلط جواب داده:جواب مدرسان چی بوده؟
جواب این چی میشه؟
راه حل من:
می تونیم بگیم چون کلاً ۴حالت در خارج کردن دو توپ از دو رنگ سیاه و سفید وجود داره((سفید،سفید)(سفید،سیاه)(سیاه،سفید)(سیاه،سیاه))، دو حالتش مطلوبه: پس احتمال اینکه یک توپ سفید و دیگری سیاه باشد برابر ۰/۵، حالا این کارو ۱۰ بار تکرار میکنیم، در هر مرتبه خارج کردن توپها احتمال همینه فقط تو مرحله آخر احتمال برابر یکه، چون یه توپ سفید و یه توپ سیاه باقی مونده پس جواب میشه ۹^۰/۵ (یک دوم به توان ۹)
به نظرتون جوابم درسته؟
۰
ارسال: #۳

چون تایپ کردن گزینه هاش سخت بود، ننوشتمشون!
حالا این مدلی مینویسم شما قبول کنید:
۱- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۲- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۳- ۱۰ فاکتوریل ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۴- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ تقسیم بر( ۲۰ فاکتوریل ضربدر ۲ به توان ۱۰)
من فکر میکنم گزینهی ۱ درسته اما کتاب گزینهی ۲ رو صحیح دونسته!
حالا این مدلی مینویسم شما قبول کنید:
۱- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۲- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۳- ۱۰ فاکتوریل ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
۴- ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ تقسیم بر( ۲۰ فاکتوریل ضربدر ۲ به توان ۱۰)
من فکر میکنم گزینهی ۱ درسته اما کتاب گزینهی ۲ رو صحیح دونسته!
۰
ارسال: #۴

پس در این صورت من که کاملاً غلط گفتم میشه راه حل خودتونو هم بنویسید؟
۰
ارسال: #۵

آها! متوجه شدم!
همون ۲ درسته!
راهش این طوریه که مثلاً برای اولین مرحله تعداد کل حالات انتخاب ۲ از ۲۰ هست و حالات مساعد انتخاب ۱ از ۱۰ ضربدر انتخاب ۱ از ۱۰ هست مرحلهی بعد تعداد کل حالات انتخاب ۲ از ۱۸ هست و حالات مساعد انتخاب ۱ از ۹ ضربدر انتخاب ۱ از ۹ هست و ... همهی این احتمالات رو که توی هم ضرب کنیم و ساده کنیم جوابش میشه گزینهی ۲ یعنی ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
همون ۲ درسته!
راهش این طوریه که مثلاً برای اولین مرحله تعداد کل حالات انتخاب ۲ از ۲۰ هست و حالات مساعد انتخاب ۱ از ۱۰ ضربدر انتخاب ۱ از ۱۰ هست مرحلهی بعد تعداد کل حالات انتخاب ۲ از ۱۸ هست و حالات مساعد انتخاب ۱ از ۹ ضربدر انتخاب ۱ از ۹ هست و ... همهی این احتمالات رو که توی هم ضرب کنیم و ساده کنیم جوابش میشه گزینهی ۲ یعنی ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ ضربدر ۲ به توان ۱۰ تقسیم بر ۲۰ فاکتوریل
ارسال: #۶

(۲۴ مهر ۱۳۸۹ ۰۵:۴۳ ب.ظ)۵۴m4n3h نوشته شده توسط: آها! متوجه شدم!با این حساب توپهارو متمایز در نظر گرفته! چون اگه توپها متمایز نباشن جواب من درسته
همون ۲ درسته!
تو صورت سوال اشاره ای به این مطلب نشده!
۰
ارسال: #۷

اشیا به طور پیش فرض متمایزند!
اگه متمایز نباشن، گزینهی یک درست میشه!
تعداد کل حالات میشه ۲۰ فاکتوریل تقسیم بر ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ و تعداد حالات مساعد میشه ۱ (فقط حالتی که یکی در میون سفید و سیاه باشن)
در واقع منم همین بی دقتی رو کرده بودم!
اگه متمایز نباشن، گزینهی یک درست میشه!
تعداد کل حالات میشه ۲۰ فاکتوریل تقسیم بر ۱۰ فاکتوریل به توان ۲ و تعداد حالات مساعد میشه ۱ (فقط حالتی که یکی در میون سفید و سیاه باشن)
در واقع منم همین بی دقتی رو کرده بودم!
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close