زمان کنونی: ۲۹ دى ۱۴۰۳, ۰۹:۱۰ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن میتوانید عضو شوید. گزینههای شما (ورود — ثبت نام)
ارسالها: ۲,۵۲۳
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۹۱
پاسخهای درست:۲ گرایش: سایر وضعیت: فارغ التحصیل کارشناسی مقبولیت: ۱۹۰/۷+ امتیاز تاریخ مانشت: ۹۴۶۷ رتبه: ۶
[آشنایی با اصطلاحات] انواع دروس
برنامه درسی،آموزشی شورای عالی، برنامهریزی درسی را بر پایه مجموعهای متناسب از دروس عمومی، اختصاصی (اعم از پایه، اصلی و تخصصی) و اختیاری مربوط به هر رشته، و تا سقف مجاز واحدهای درسی تعیین و ابلاغ میکند.
دروس الزامی: این دروس در برابر دروس اختیاری قرار دارند و عبارت از «دروسی است که بدون گذراندن آنها دانشجو نمیتواند فارغالتحصیل شود. لازم به یادآوری است که این دروس قابل جابهجایی و تعویض با سایر دروس نیستند.» بنابراین، دروس عمومی و اختصاصی از دروس الزامی محسوب میشوند.
دروس انتخابی - اختیاری، ستارهدار : «دانشگاه ها میتوانند در هر رشته به تشخیص گروه مربوط، تعدادی از دروس مرتبط با رشته را تعیین و بهعنوان دروس انتخابی به دانشجویان ارایه دهند. مشروط بر آنکه تعداد واحدها از سقف مجاز در هر رشته تجاوز نکند.»
این تعداد واحدهای اختیاری از سوی شورای عالی برنامهریزی برای هر رشته و گرایش مشخص شده است.
علاقهمندی دانشجو، محتوای دروس و ... میتواند معیار انتخاب دروس اختیاری از سوی دانشجو باشد.
دروس عمومی:
بهمنظور گسترش اطلاعات و معلومات مورد نیاز دانشجویان فراتر از رشته تخصصی ایشان و تشویق به انجام فعالیتهای ورزشی و نیز رشد بینش آنان براساس فرهنگ و معارف اسلامی، دروسی ارائه میگردد که به دروس عمومی معروف است. تعداد واحدهای این دروس در حال حاضر ۲۰ واحد میباشد که عبارتند از: معارف اسلامی ۱ (۲ واحد)، متون اسلامی (۲ واحد)، زبان فارسی (۳ واحد)، زبان خارجی (۳ واحد)، تربیت بدنی ۱ عملی (۱ واحد) و تربیت بدنی ۲ عملی (۱ واحد).
گذراندن این دروس، برای همه دانشجویان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در همه رشتههای تحصیلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای حرفهای پزشکی الزامی است. البته دانشجویان دوره کاردانی فقط دروس معارف اسلامی ۱، اخلاق و ترتبیت اسلامی، زبان فارسی، زبان خارجی و تربیت بدنی ۱ را میگذرانند و برای این دسته از دانشجویان، بقیه دروس در دوره کارشناسی ناپیوسته ارائه میشود.
دروس اختصاصی:
این دروس در برابر دروس عمومی ذکر گردیده و شامل: الف- دروس پایه ب- درس اصلی ج- دروس تخصصی میشود.
الف) دروس پایه:
«دروسی است که برای آماده نمودن دانشجو به منظور گذراندن سایر دروس اصلی و نیز افزایش اطلاعات و تقویت بنیه و بینش علمی دانشجو و همچنین درک بهتر سایر دروس رشته تخصصی وی ارائه میگردد.»
ب)دروس اصلی:
«دروسی است که ویژه شاخهها یا مجموعههای تخصصی یک رشته تحصیلی است.»
ج)دروس تخصصی:
«دروسی است که صرفاً بهمنظور کارآییهای علمی و عملی یکی از شاخهها یا مجموعههای تخصصی یک رشته تحصیلی تدریس میشود. (در برخی از رشتهها ممکن است دروس اصلی و تخصصی آن رشته تحت عنوان دروس تخصصی طبقهبندی شود.)»