بخش های دیگه رو نیوردم اگر خواستید کامل بخونید
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد در گفت وگوی مفصل با ایرنا:
** نیاز به بازنگری ساختاری پردیس ها
س: تجمیع پردیس های دانشگاه آزاد و به عبارت دقیق تر پردیس های واحد علوم و تحقیقات حواشی مختلفی را برای دانشگاه آزاد ایجاد کرد. چرا این تجمیع رخ داد؟ شما حامی این تجمیع هستید یا نه؟
- راه اندازی پردیس های علوم و تحقیقات زیرنظر واحد علوم و تحقیقات تهران باعث شد تا یک رشد کمی خوبی داشته باشیم اما این ظرفیت پایدار نبود.
زمانی که تصویب رشته های جدید دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت علوم بسیار سخت بود و همکاری نمی شد، پردیس های علوم و تحقیقات فرصت جذب دانشجو را برای ما فراهم می کرد اما در صورتی که به همان شکل جلو می رفتیم، نمی توانستیم به پردیس های خود افتخار کنیم و نیاز به بازنگری ساختاری حس می شد.
در حال حاضر وزارت علوم همکاری خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی دارد. یک الگوی جدید مدیریتی نیز از سوی دکتر میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی برای تجمیع پردیس های دانشگاهی با دانشگاه های مجاور خود طراحی شد.
امروز امکان تصویب رشته های کارشناسی ارشد و دکتری فراهم شده است. مجموع رشته های مصوب ما در پردیس های علوم و تحقیقات ۵۶ رشته بود و هیات علمی کافی برای آنها در اختیار نداشتیم. در برخی از واحدها امکانات در حد یک دانشگاه نبود. این شرایط باعث شد تا با کمک خوب وزارت علوم و نگاه عالمانه ای که داشت، واحدهای خود را تجمیع کنیم و به استانداردهای تصویب رشته ها برسیم.
** رسیدن به مرز ۲ هزار رشته جدید در ارشد و دکتری
س: آیا این تجمیع در افزایش رشته های تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد هم تاثیر گذار بود؟
- با تجمیعی که صورت گرفت، امروز به مرز ۲ هزار رشته جدید در کارشناسی ارشد و دکتری رسیده ایم؛ این درحالی است که در ۳۲ سال ۳ هزار و ۲۰۰ رشته تصویب شده بود اما در عرض کمتر از ۱۰ ماه گذشته تعداد رشته های مصوب ما به مرز ۵ هزار رشته رسید.
این مساله موفقیتی بزرگ است که اگر نگاه مثبت دولت و حرکت دانشگاه آزاد اسلامی برای بهبود ساختارهای قدیمی نبود، این اتفاق امکان پذیر نبود.
س: آیا دلیل تجمیع واحد های علوم تحقیقات عدم همکاری وزارت علوم در دولت گذشته بود؟
- برند واحد علوم تحقیقات به خاطر داشتن بهترین اساتید و تنوع رشته هایش دارای اعتبار است. اما اینکه نام این واحد را به واحدهای دیگر بدهیم، دیگر امکان پذیر نیست.
اگر وزارت علوم در گذشته با ما همکاری می کرد و رشته های ما را تصویب می کرد، دلیلی نداشت بدنبال تجمیع واحدها باشیم اما این اتفاق رخ نداد و برای خروج از شرایط بی عدالتی راهی پیدا کردیم.
وقتی ما رشته ای را برای تصویب به وزارت علوم می بردیم، یا با تأخیر چندساله برای تصویب رو به رو می شد و یا آن رشته را به دانشگاه های دولتی می دادند. ما می گفتیم که اگر دانشگاه های دولتی می خواستند که خودشان این رشته ها را پیشنهاد می دادند. شرایط مانند این بود که داور از تیم حریف باشد!
** سرنوشت مدرک دانشجویان پردیس های تجمیع شده
س: آیا در مدرک فارغ التحصیلی دانشجویانی که در حال حاضر در دانشگاه های تجمیع شده تحصیل می کنند نام علوم تحقیقات ذکر خواهد شد؟
- مدرک تمامی دانشجویانی که در واحدها و پردیس های علوم و تحقیقات قبول شده و فارغ التحصیل شوند، با همان عنوانی که قبول شده صادر خواهد شد.
اما نکته ای وجود دارد. در برخی از پردیس ها رشته هایی وجود دارد که آن رشته ها را از واحد علوم و تحقیقات تهران نگرفته اند و به طور مثال از واحد تهران مرکز گرفته اند. مدرک این دسته از دانشجویان نیز به نام دانشگاه مادر صادر خواهد شد.
پس از تجمیع رشته ها به نام واحدهای تجمیع شده هستند و مدرک فارغ التحصیلان دانشجویانی که در این واحدها پذیرفته می شوند بنام همان واحد صادر خواهد شد.
** ضعف های واحد علوم و تحقیقات را می پذیرم
س: واحد های علوم تحقیقاتی که تجمیع شده است با مشکلات و کمبود های فراوانی روبه رو هستند آیا به فکر حل این ضعف ها هم خواهید بود؟
- من ضعف های واحد علوم تحقیقات را می پذیریم و یکی از دلایل تجمیع فراهم کردن شرایط استاندارد برای این واحد بود. البته عده ای منتقد تجمیع واحدهای علوم و تحقیقات هستند، با این حال معتقدم فواید این تجمیع از اشکالات آن بیشتر است.
به طور مثال واحدهایی مانند علوم و تحقیقات دماوند یا علوم و تحقیقات اصفهان ظرفیت های خوبی دارند اما امکانات کمی داشتند و با تجمیع آنها از شرایط موجود خارج شده و امکانات بهتری خواهند داشت.
در حال حاضر شرایط برای مصوب کردن رشته ها مهیا شده و با شرایط موجود در وزارت علوم، راه ما در تصویب رشته ها بسیار بهتر طی خواهد شد.
** افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی
س- در گذشته قبولی در تحصیلات تکمیلی بسیار دشوار بود اما دانشگاه آزاد با افزایش ظرفیت ها به بهبود شرایط کمک کرد آیا امسال هم شاهد افزایش ظرفیت ها در تحصیلات تکمیلی خواهیم بود؟
- دانشگاه آزاد اسلامی امسال در کارشناسی ارشد و دکتری به صورت مجزا ۱۰ هزار نفر افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو دارد و این را می توان حرکت فوق العاده ای در کشور دانست.
دانشگاه آزاد اسلامی موسسه ای است که مجوز برگزاری آزمون تافل و آیلتس را دارد و این در حالی است که در گذشته دانشجویان ما برای این آزمون ها باید به ترکیه یا امارات می رفتند.
برای دانشجویان مقطع دکتری که مدرک زبان هم ندارند یکسال فرصت مشخص کرده ایم تا مدرک ای پی تی خود را تحویل دهند.