(۲۲ آبان ۱۳۹۰ ۰۱:۱۴ ق.ظ)fatemeh-r نوشته شده توسط: راستی پایگاه مدرسان خوبه من امروز خوندمش اما هنوز مفهوم دیدها و سطوح واسم جا نیفتاد
سلام. من تازه مفهوم دیدها و سطوح رو یاد گرفتم
یه سیستم بانک اطلاعاتی داریم. این سیستم یه سری سخت افزار، نرم افزار،کاربر و داده داره.
طراح بانک اطلاعاتی یه جور این دادهها رو میبینه. کاربری که داره از سیستم استفاده میکنه یه جور دیگه میبینه.
طراح همه کاربران رو میشناسه، دسترسی هاشونو میدونه، میتونه جدولها رو ایجاد، حذف یا جستجو و... کنه. این میشه دید ادارکی یا مفهومی. توی این سطح امنیت،جامعیت، اطلاعات معنایی و... مطرح میشه.دید ادارکی منحصر به فرده. فقط یک شکل داره که فقط طراح میبینه.
طراح بانک برای هرکاربر، جداول رو یه جور طراحی کرده. مثلا یک کاربر شماره دانشجویی و معدل رو ببینه. یک کاربر دیگه شماره دانشجویی و شهریه. این دید خارجیه. یعنی تنها دید(لایه ای) که کاربران ازش استفاده میکنند. کاربران نه همه جدولها رو میبینن نه سخت افزارهایی که دادهها توش ذخیره شدن.ممکنه دید حارجی چند تا کاربر متفاوت باشه یا مثل هم باشه.
چیزهای محیط فیزیکی مثل فضای دخیره سازی، فایلها، رکوردها، تکنیکهای رمز گذاری و ... میشه دید داخلی که به رسانه های ذخیره سازی فیزیکی از همه نزدیکتره.
امیدوارم خوب و درست گفته باشم. اگه اشتباه گفتم بهم بگین