دوستان عزیز این هم از اون سوالاتی است که همیشه پرسیده میشه. خیلیها که سال دیگه هم فارغ التحصیل میشوند میپرسند . طبیعی است جواب این سوال یه جواب ساده " همه بخونید" یا" نخونید" نیست و بسته به فرد و موقعیت و شرایطش فرق میکنه .
ارشد خوندن برای بعضی لازمه ، برای بعضی مستحب موکد هست ، برای بعضی مکروهه و بهتره نخونند و برای بعضی واقعا" اتلاف عمر هست.
البته این بحث در دکترا هم هست و اگر چه وزارت علوم تمام تلاشش را میکنه که دکترا را هم مثل ارشد یه جورایی با افزایش ظرفیت نابود کنه ولی خب هنوز در خیلی از رشته ها این اتفاق نیافتاده. یعنی ظرفیت بسیار محدود و شاید از هر پانزده نفر فعلا" ۱ نفر دکترا قبول میشه و البته سنجش میخواد این را یک به ده کنه. البته دکترا تو یه دانشگاه درجه ۲ حتی اگر هم خونده بشه برای کسی منشاء اثری نیست. چون همان دانشگاه درجه ۲ هم فقط از بین دو سه تا دانشگاه هیئت علمی میگیره.
بگذریم.
فعلا" ارشد داره شبیه کارشناسی میشه. یه وقتی یه پروژه کارشناسی در حد یه تز ارشد فعلی ارزش داشت و رویش کار میشد.
خب طبیعی است که دولت نتونسته اشتغال لازم را ایجاد کنه. برای مهار سیل بیکاران یه راه فرار دولتها اینه که جوانان را حتی اونهایی که ادامه تحصیل مناسبشون نیست سوق بدهد بسمت اخذ مدارک بالاتر . این کمک میکنه که سالیانه بالای یک و نیم میلیون نفری که در کنکورهای تحصیلات تکمیلی شرکت میکنند پشت کنکور درس بخونند و دنبال حل مشکل بیکاری نباشند. خب دولت هم یه کم ظرفیتها را میبره بالا تا نا امیدی را کم کنه و همه امید به قبولی داشته باشند. کم کم عمر یه دولت تمام میشه و از این مشکل رها میشه و میسپاره دست دولت بعدی او هم در دوره اول سیاستهای قبلی را اشتباه میدونه و همه چیز را میزنه به هم و ......
ولی من و شما باید مصلحت خودمون را بدونیم چیه. بخصوص آقایان.
چون خانمها براشون ادامه تحصیل یه امتیاز هست و مزایای زیادی داره(امیدوارم ناراحت نشوند) مسئولیت آنچنانی هم جامعه ازشون مطالبه نمیکنه. از طرفی خیلی از مشاغل موجود در جامعه مناسب روحیات خانمها نیست. ما بیش از شصت هفتاد درصد مشاغلمون بنوعی دلالی است. یعنی جوش دادن انواع معاملات ریزو درشت و گرفتن سهمی در این میان.خب یه درصد کمی هم کارمندی است. و درصدی مشاغل اموزشی که مناسب خانمهاست. یه درصدناچیزی هم کارهای مولد و تولیدی یا تحقیقاتی که هم درصدش خیلی پایینه و هم بتدریج داره سیر کاهشی را طی میکنه.
بنابراین جنسیت هم در اینکه چیکار کنیم موثره.
حالا سوال این گروه از دوستان را میشکنیم به چند تا سوال و در هر فرصتی در موردش بحث میکنیم.
۱
[b]) ارشد برای چه کسانی لازمه ؟
۲) اینکه کدام دانشگاه ارشد خونده بشه برای چه کسانی باید مهم باشه ؟
۳) گرایشها در ارشد انتخابشون مهمه یه علایق فردی؟
۴) آیا بین گرایشها انتخاب از نظر آینده شغلی بکنم یا از نظر راحتی و معدل و یا از نظر علاقه؟
۵) ترتیب ازدواج و سربازی و ارشدو اشتغال آیا مهمه . یعنی مثلا" ۱- سربازی۲-ارشد۳- اشتغال ۴- ازدواج یا جور دیگه.
این سوالات جوابش برای هر کسی فرق میکنه.[/b]
شما اگه نظری دارید بگید. بخصوص دوستان ارشد هم که دست به گریبان ارشد هستند. همینطور شاغلین و متاهلین .
امیدوارم جواب این همه سوالی که در این باب بصورت خصوصی میشه را بتونیم بدیم.
البته شاید باید زودتر این موضوع طرح میشد و الآن ممکنه افرادی بگویند که ما الآن کمر بستیم که امسال قبول شیم و ممکنه نا امید بشیم. من میگم نه اینجوری نیست. ولی بهتره چشم روی واقعیتهای موجود نبندیم . حالا اگه میشد یکی از این آیکونهای +۲۵ میزدم کنارش که جوونترها نخونند
و البته این میتونه بعضیها را که لازمه ادامه تحصیل بدن مصمم تر کنه.