زمان کنونی: ۰۷ آذر ۱۴۰۳, ۰۵:۵۵ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

لم تزریق

ارسال:

ma3070 پرسیده:

لم تزریق

سلام خسته نباشید
ببخشید دوستان کسی میتونه استفاده از لم تزریق رو برای من توضیح بده؟؟
میخوام از لم تزریق برای اثبات مستقل از متن نبودن زبان استفاده کنم
اما فکر کنم دارم اشتباه میفهممش چون چند بار خوندمش ولی باهاش میتونم ثابت کنم مثلا a^n b^n مستقل از متن نیستشBig Grin
خواهش میکنم اگر خوب بلدید برام توضیح بدید چون برای مستقل از متن نبودن پسته خیلی راه مطمینی نیست چون شاید به ذهنمون سر جلسه نرسه چه جور فلان زبان رو با پشته پیاده سازی کنیم و در نتیجه تو کنکور بزنیم مستقل از متن نیست و غلط از اب دراد
با تشکر ویژه از کسانی که وقت میگذارند و راهنمایی میکنند
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

۰
ارسال:

ma3070 پاسخ داده:

RE: لم تزریق

ببینید مثلا برای زبان w1w2 که *)w=)a+b( و اندازه w1 و w2 برابر باشن و همچنین w1=w2 باشه
اصلا نمیدونم همون اول کل رشتم رو چی بگیرم که بتونم از طریق لم تزریق حلش کنمUndecided
ممنون میشم اگر راهنمایی کنید

۰
ارسال:

ana9940 پاسخ داده:

واسه زبان [tex]a^nb^n[/tex] با لم پمپ یه هیج عنوان نمیشه ثابت کرد که مستقل از متن نیست.
لم تزریق برای اثبات مستقل از متن نبودن زبان ها کاربرد داره مثلا زبان [tex]a^nb^nc^n[/tex] اگه v رو از aها و y رو از bها در نظر بگیرید، اگه تزریق کنیم مثلا میرسیم به رشته aaabbbc که دیگه جزو زبان نیست پس مستقل از متن نیست.
برای زبان [tex]a^nb^n[/tex] اگه طبق الگوریتم رقیب که توی بعضی کتابها اومده شما اول v رو از a بگیرید، میشه y رو از bها بگیریم اونوقت به تعداد افزایش a ، کاراکتر bهم افزایش می یابد مثلا ab میشه aabb یا aaabbb و الی آخر . که همه رشته های تولید شده جزو زبان هستند.

(۲۶ دى ۱۳۹۳ ۱۲:۰۰ ق.ظ)ma3070 نوشته شده توسط:  ببینید مثلا برای زبان w1w2 که *)w=)a+b( و اندازه w1 و w2 برابر باشن و همچنین w1=w2 باشه
اصلا نمیدونم همون اول کل رشتم رو چی بگیرم که بتونم از طریق لم تزریق حلش کنمUndecided
برای این زبان خاص هم کافیه که v رو از w1 و قسمت a انتخاب کنید ، سپس اگر y از w1 و قسمت b انتخاب بشه، با تزریق رشته های به دست آمده جزو زبان نخواهند بود.
مثلا w1= ab و طبیعتا w2=ab یعنی رشته abab از داخل زبان انتخاب شده.
حالا ما فرض کنیم v=a و y=b که از بخش w1 جدا شدند.
در تزریق باید v و y را پمپ کنیم مثلا w1 میشه aabb ولی w2 همون ab باقی مونده و یعنی رشته ما اینه : aabbab که طبیعتا جزو زبان نیست پس این زبان مستقل از متن نیست.

ارسال:

ma3070 پاسخ داده:

(۲۶ دى ۱۳۹۳ ۱۲:۱۹ ق.ظ)ana9940 نوشته شده توسط:  واسه زبان [tex]a^nb^n[/tex] با لم پمپ یه هیج عنوان نمیشه ثابت کرد که مستقل از متن نیست.
لم تزریق برای اثبات مستقل از متن نبودن زبان ها کاربرد داره مثلا زبان [tex]a^nb^nc^n[/tex] اگه v رو از aها و y رو از bها در نظر بگیرید، اگه تزریق کنیم مثلا میرسیم به رشته aaabbbc که دیگه جزو زبان نیست پس مستقل از متن نیست.
برای زبان [tex]a^nb^n[/tex] اگه طبق الگوریتم رقیب که توی بعضی کتابها اومده شما اول v رو از a بگیرید، میشه y رو از bها بگیریم اونوقت به تعداد افزایش a ، کاراکتر bهم افزایش می یابد مثلا ab میشه aabb یا aaabbb و الی آخر . که همه رشته های تولید شده جزو زبان هستند.

(۲۶ دى ۱۳۹۳ ۱۲:۰۰ ق.ظ)ma3070 نوشته شده توسط:  ببینید مثلا برای زبان w1w2 که *)w=)a+b( و اندازه w1 و w2 برابر باشن و همچنین w1=w2 باشه
برای این زبان خاص هم کافیه که v رو از w1 و قسمت a انتخاب کنید ، سپس اگر y از w1 و قسمت b انتخاب بشه، با تزریق رشته های به دست آمده جزو زبان نخواهند بود.
مثلا w1= ab و طبیعتا w2=ab یعنی رشته abab از داخل زبان انتخاب شده.
حالا ما فرض کنیم v=a و y=b که از بخش w1 جدا شدند.
در تزریق باید v و y را پمپ کنیم مثلا w1 میشه aabb ولی w2 همون ab باقی مونده و یعنی رشته ما اینه : aabbab که طبیعتا جزو زبان نیست پس این زبان مستقل از متن نیست.

ممنون از پاسختون خیلی لطف کردید موفق باشید
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  لم تزریق زبان خطی teacherpc ۴ ۴,۳۱۰ ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ ۰۷:۵۳ ب.ظ
آخرین ارسال: Jooybari
  چند سوال در رابطه به لم تزریق خانواده زبان های منظم joyebright ۵ ۶,۰۵۶ ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ۰۲:۰۵ ب.ظ
  چرا عکس نقیض لم تزریق مستقل از متن نشان دهنده نامنظم بودنه؟ ریحان ۷ ۵,۴۸۷ ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ۱۲:۱۳ ب.ظ
آخرین ارسال: ریحان
  لم تزریق فاطمه رنجبر ۲ ۱,۵۳۳ ۲۷ آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۸ ب.ظ
آخرین ارسال: فاطمه رنجبر
  سوال نظریه آزمون ۲۵%سوم سوال ۵۳ لم تزریق masoomeh_s ۵ ۴,۵۲۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۳ ۰۵:۵۲ ب.ظ
آخرین ارسال: so@
  لم تزریق زبان های مستقل از متن gmh1993 ۴ ۴,۸۷۶ ۱۰ خرداد ۱۳۹۳ ۱۰:۱۲ ب.ظ
آخرین ارسال: gmh1993
  درخواست حل سوال به روش لم تزریق march1905s ۲ ۱,۹۶۹ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ ۰۲:۰۲ ب.ظ
آخرین ارسال: fatemeh69
  لم تزریق- زبان a^n b^n ali.329 ۹ ۵,۶۳۲ ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ ۰۱:۵۱ ق.ظ
  مشکل دارم توی فهمیدن لم تزریق نیکا ۶ ۳,۱۴۳ ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ۰۱:۵۹ ب.ظ
آخرین ارسال: نیکا
  درخواست حل ۲ سوال با لم تزریق sajad2010 ۱ ۱,۸۴۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۱ ۰۵:۰۰ ب.ظ

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close