۰
subtitle
ارسال: #۱

سوال گسسته - تابع مولد (ضریب چند جملهای)
با سلام٬
دوستان این سؤال در کتاب گریمالدی هست٬ مربوط به بخش توابع مولد میشه اما من متوجه نمیشم که چطور جواب صفر نمیشه.
سؤال:
ضریب ثابت ([tex]\dpi{100} x^0[/tex]) در عبارت [tex]\dpi{100} (3x^2 \ \ \frac{1}{x})^{15}[/tex] چیست؟
پیشاپیش با تشکر از راهنمایی شما
دوستان این سؤال در کتاب گریمالدی هست٬ مربوط به بخش توابع مولد میشه اما من متوجه نمیشم که چطور جواب صفر نمیشه.
سؤال:
ضریب ثابت ([tex]\dpi{100} x^0[/tex]) در عبارت [tex]\dpi{100} (3x^2 \ \ \frac{1}{x})^{15}[/tex] چیست؟
پیشاپیش با تشکر از راهنمایی شما
Jooybari، در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ۱۲:۴۹ ق.ظ برای این مطلب یک پانوشت گذاشته است:
سلام. چون ضریب x به توان صفر نیازه و فقط توان ۲ و -۱ داریم باید دوبرابر تعداد توانهای ۲ از توانهای -۱ انتخاب کنیم. یعنی ۵ تا توان ۲ و ۱۰ تا توان -۱ که تعداد حالات انتخاب میشه انتخاب ۵ از ۱۵ و با توجه به اینکه x به توان ۲ ضریب ۳ هم داره، جواب در ۳ به توان ۵ ضرب میشه و حاصل برابر [tex]3^5\times \binom{15}{5}[/tex] خواهدشد.
۰
ارسال: #۲

سلام دوست عزیز من فک میکنم این یک عبارت توان دار هست که ضریب عدد ثابت رو ازش خواسته .....
شاید توانش نیوفتاده امکان نداره چنین سوالی داده باشه .....
شاید توانش نیوفتاده امکان نداره چنین سوالی داده باشه .....
۰
۰
ارسال: #۴

شما پرسیدین چرا جواب صفر نمیشه. خب خیلی طبیعی است که جواب صفر نشه.
همیجوری هم که نگاه کنید با توجه به توان مثبت و منفی (که توان مثبت دو برابر منفی است)میشد حدس زد که وقتی جمع توانها صفر بشه غیر ممکنه ضریب صفر باشه.
چرا فکر کردید باید جواب صفر بشه؟
همیجوری هم که نگاه کنید با توجه به توان مثبت و منفی (که توان مثبت دو برابر منفی است)میشد حدس زد که وقتی جمع توانها صفر بشه غیر ممکنه ضریب صفر باشه.
چرا فکر کردید باید جواب صفر بشه؟
۰
ارسال: #۵

Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close