من امروز مصاحبه دانشگاه شاهد داشتم. فکر کنم امروز دیگه مصاحبه ها تموم میشه اما مینویسم چی شد شاید بعده ها بدرد خورد.
اول اینکه امتحان هم کتبیه هم شفاهی. کتبی راس ساعت برگزار میشه و تاخیر رو تا یه ربعی قبول میکنن اما اگه دیرتر میرفتی باید میموندی با گروه بعد امتحان میدادی. سوالات کتبی ۱۰۰ تا بود و همش به صورت موافقم مخالفم. سوالا درهم بود اما من فکر میکنم چند دسته سوال بود:
۱/ یه سری سوالا مربوط میشد به شخصیت خود آدم. عصبانی میشم؟ سعی میکنم با جامعه همرنگ بشم؟ ممکنه با کسی مخالفت کنم و...
۲/ سری دوم مربوط میشد به یه سری سوال شرعی که تعدادشون زیادم نبود. مثلا نوشته بود اگه زلزله بیاد و نترسم نماز آیات واجب نیست (مخالفم- چون زلزله چه بترسی چه نترسی نماز داره) یا توحید و معاد جزء فروع دینه (مخالفم- عضو اصول دینه)
۳/ سری سوم که شاید مهمترم بود راجع به دوستای ناسالم، دوستی دختر و پسر، حجاب، آزادی و محدودیت و... بود.
اول سوالات کتبی رو بررسی میکردن که دو حالت پیش وجود داشت. یا میگفتن منتظر بمونید واسه مصاحبه شفاهی یا میگفتن بفرمایید (اونایی که میگفتن بفرمایید یا از همون اول رد میشدن یا از همون اول قبولشون میکردن. اما جوابشو نمیگفتن). خلاصه ما رفتیم واسه مصاحبه شفاهی، سوالاشم اینا بود:
ولی فقیه کیه؟ چه کسی تعیینش میکنه؟
شورای نگهبان کارش چیه؟ رییس مجلس خبرگان؟
نماز آیات چطوریه؟ قنوت چند تا داره؟ نماز جمعه میری؟
فرق اصول و فروع دین؟
شب قدر چه شبیه؟
احتیاط واجب چیه؟
خمس چیه؟ چه زمانی به آدم تعلق میگیره؟
آیه تطهیر چیه؟
منظور از آیات محکم و متشابه قرآن چیه؟
شهید همت کی بود؟
تفسیر المیزان مال کیه؟
گروه داعش کیان؟
هفته بسیج کیه؟
وزیر ارشاد کیه؟
پرسید کدوم خبرگذاری رو دنبال مبکنی؟ گفتم تبیان. بعد پرسید حالا چیا داره توش؟
تشهد رو بخون. (بنظر میومد تلفظشم مهمه)
مرقد امام جواد کجاست؟
در جنگ جمل کیا درگیر بودن؟
یه سری سوالاتم راجع به خودم پرسید که فعالیت شاخص فرهنگی اجتماعی چی داری و...
بعضی از سوالای کتبی، تکراری یا خیلی شبیه هم بودن. باید دقت میکردی جوابا متناقض نباشه. وقتی متناقض جواب میدادی یا سوالی بحث برانگیز بود اون سوالو مینوشتن و میدادن مصاحبه کننده که راجع بهش بحث کنه. مثلا من که تو سالن بودم داشت از یکی میپرسید اینجا نوشتی با بعضی عقاید پدر مادرت مخالفی، این عقاید چیان؟ یا نوشتی دوستی با افراد ناسالم برای کسب تجربه اشکال نداره، چرا؟
(بیچاره پسره)
وقتی برگه ام میدن که برید پیش مصاحبه کننده یه سری نمره روش نوشته بود، نگاش کنید. آخرم بپرسید که قبول شدید یا نه. من ۳-۴ تارو نتونستم بگم، وقتی پرسیدم قبول شدم یا نه، گفت مشروطه. حالا مشروط به چه شرطی نمیدونم