(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۷:۵۲ ب.ظ)هوشیار بهرنگی نوشته شده توسط: بله هر دو میشه گفت یکی هستن. مثلا میشه اینجوری گفت ساختارهای گسسته ریاضی.
همه چیز از ده روز پیش خوبه و طبق برنامه هستم. اما ریاضی گسسته نتونستم طبق برنامه باشم.
ترتیب مطالعه و منابعم:
نظریه(کل منابع شاپوری شامل فیلم و کتاب)+ لینز-گسسته: کل منابع یوسفی شامل فیلم و کتاب
کامپایلر: کل منابع شاپوری شامل دو فیلم و دو کتاب- مدار کل منابع یوسفی( منابع دیگه هم داشتم تهیه هم کردم اما نمیخونم)به نظرم از کتاب دکتر اجلالی فقط تستای تالیفیش خوبه.
عامل: کتاب حقیقت انتشارات پر- معماری: کل منابع یوسفی
داده الگوریتم: کورمن و کل منابع یوسفی- هوش: پوران و یلمه
شبکه: کراس و مدرسان-پایگاه: پارسه
پنج گروهن هر گروه دو درس که طبق این ترتیب و بر اساس این منابع دارم میخونم.
سلام ، وقت به خیر و خدا قوت
سپاسگزارم از راهنمایی ها و پاسخ هاتون
ببخشید که من زودتر نتونستم پست بذارم، چون با گوشی زیاد آسون نیست.
ممنونم آخه بعضی جاها دیدم نوشته ریاضیات گسسته بعضی جاها هم زده ساختمان های گسسته، میخواستم مطمئن بشم که دوتاشون یکی هستن و اشتباه نکنم، این درس رو ما هم داشتیم اون موقع یه جزوه داشتیم با عنوان ریاضیات گسسته بود فکر میکنم و ادامه ی ریاضی گسسته پیش دانشگاهی بودش که در مورد گراف ها بودن و بحث های دیگه.
خداروشکر که همه چیز روال نظم رو براتون گرفته و مرتب شده
خیلی متشکرم بابت منابع، طبق چیزایی که این چند روزه داشتم در مورد منابع میدیدم منابع شما و الهام خانوم جزو بهترین ها هستن که همه جا دیدم معرفی شدن
شما این ۵ گروه درس رو همه رو تو یک مقطع زمانی میخونید به صورت موازی؟ یا اینکه مثلا برنامه گذاشتید دوسه ماه اول یه سری رو بخونید بعد دوسه ماه دوم یه سری دیگه؟
بعد همزمان فصل به فصل تست میزنید؟
و تست هایی هم که میزنید شامل تست های تالیفی مولف ها و سال های گذشته است؟ یا دسته بندی دارید برای تست ها؟
و اینکه زمان مشخصی ندارید که مثلا یه روز یا یه هفته چند ساعت بخونین؟ یادمه تو یکی از پست ها گفته بودین زمان براتون زیاد مهم نیست و مهم روال خوندن و حفظ پیوستگی مطالعه هستش.
ببخشید من باز سوال میپرسم، هر وقت که فرصت داشتین جواب بدین اگر مقدور بود.
(۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۷:۵۲ ب.ظ)هوشیار بهرنگی نوشته شده توسط: به نظر من ایراد برنامه شما یک ایراد تکنیکی هست نه سلیقه ای. مثلا اشتباهه که بگیم امروز از ساعت دو تا چهار فصل یک هوش رو میخونم و بعد پشت سر اون یک سری برنامه بچینیم.
در سیستم عامل میخونیم که برنامه ای که برای یک فرآیند نوشته میشود نباید شامل پیش فرضهای زمانی باشد چرا که ممکن است در طول اجرای یک فرایند وقفه هایی رخ دهد که زمان و تعداد وقفه ها قابل پیش بینی نیست. در مورد درسها هم به همین شکل. و اگر یک جای برنامه دچار وقفه بشیم کل فراینهامون بهم میخوره.
ما میتونیم در زمانبندی فرآیند ها یک الگوریتم خاص انتخاب کنیم مثلا بگیم الگوریتم نوبت گردشی یعنی به هر فرآیند یک کوانتوم خاص تخصیص بدیم که پس از اون فرآیند به صف آماده یا معلق یا مسدود بره و بر حسب الگوریتم در زمان خاصی دوباره پردازنده رو در اختیار بگیره.
الگوریتم زمانبندی برای درس خوندن باید بر حسب الگوریتمهای اشتراک زمانی غیر انحصاری باشه. چرا؟ چون وقفه های پیش آمده در دنیای واقعی زندگی میتونه دارای اولویت بیشتر از درس خوندن باشه. مثلا مریض بشی.
من الگوریتم RR با صفهای چندگانه اولویت دار رو پیشنهاد میدم.
ضمنا پیش بینی زمانی در مورد درسی که نخوندیم صحیح نیست همانطور که در سیستم عامل به الگورتمهایی که فرآیند ها رو بر حسب زمان مورد نیازش میچینن مثل اگوریتم SJF میگوییم :الگورتمهای غیر قابل اجرا. چون روشی سیتماتیک برای تخمین درست زمان یک فرآیند وجود نداره. واگر در تخمین یک فرآیند دچار خطا بشیم ممکنه به بن بست یا قحطی برسیم.
پس یک الگوریتم خوب : بر حسب اولویت کوامتوم احتصاص میده. در نوبت چرخشی همه رو اجرا میکنه برای اینکه هیچ فرایندی دچار گرسنگی نشه و صفهای اولویت مختلف داره مثل الگوریتم صفهای چندگانه که برای ته نشین شدن یا برگشت به صف اولویت بالا تر هر فرآیند یک مکانیزم خاص داره. مثلا فرایندهای هر صف به تعداد دو به توان شماره صف کوانتوم بگیرن.و شامل پیش فرض در مورد زمان اجرای هر فرآیند نیست.
چه قدر خوب و قابل درک توضیح دادین و جالب بود مثال تون
معلومه درساتونو خوب میخونید آفرین
داشتم متن تونو میخوندم یاد این درس افتادم واسه ما یه کتاب حجیم بودش، ولی من دوس داشتم اون موقع این قسمتارو میخوندم چون آدم با دقت میخوند قشنگ متوجه میشد و یه نظم خاصی داشت توضیحاتش، سال ۹۱ بود که سیستم عامل رو پاس کردم.
خب در مورد پیشنهادتون باید بگم که کاملا باهاتون موافقم به دوسه تا دلیل:
یکی اینکه راستش من خودم همیشه وقتی که یه هدفی رو دنبال میکردم و میومدم طولانی مدت ، کوتاه مدت، و هفتگی و روزانه برنامه هامو مینوشتم و مشخص میکردم، گاها به مشکل برمیخوردم سر همین چیزا
مثلا میگفتم امروز باید ۶ ساعت کار انجام بدم، بعد میدیدی یه عاملی مثل مهمونی، بیرون رفتن، مریض بودن و حاشیه های دیگه پیش میومد بعد من مثلا سه ساعت از زمان رو از دست میدادم، بعد میخواستم شروع کنم با خودم میگفتم ای بابا من که قرار بود شیش ساعت کار کنم الان نمیتونم برسونم به شیش ساعت و این منو خیلی دلسرد میکرد یهو میدیدم اون سه ساعت هم گذشته و عملا فقط بار روانی کار عقب افتاده بود که منو اذیت میکرد، من بارها سر این برنامه ریزی ها برای کار و زندگی به مسائل مختلف برمیخوردم که بعدا سعی کردم با مطالعه و مشاوره گرفتن ریشه ی مسئله رو پیدا کنم و حلش کنم.
دلیل دوم اینکه طی اون بررسی ها و مطالعه و شیندن حرفای مشاورها فهمیدم که برنامه ریزی به اون شکل درست نیستش اصلا و این خیلی وقتا باعث ناکامی میشه.
چند روز پیش هم یه کلیپ داشتم میدیدم از استاد رضوی در مورد مشاوره و برنامه ریزی که یه همایش بود چند دقیقه ی اولش و هنوز دیدم که ایشون گفتن یه سری تحقیقات اصولی و تکنیک های مشاوره برای اولین بار تو ایران ارائه دادن و میگفتن خیلی تحقیق و مطالعه داشتن و اینکه گفتن خیلی از مشاورهای کنکور به خصوص مشاورهای معروف کنکور سراسری هستن که روش شون اشتباهه کاملا در مورد برنامه ریزی و مدیریت زمان برای بچه های کنکوری، نمیدونم حرفاشونو شنیدید یا نه
بعد این حرفشونو خیلی قبول داشتم گفتن هیچوقت برنامه ریزی فیکس و بلند مدت انجام ندید، مثلا نیاید بگید امروز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ فلان کتاب رو میخونم، بعد ۲ تا ۴ فلان و این طوری، چون گفتن عوامل پیش بینی نشده مانند مثالی که خودتون در مورد درس سیستم عامل گفتین ممکنه این ها پیش بیاد و برنامه ی شما عملی شدنش خیلی سخته به خصوص برای طولانی مدت و اگه یه روز عمل نکنی دیگه همه چیز بهم میخوره برنامه شون
بعد گفتن برنامه ریزی بلند مدت هم نذارید، مثلا نگید تا دو و نیم ماه آینده حتما این کتاب ها رو در روزهای دقیق و مشخص میخونم چون اگه بهش نرسید باعث اختلال و ناکامی تو برنامه ریزی کل تون میشه. البته منظور اینه که هدف و چشم انداز باشه ولی اینجوری که بگی تا سه ماه اینده هر روز برنامه بچینم و اینو عملی کنم این شدنی نیست در اکثر موارد.
بعد من خودم یه بار با یه مشاور در این مورد حرف زدم ، ایشون هم گفتن نباید خیلی سخت بگیری چون برنامه ریزی فقط برای نظم دادن به انجام کارها هستش حالا وحی منزل نیست که یک ساعت به هیچ وجه جا به جا نشه یا اینکه یه عاملی پیش بیاد شما کل روز رو از دست بدین، واقعا این ها رو من عملی لمس کردم.
به نظرم چیزی که خیلی مهمه تو برنامه ریزی انعطاف پذیری هستش و اینکه پیوسته کارتو انجام بدی ممکنه یه روز یه ساعت بتونی اشکالی نداره مهم اینکه حاضری زدی و اکثر روزها رو بتونی اون زمانی که حس میکنی نیاز هستش رو انجامشون بدی.
بعد خیلی سخته بچه ها من بارها سر حاشیه های مخلتف برنامه ریزی هام به مشکل برمیخورد، اینم حواستون باشه که اول چه ساعتی از روز رو بیشتر انرژی و آمادگی یادگیری برای دروس مختلف رو دارید و اینو رعایت کنین
بعد اینکه تا جای ممکن همونجور که خانوم الهام هم بارها اشاره کردن اینکه از حاشیه ها دور باشین اینکه مهمون میاد یا مسائل مختلف و فقط باید سعی کنی در حد چند دیقه وقت برای حاشیه ها بذاری نه که فکر کنی چون نیم ساعت پپگیر حاشیه شدی ناخواسته دیگه نظم ذهنت بهم بریزه
بعد یه نکته ی دیگم که الان اومد تو ذهنم و تو کتاب های مدیریت زمان بهش اشاره شده اینه که همیشه سی درصد زمان رو خیلی خوبه که اضافه برای کارت در نظر بگیری، یکمم کمتر شد عیبی نداره ولی مثلا یه ساعت توی روز رو خالی بذاری خیلی خوبه که بذاری برای حاشیه ها یا زمانی که بیشتر برای کارت نیاز داشتی یا کاری که جا مونده از اون روز، اینجوری تلاطم های ذهنت خیلی کمتر میشه و تمرکز رو بالا میبره توی عمل.
میدونم که احتمال زیاد اینارو شما و الهام و خانوم بهتر از من میدونید ولی خب جهت یادآوری بودش.