قابل توجه بعضی دوستان که در مورد این رشته سوال پرسیده اند:
اول اینکه من این رشته را نخوانده ام ولی چون بیشتر در زمینه مهندسی پزشکی کار میکنم تا حدودی فارغین و دانشجوهاشون را میشناسم.
دوم اینکه بنظرمن این رشته و سایر رشته های بین رشته ای برای اونهایی که میخوان هیئت علمی بشن و یا کار مستقلی راه بندازند بهتر از رشته هایی است که عمومیت داره. من بنظر دوستانی که بالا نظر داده اند احترام میذارم ولی:
اولا" ما کلی فارغ التحصیل ارشد و کمی هم دکترا داریم در رشته های نرم افزار ، هوش و معماری که میخوان هیئت علمی بشن . مطمئنا" تو شهرهای بزرگ که دیگه خیلی سخت هست . و تا دو سه سال آینده با توجه به نرخ رشد جمعیت و طی شدن پیک جمعیتی با کاهش دانشجو در رشته های مختلف روبرو میشیم ولی برای رشته های جدید آینده میتونه امیدوارکننده تر باشه.و این رشته ها در آینده توسعه پیدا میکنن و هیئت علمی نیاز دارند ولی رشته های سنتی باندازه کافی توسعه داشته اند.
بنابراین با توجه به تعداد پذیرش کم این رشته امکان هیئت علمی شدن برای فارغ التحصیلان این رشته خیلی بیشتر از رشته های مهندسی یا ای تی که بصورت کلی میگیرند خواهد بود.
بطور کلی این یک نظریه کلی است که رشته های بین رشته ای آینده بهتری تو دنیا و در ایران دارند.
ثانیا" خودبخود کسی که ارشد بخونه محدود میشه . از طرفی بازار عمومی کار برای ارشد و بالاتر چندان وجود نداره که کسی بگه اگه بخونید محدود میشید. بنظرم الآن کلی فارغ التحصیل داریم که در بازار عمومی بدنبال کار هستند.
ثالثا" اینکه تعداد کم میگیره خودش یک مزیت هست. و پذیرفته شدگان خاص میشن.
رابعا" در بخش سلامت و پزشکی در ایران فاصله با بخش فنی و مهندسی خیلی زیاده. این میتونه کمک کنه که کسانی که میخوان ایده برای کار بگیرند. ایده لازم را بدست بیاورند.
خامسا" بنظرم دوران اینکه یک مهندس یک شرکت بزنه و منتظر بشه تا بیان بهش بگن فلان کار را برای ما انجام بده و سالها طول بکشه تا این آقای مهندس هی هر روز بیشتر نیازها را درک کنه و کارش را اصلاح کنه گذشته. الآن تو دنیا مهندسین بجان بقیه رشته ها افتاده اند و خودشان نیازهای آن رشته ها را با کند و کاو در میارند و نرم افزار یا سخت افزار یا دستگاههایی را ارائه میکنند تا نیاز سایر رشته ها رفع بشه. بنابراین خواه ناخواه اگه کسی بخواد فقط مهندس کامپیوتر عمومی بماند قطعا" شانسش برای پیدا کردن کار در آینده کم هست.الآن رزومه ها هم بیشتر تخصصی شده و کسی به داشتن مدرک کلی نمیتونه اکتفائ کنه.
از سه چهارسال پیش که در مانشت در مورد این رشته اطلاع رسانی کرده ایم طیف قبولشدگان از رشته های دیگه مثل اسناد پزشکی و غیره در بین قبولشدگان بسیار کم شده و بیشتر بچه های مهندسی و ای تی و علوم قبول شده اند.
در مورد دانشگاه قبولی من نظر خاصی ندارم. البته شنیده ام که دانشگاه علوم پزشکی بهشتی جو و اتمسفرش خیلی خوب نیست و فقط یک نفر از اعضای هیئت علمی را باید همه باهاش تز بگیرند. ولی بقیه دانشگاهها بخصوص دانشگاه مشهد و تهران و ایران را تعریف میکنند.
دکترای این رشته را هم تهران و مشهد ارائه میکنند.
از نظر دروس هم باید بپذیرید که یک بخشی از دروس فنی نیست و مطالعه ای و حفظی است.
ایشالا شما هیئت علمی شدین یه کم بهترش کنید.
سوالات سالهای قبل میتونه کمک کنه که بفهمید چجوری باید بخونید.
و نکته آخر اینکه سازمان سنجش آموزش پزشکی
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
نسبت به سازمان سنجش خودمان منظم تر هست و از اول همه تاریخها و ساعتها را اعلام میکنه و انطور که شنیده ام خلف وعده هم نمیکنه.
بالاخره اینکه علاقه و پشتکار در هر رشته ای حرف اول و آخر را میزنه. اگه علاقه ندارید وقت خودتون را نگیرید . هیچکس توصیه به رشته ای که مورد علاقه تون نیست نمیتونه بکنه .من هم فقط توضیح دادم و هیچ توصیه ای برای شرکت در آزمونش یا تحصیل در این رشته ندارم.
اگه مثلا" علاقه دارید برید در وزارت نفت استخدام بشید طبیعی است که این رشته امتیازی محسوب نمیشه. مگر اینکه مثلا" در اداره بهداشت شرکت نفت بخواید استخدام بشید.پس خودتون ببینید چیکاره اید و اینجور سوالات در مورد آینده را کسی بغیر از خودتون نمیتونه جواب بده.
من هم فقط نظرم را گفتم.
امیدوارم پاسخ دوستانی که از طریق ایمیل سوال کرده اند را داده باشم.