(۱۳ شهریور ۱۳۹۱ ۰۳:۳۳ ب.ظ)jahani نوشته شده توسط: نتایج امسال رو که میدیدم یه چیزی که خیلی توش جلب توجه میکرد تفاوت فاحش بین گرایش ۱ و ۴ و گرایش ۲ و ۳ بود. در واقع از اونجا که شریف امسال رسما از گرایش ۱ و ۴ گرفته، ظرفیت های گرایشهای ۲ و ۳ به طور چشم گیری کاهش یافته. به طوریکه یه نفر با رتبه ۳۰ شاید اصلا نتونه قبول شه جایی (البته به جز مالک اشتر که اونم مصاحبه داره...)
پس شرط عقل حکم میکنه که کلا بیخیال درس معماری شد و رفت سراغ درس تئوریهای مدیریت و این اتفاق بدیه....
در واقع اگر کسی هنوز هست که احساس میکنه شبکه و امنیت دوست داره برای اینکه ریسکشو کم کنه حتما باید کنار درس معماری مدیریت رو هم بخونه در حالیکه اگر کسی بخواد ایتی یا تجارت بره اصلا نیازی نیست معماری بخونه و این یعنی ظلم....
حالا این که چرا این اتفاق میفته یا چرا شبکه و امنیت ظرفیتشون این قدر کمه نمیخوام راجع بهش صحبت کنم چون این قصه سر دراز دارد و به درد کسی هم نمیخوره. چند تا توصیه دارم برای سال بعد که بهتره بهش توجه کنید.
توصیه اول این که اگه کسی هست که هنوز عرق زیادی به شبکه و امنیت داره و میحواد معماری بخونه فقط سراغ اون قسمتهای معماری بره که واقعا مهمه. و خوندن کل کتاب معماری اصلا توصیه نمیشه... برید بگردید ببینید کجاهای معماری تو این چند سال بیشتر سوال خیز بوده اونارو بخونید.
نکته دوم اینکه اگه میخواهید معماری بخونید سطح تسلطتون به قدری باشه که اگه سوال اسون داشت بتونید بزنید کفایت میکنه.. علتشم اینه که اگه سوالای معماری سخت بیاد و یا کلا کنکور سخت باشه (به دلیل کمبود وقت) فقط عده ی محدودی میتونند معماری بزنند که در این صورت رتبه های افراد در گرایش ۲ و ۳ خیلی به درس معماری وابسته نمیشه. اما اگه معماری اسون بیاد و افراد زیادی معماری بزنند اون وقت کسی که معماری نخونده یا سفید گذاشته رتبش تو این دو گرایش خوب نمیشه. پس شرط عقل حکم میکنه سطح تسلط رو معماری رو در حدی که بتونید سوالای اسونش رو بزنید بزارید و بیشتر برایش وقت صرف نکنید. البته اگه کسی حس میکنه هنوز وقت داره اون به خودش مربوطه....
نکته بعدی راجع به درس مدیریت.... درس تئوریهای مدیریت مزخرفترین درس سیلابس ای تی است که هیچ ربطی به این رشته نداره... ولی خوب متاسفانه تو کنکور هست.... نکته ی سخت این درس اینه که سیلابس مشخصی نداره و معلوم نیست به طور دقیق شامل چه مباحثی میشه. نکته بدتر اون اینه که اکثر کتابهای موجود در بازار (حداقل)حجم پانصد ششصد صفحه ای دارند که خوب برای رشته مدیریت اجرایی یا مدیریت فناوری اطلاعات که سالانه ۳۰ تا ۴۰ تست مدیریت دارند توجیه داره ولی برای ایتی که فقط ۶ تا تست مدیریت داره اصلا توجیهی نداره.....
اما چی کار میشه کرد؟
اول این که درس مدیریت یه درس کاملا حفظیه. و هیچ پیچیدگی خاصی نداره و هیچ پیش نیازی نداره و فصل هاشم کاملا مستقل از هم میباشند. بنابراین کاملا قابل تقسیم هست. پیشنهاد من اینه که یه کارگروهی از همین بچه هی مانشتی تشکیل بشه که این کارگروه در کنار یکدیگر این کتاب رو خلاصه کنند.
در بین کتابهایی که تو بازار هستند کتاب تئوریهای مدیریت پوران از همشون بهتر و کاملتره. پیشنهاد من اینه که مرجع این خلاصه برداری این کتاب باشه.
اما روش کار به چه صورت باشه؟ من پیشنهاد میکنم هر کس یه فصل رو بر عهده بگیره و این فصل روبه طور کامل مطالعه کنه (وقت زیادی نمیگیره) و تستهای ایتی سالهای پیش رو هم یه نگاه بندازه ببینه کدوم قسمتهای این فصل تو اون سالها مدنظر بوده. بعد قسمت های مهم هر فصل رو خلاصه کنه و تو یه جا مثل همین مانشت اپلود کنه.اگه بتونه تستهای مهم هر فصل رو هم بهش ضمیمه کنه که خیلی بهتر میشه. این طوری باعث میشه هم حجم این درس کم شه برای همه. هم اینکه مطمئن باشیم لااقل خلاصه ای از تمام فصل های این کتاب داریم.
من خودم حاضرم برای فصل سازمان دهی و تصمیم گیری این کار رو انجام بدهم و خوشحال میشم اگه افراد دیگری تو این پروژه کمک کنند. هر کس مایل به همکاری بود به من اطلاع بده تا هماهنگی های لازم رو باهاش انجام بدم..
سلام
من تازه این مطلب شما رو خوندم که ای کاش زودتر اومده بودم تو این گروه!
من کلا شک داشتم واسه خوندن معماری و مدیریت! و الان که ۲۰ و چند روز بیشتر نمونده تا کنکور به این دو تا درس که فکر می کنم خیلی استرس می گیرم.
معماری رو بعضی فصلاشو یه دور بعضیاشو بیشتر خوندم و مقداری هم اصول مدیریت!! الان تو این مدت مونده نمی دونم بیشتر رو کدوم وقت بذارم. میتونید بهم کمک کنید؟ آخه خیلی ها میگن تو روزهای آخر نباید رفت سراغ مباحث جدید به خاطر همین وقتی میخوام برم سراغ اصول اصلا نمیتونم!!!
وضعیت بقیه ی درسام نگران کننده نیست ولی هنوز نتوستم مرورشون رو کامل کنم
خیلی ممنون میشم.