تالار گفتمان مانشت
چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲
چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - jahani - 16 مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۰۴ ب.ظ

یک سری ایده و تجربیات در زمینه برنامه ریزی برای کنکور داشتم که خواستم با بقیه دوستان در میان بگذارم شاید به درد بخورد.
اولین چیزی که برای موفقیت در کنکور به اون نیاز دارید باور. تا وقتی کسی باور نکنه که میتونه موفق شه هیچ اثری از موفقیت وجود نداره. اگه فکر کنی که زیر ۵۰ نمیشی قطعا زیر ۵۰ نمیشی. مثال های زیادی راجع به تاثیر باور در قبولی بچه های کنکور وجود داره. فقط به طور خلاصه بگم تمام اون بچه هایی که رتبه های خوب آوردن یه چیزی رو باور کردند. این که میتونند تو کنکور موفق بشند....
دومین چیز تو کنکور داشتن هدف و هدف گذاری مناسبه. شما یک هدف کلی برای قبولی در کنکور نیاز دارید. که باید یه عامل انگیزشی قوی باشه. صرف این که میخوای تو کنکور قبول شی نمیتونه عامل انگیزشی خوبی براتون باشه. هدف خوب مثلا میتونه اپلای باشه یا مثلا کار در یک رشته خاص. قبل این که اصلا شروع کنید ببینید برای چی میخواین کنکور بدین و با چه رتبه ای هدفتون ارضا میشه. شاید نیاز نباشه این قدر به خودتون سختی بدید اما برای رسیدن به این هدف یک سری هدف گذاری نیاز دارید من میگم زمان اماده سازی برای کنکور به سه بخش مهم تقسیم میشه. مرحله اول تابستون میشه مرحله دوم مهر ماه تا اواسط دی ماه و مرحله سوم از اواسط دی ماه تا آخر بهمن یعنی تا زمان کنکور تو هر کدوم از این مراحل باید هدف گذاری مناسبی داشته باشید در غیر این صورت نمیتونید برنامه ریزی خوبی بکنید.
در مرحله اول باید اشکالات عمده خود را بر طرف کنید. یعنی باید عادات مطالعه خود را شناسایی کنید در صورت نیاز آنها را بهبود بخشید. باید اشکالات پایه ای خود تو درسهای مختلف را به طریقی بر طرف کنید (یا کلاس خوب پیدا کنید یا جزوه خوب یا کتاب خوب یا...) همچنین باید به یه نظم مناسبی برای برنامه ریزیتان برسید. بدونید چه ساعت هایی میتونید بهتر مطالعه کنید. خلاصه تمام اطلاعات جانبی مورد نیاز را باید در این مرحله به دست بیارید. از طرف دیگه کاری که باید بکنید اینه که سعی کنید یه برنامه یا سقف برای خودتان تعیین کنید که تا آخر تابستان به آن برسید. قرار نیست در این مرحله به سطح تسلط برسید. صرفا باید مطالبی که میخونید رو درک کنید و به فهم خوبی از آنها برسید. پیشنهاد من اینه که درسهای حفظی رو تو این مرحله نخونید لا اقل. و بیشتر درسهای فهمیدنی رو بخونید. همچنین پیشنهاد دیگم اینه که اگه میخواین شروع کنید با درسها یا فصل هایی شروع کنید که بیشترین علاقه رو به آنها دارید این طوری انگیزه مناسبی برای درس خواندن دارید و این باعث میشه کم کم به درس خواندن عادت کنید.
مرحله دوم که از مهر ماه شروع میشه مرحله رسیدن به آمادگیه. اکثر بچه ها تو آزمون های آزمایشی شرکت میکنند و به همین خاطر یه برنامه ریزی خوبی برای درسهایشان دارند.در واقع تو انی مرحله باید تمام تلاشتان این باشد که بتوانید بیشترین تطابق را با برنامه ی آزمونتان داشته باشید و بتونید اونا رو کامل انجام دهید. تست زنی هم در این مرحله باید انجام بشه. هر چه تو مرحله قبلی اطلاعات بیشتری کسب کرده باشید این مرحله راحت تر خواهید بود.
مرحله ی سوم مرحله جمع بندیه. از هفته دوم دی ماه باید شروع کنید به جمع بندی و برطرف کردن نواقص . اونجاست که باید تمام مطالبی که در این چند ماه اخیر خوندید به طریقی جمع بندی کنید. همچنین باید بیشترین تمرکزتان بر روی تست زنی و روشهای آن و نیز حل مسئله باشد. تو انی مرحله ترجیحا کمتر باید مطلب جدید یاد بگیرید هر چند که اگر خیلی از برنامه تان عقب هستید و مطالب زیادی مونده که نخوندید تو این مرحله باید جبران کنید. تو این مرحله میتونید از خلاصه برداری هایی که تو مرحله قبلی تهیه کردید کلی استافده کنید پس پیشنهاد میکنم تو مرحله دوم خلاصه برداری رو حتما انجام بدید.
برای خلاصه برداری هم پیشنهادم اینه که از ساختار درختی استفاده کنید. به صورت یک درخت سلسله مراتبی مطالب مربوط به هر فصل را دسته بندی کنید و کنار هر کدام از برگ ها خلاصه های خود را بنویسید. بیشتر سعی کنید تو خلاصه هاتان برچسب بزنید تا جمله کامل بنویسید. همچنین خلاصه هاتون باید حتما آدرس داشته باشه. مثلا کنار برگ بزنید این مطلب مال صفحه فلان فلان کتابه... این طوری دسترسی شما به مطلب رو آسون تر میکنه. و نیز نیازی نیست که کل مطلب رو تو خلاصه بنویسید. میتونید یه برچسب ساده بزنید و یا یک فرمول رو بنویسید بعد اگه نیاز داشتید برید به مرجع اصلی مراجعه کنید. همچنین تو این ساختار درختی تون میتونید شماره تستهایی که زدید و احساس میکنید تست های بسیار خوبی بودند رو بزنید که بعدا بتونید هنگام مرور اینارو یه نگاه بشون بندازید.
بعد از این که هدف گذاری های خودتان را انجام دادید باید برید سراغ برنامه ریزی. باید برنامه ای بریزید که بتونید به این هدف گذاری ها برسید. تو برنامه تان به چند تا نکته دقت کنید.
اول این که وزن درسهایی که تو طول یک روز میخونید ثابت باشه. یعنی تو طول هر روز به یه اندازه رنج بکشید. برای این کار میتونید یه معیار تعریف کنید به اسم میزان رنجش. به هر درس نمره بدید که خوندن این درس چقدر شما رو رنج میده. (مثلا از ۵ نمره بدید) مثلا علاقه شما به درس، تسلط شما بر روی درس، سبک و سیاق درس و... موارد دیگه میتونه رو این معیار رنجش تاثیر گذار باشه. بعد درس های هر روز رو طوری انتخاب کنید که مجموع نمراتشان مقدار ثابتی بشی این طوری باعث میشه همه روزهایتان تقریبا یه میزان انرژی بگذارید.
نکته بعدی در مورد برنامه ریزی اینه که مطالب شبیه به هم رو ترجیحا در طول یک روز نخونید برای این کار میتونید درسها رو دسته بندی کنید. مثلا ساختمان داده طراحی الگوریتم و ساختمان گسسته رو تو یه دسته قرار بدید و اینارو تو یه روز با هم نخونید. یا سیستم و شبکه که ساختاری مشابه هم دارند رو تو یه روز مثلا نخونید.
نگته بعدی راجع به زمان مطالعه میباشد. تحقیقات زیادی نشان داده که زمان بازدهی مغز و حافظه حداکثر ۴۵ دقیقه میباشد پس اگر بخواهید یه مطلب رو برای بیش از ۴۵ دقیقه پشت سر هم بخونید یه مقدار از این اطلاعات از دست خواهد رفت. برای این کار پیشنهاد میکنم اگر مثلا یه تایم دو ساعته برای یه درس اختصاص دادی اونو به روش زیر تقسیم کنی
۳۰ تا ۴۵ مطالعه- - ۵ تا ۱۰ مرور اون دوره مطالعه اول(همین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه ای) ۵ تا ۱۰ استراحت بعد دوباره یه دوره دیگه شروع کنید که به همین طریق عمل کنید. بیشتر از دو دوره هم برای هر درس نگذارید و بعد انجام دو دوره مطالعه یه زمان سی دقیقه تا یک ساعت رو استراحت کنید و بعد برید سراغ یه درس دیگه.
پیشنهاد بعدیم اینه که درسهایی که برایتان سخت تره رو بگذارید تو بازه های زمانی که بیشترین بازدهی رو دارید.
پیشنهاد بعدیم راجع به برنامه ریزی اینه که برای رسیدن به هدفهایتان پلن بزارید. تو زمان کنکورهای آزمایشی که پلن های دو هفته یا سه هفته ای دارید. اما برای تابستان برای وقت باقیمانده میتونید دو تا پلن سه هفته ای بزارید که دو هفته ی اولشو درس بخونید و هفته آخر رو مرور اون چیزهایی که تو این دو هفته خوندید بزارید. و یا سه تا دو هفته ای بگذارید که ۱۰ روز اول درس و چهار روز بعدی مرور این ۱۰ روز. این بستگی به خودتون داره
بعد از انجام برنامه ریزی باید تلاش کنی تا برنامه ریزی که کردی رو عملی کنی. برای این کار نیاز به یک چک لیست داری ببینی چقدر از این برنامه رو تونستی عملی کنی. کلا بالای ۸۰ درصد برنامت رو عملی کنی یعنی وضعت خوبه. پیشنهاد میکنم پایان هر هفته اندازه بگیرید که جقدر از برنامه اون هفته تون رو عملی کردید و اینو یه جا بنویسید. لا اقل میتونه انگیزه بهتون بده که این درصد عملی کردن رو ببرید بالاتر
نکته آخر این که کلا اگه بخوای ببینی برنامت خوبه باید معیار داشته باشی و خروجی برنامه ات رو اندازه بگیری. مثلا معیارت این میتونه باشه که تا هر مرحله از آماده سازیت و یا تو هر پلن برنامه ریزیت تو هر درس چه مباحثی رو تو چه سطحی بلد باشی. مثلا چند تا سطح تعریف کنی برای هر درس که میتونه اینا باشه:
سطح ۱ : سطح آشنایی در این سطح شما این مطالب رو میفهمید و یه کلیاتی راجع بهش میدونید. تو این سطح اگه یه مطلب رو ببینی یادت میاد چی بوده ولی حالت عادی یادت نمیاد. بهش میگن یادآوری فکر کنم
سطح ۲: سطح فهم:تو این سطح شما مطالب رو میفهمید و شاید حتی بتونی به باید بیاری. یعنی اگه بهت بگن فلان چیز چیه میتونی توضیح بدی که چیه. ولی قادر به حل مسئله نیستی. فقط میفهمی که چیه
سطح ۳: تو این سطح علاوه بر این که قادری به یاد بیاری میتونی مثالهایی را هم حل کنی. اگه چند تا مثال بدن قادر به حل و به کار بردن فرمولها یا روشهایی که بلدی هستی.
سطح ۴ به بعد دیگه میره به سمت این که مثال های سخت حل کنی و میره به سمت نقد و .... اینا. الان خیلی حضور ذهن ندارم که سطحهای یادگیری چی هستند. اما کاری که میتونی بکنی اینه که تو هر درس و هر فصل بگی که در چه سطحی تا آخر تابستون یاد بگیری. مثلا فصل درخت ساختمان داده تا سطح ۲ یاد میگیرم.یه سری این طوری اگه هدف گذاری کنی و یه چک لیست در بیاری میتونه کمکت کنه. البته نباید یادت بره که یه روشی هم برای تست کردن و مطمئن شدن از رسیدن به اون مرحله باید داشته باشی.

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - farima69 - 16 مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۴۸ ب.ظ

ممنون از توصیه هاتون
جالب و مفید بودن Smile

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - Sunshine Off - 16 مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۵۱ ب.ظ

واقعا تشکرمیکنم.موفق باشید.Smile

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - esisonic - 16 مرداد ۱۳۹۱ ۱۱:۵۸ ب.ظ

از راهنماییتون واقعا ً ممنونم
میشه بدونم شما رشتتون چیه؟
دقیقا ً چه مدّت و چطور برای کنکور خوندید؟؟

با سپاس فراوان

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - zarei1991 - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۰۴ ق.ظ

ممنون...واقعا مفید بود...مرسی...

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - sd_javadi - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۵۹ ق.ظ

آقای جهانی امکانش هست کمی هم خودتون رو معرفی کنید ؟ چه رشته‌ای خوندید و ورودی چه سالی هستید ؟ حتی اگه امکانش هست کارنامه‌تون رو در بخش کارنامه‌ها آپلود کنید تا مورد استفاده بچه‌ها قرار بگیره.
باتشکر

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - nina69 - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۴۴ ق.ظ

مرسی از راهنماییتون
اگه ممکن کارنامه تون رو اپلود کنید

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - mosaferkuchulu - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۱۶ ق.ظ

ممنون از راهنمایی هاتون!
کاش یه کم هم در مورد مهارت سر جلسه نشستن صحبت می کردین.من در این زمینه ۰ ام.درسته که درس خوندن و تسلط بسیار مهمه اما سر جلسه هم اگر اهمیتش بیشتر نباشه کمتر هم نیست.
من امسال سر کنکور به طرز وحشتناکی به علت اینکه یک ساعت کامل قبل از شروع سر جلسه نشسته بودم استرس گرفتم و این استرس علاوه بر اینکه باعث شد نتونم اون چیزایی و که بلد بودم بنویسم بلکه باعث شد به طرز وحشتناکی هم وقت کم بیارم...

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - Shokoufe.S - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۲۰ ب.ظ

سلام
خیلی ممنون از راهنمایهای مفیدتون. میشه رشتتون رو بگید . اگه با مانشت مصاحبه هم داشتید لطفا لینکشو بزارید من نتونستم پیدا کنم در مورد منابعتون خیلی کنجکاوم!!!
ممنونم

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - jahani - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۳:۱۶ ب.ظ

(۱۷ مرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۵۹ ق.ظ)sd_javadi نوشته شده توسط:  آقای جهانی امکانش هست کمی هم خودتون رو معرفی کنید ؟ چه رشته‌ای خوندید و ورودی چه سالی هستید ؟ حتی اگه امکانش هست کارنامه‌تون رو در بخش کارنامه‌ها آپلود کنید تا مورد استفاده بچه‌ها قرار بگیره.
باتشکر

من سال ۸۹ کنکورآِی تی دادم و از سال ۸۹ رفتم دانشگاه امیرکبیر گرایش تجارت الکترونیک. علت انتخاب این دانشگاهم این بود که گرایش تجارت الکترونیک دوست داشتم و الانم که درسم تموم شده خیلی ناراضی نیستم. از انتخابم. چون درسهای خوبی پاس کردم تو این دانشگاه. کارنامم هم ندارم راستش رو بخواهید. هاردم سوخت و کلا اطلاعاتم نابود شد. به هر حال اگه تلاش میکنم تجربیاتم رو در اختیار بچه ها بگذارم بلکه به دردشون بخوره

(۱۷ مرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۱۶ ق.ظ)mosaferkuchulu نوشته شده توسط:  ممنون از راهنمایی هاتون!
کاش یه کم هم در مورد مهارت سر جلسه نشستن صحبت می کردین.من در این زمینه ۰ ام.درسته که درس خوندن و تسلط بسیار مهمه اما سر جلسه هم اگر اهمیتش بیشتر نباشه کمتر هم نیست.
من امسال سر کنکور به طرز وحشتناکی به علت اینکه یک ساعت کامل قبل از شروع سر جلسه نشسته بودم استرس گرفتم و این استرس علاوه بر اینکه باعث شد نتونم اون چیزایی و که بلد بودم بنویسم بلکه باعث شد به طرز وحشتناکی هم وقت کم بیارم...

کلا برای کاهش استرس تو کنکور یکی از راهکارهای مفید اینه که با درسی شروع کنی که نسبتا آسون تره. شما اگه برای شروع با تستهای آسون شروع کنید میتونه بهتون کمک کنه. برای همین شما قبلش میتونید درسهایی که توش خیلی قوی هستید انتخاب کنید (ترجیحا هم بیشتر از ۱ باشه) بعد تو کنکور با یه کدوم از این درسها شروع میکنی. البته قبلش یه نگاه سریع به تستهایش میکنی ببینی آسونند یا داغونند. مثلا تو کنکور ۹۱ تستهای سیستم عامل که هر کدوم ۱ صفحه بودند خیلی راحت میشد فهمید که نباید با اونا شروع کرد. یا تو کنکور ۹۰ و حتی ۸۹ تستهای گسسته خیلی سخت بودند و بهتر میبود با آنها شروع نمیکردی. من خودم تو کنکور ۸۹ بعد این که با یک نگاه دیدم گسسته سخته سریع رفتم سراغ داده و الگوریتم و خیلی هم جواب گرفتم. به هر حال این که با کدوم درس سر جلسه شروع کنی نیازمند تمرین هست. این تمرین رو میتونی با آزمون های آزمایشی بکنی.

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - Parva - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۴۲ ب.ظ

ممنون، مطالبتون خیلی مفید بود.
یه سوال؟ سطح درسیمون تو اکثر دروس تا پایان تابستون تقریبا چند باید باشه؟ منظورم اینه که عمومیت افراد تو چه سطحی هستن؟

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - ali - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۳۷ ب.ظ

(۱۷ مرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۳۰ ب.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط:  دوستان عزیز درصورتیکه آقای جهانی مایل باشند مانشت میتونه باهاشون مصاحبه کنه.
بنابراین درخواستهای شما موکول بموافقت ایشان هست. مانشت علاقمند است.
//-----------------

کلا تو این چندتا تاپیکی زدند خیلی از ابهامات بچه های سایت رو برطرف کردن.

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - sd_javadi - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۴۵ ب.ظ

(۱۷ مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۳۷ ب.ظ)ali نوشته شده توسط:  
(17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۳۰ ب.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط:  دوستان عزیز درصورتیکه آقای جهانی مایل باشند مانشت میتونه باهاشون مصاحبه کنه.
بنابراین درخواستهای شما موکول بموافقت ایشان هست. مانشت علاقمند است.

مدیرکل جان قبلا مدرسان شریف با ایشون مصاحبه کردن

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.


کلا تو این چندتا تاپیکی زدند خیلی از ابهامات بچه های سایت رو برطرف کردن.

سایت مدرسان توی ساعات اداری در دسترس هست ! شایدم برای من مشکل داره.

RE: چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - jahani - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۴۹ ب.ظ

(۱۷ مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۳۷ ب.ظ)ali نوشته شده توسط:  
(17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۳۰ ب.ظ)Fardad-A نوشته شده توسط:  دوستان عزیز درصورتیکه آقای جهانی مایل باشند مانشت میتونه باهاشون مصاحبه کنه.
بنابراین درخواستهای شما موکول بموافقت ایشان هست. مانشت علاقمند است.

کلا تو این چندتا تاپیکی زدند خیلی از ابهامات بچه های سایت رو برطرف کردن.

این مصاحبه کاملا فیک است و بنا به دلایلی مجبور به انتشار اون شدم. یه مصاحبه صرفا تبلیغاتی بوده.... به نظر من نیازی به مصاحبه نیست چون این که من کجا بودم چطور درس خوندم خیلی شاید به درد بخور همه نباشه. من تلاشم اینه که تا وقتی اینجا فعالیت میکنم هر کمکی که از دستم بر میاد به بقیه دوستان بکنم. ان شالله که این کمک ها مثمر ثمر باشند.

چند توصیه برای برنامه ریزی برای کنکور - blackhalo1989 - 17 مرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۵۴ ب.ظ

یکی از فایده مصاحبه ها ایده دادن برای اونایی هست که راجع به بعضی (شایدم خیلی) از مسائل مربوط به کنکور ارشد ایده ای ندارن.