۰
subtitle
ارسال: #۱

نیم جمع کننده ها
اگر بخواهیم دو عدد که یکی n بیت و دیگری m بیت ( n>m ) است را با هم جمع کنیم ، به چند نیم جمع کننده نیاز داریم ؟ جدول درستی True Table در این عملیات چند سطر دارد ؟
۲
ارسال: #۲

RE: نیم جمع کننده ها
(۲۳ آذر ۱۳۹۵ ۰۲:۵۵ ب.ظ)alireza01 نوشته شده توسط: اگر بخواهیم دو عدد که یکی n بیت و دیگری m بیت ( n>m ) است را با هم جمع کنیم ، به چند نیم جمع کننده نیاز داریم ؟ جدول درستی True Table در این عملیات چند سطر دارد ؟
بیت اول (شمارهی ۰) یک نیمجمعکننده میخواد چون هیچ نقلی از مرحلهی قبل نیست و صرفاً بیتهای شمارهی ۰ از دو عدد جمع میشوند. از بیت ۱ تا بیت m باید تمامجمعکننده داشته باشیم چون علاوه بر دو بیت اعداد، یک بیت هم از مرحلهی قبل به عنوان نقلی ممکن هست داشته باشیم. از بیت m+1 تا بیت n هم که صرفاً متعلق به یکی از اعداد هست هم باید نیمجمعکننده داشته باشیم چون درسته که فقط یکی از اعداد دارای بیت هستند، ولی ممکن هست نقلی داشته باشیم از مراحل قبل، پس ورودی دیگرِ نیمجمعکننده باید به نقلیِ خروجی مرحلهی قبل متصل بشه.
پس مجموعاً [tex]1+(m-1)\times2\: +\: (n-m)=m+n-1[/tex] نیمجمعکننده نیاز داریم.
تعداد سطرهای جدول صحت هم میشه [tex]2^m\times2^n=2^{m+n}[/tex]
ارسال: #۳

ارسال: #۴

(۲۳ آذر ۱۳۹۵ ۰۵:۱۶ ب.ظ)Behnam نوشته شده توسط:(23 آذر ۱۳۹۵ ۰۲:۵۵ ب.ظ)alireza01 نوشته شده توسط: اگر بخواهیم دو عدد که یکی n بیت و دیگری m بیت ( n>m ) است را با هم جمع کنیم ، به چند نیم جمع کننده نیاز داریم ؟ جدول درستی True Table در این عملیات چند سطر دارد ؟
بیت اول (شمارهی ۰) یک نیمجمعکننده میخواد چون هیچ نقلی از مرحلهی قبل نیست و صرفاً بیتهای شمارهی ۰ از دو عدد جمع میشوند. از بیت ۱ تا بیت m باید تمامجمعکننده داشته باشیم چون علاوه بر دو بیت اعداد، یک بیت هم از مرحلهی قبل به عنوان نقلی ممکن هست داشته باشیم. از بیت m+1 تا بیت n هم که صرفاً متعلق به یکی از اعداد هست هم باید نیمجمعکننده داشته باشیم چون درسته که فقط یکی از اعداد دارای بیت هستند، ولی ممکن هست نقلی داشته باشیم از مراحل قبل، پس ورودی دیگرِ نیمجمعکننده باید به نقلیِ خروجی مرحلهی قبل متصل بشه.
کاملا درسته ، این تست و استادمون طرح کرده بود واسه میان ترم مون و کلید هم همین گزینه ۳ میشه ( تصویر تست رو پیوست کردم )
فقط یه ابهام دارم ، واسه تعداد سطر های جدول درسی مگه رقم نقلی هم تاثیر نداره ؟؟؟ مثلا برای تمام جمع کننده ۲ دو عدد یک بیتی ( ۸ حالت ) ( ۲ تا ورودی ها ، یکی هم رقم نقلی ) .. اینجاشو اگه میشه توضیح بدید .
ارسال: #۵

(۲۳ آذر ۱۳۹۵ ۰۶:۳۴ ب.ظ)alireza01 نوشته شده توسط:(23 آذر ۱۳۹۵ ۰۵:۱۶ ب.ظ)Behnam نوشته شده توسط:(23 آذر ۱۳۹۵ ۰۲:۵۵ ب.ظ)alireza01 نوشته شده توسط: اگر بخواهیم دو عدد که یکی n بیت و دیگری m بیت ( n>m ) است را با هم جمع کنیم ، به چند نیم جمع کننده نیاز داریم ؟ جدول درستی True Table در این عملیات چند سطر دارد ؟
کاملا درسته ، این تست و استادمون طرح کرده بود واسه میان ترم مون و کلید هم همین گزینه ۳ میشه ( تصویر تست رو پیوست کردم )
فقط یه ابهام دارم ، واسه تعداد سطر های جدول درسی مگه رقم نقلی هم تاثیر نداره ؟؟؟ مثلا برای تمام جمع کننده ۲ دو عدد یک بیتی ( ۸ حالت ) ( ۲ تا ورودی ها ، یکی هم رقم نقلی ) .. اینجاشو اگه میشه توضیح بدید .
مشابه این سوال رو ۴ سال پیش وقتی دستیار آموزشی درس مدار منطقی بودم به عنوان کوئیز داده بودم.
رقم نقلی، یک چیز واسطه و میانی هست که بر اساس بیتهای اصلی بدست میاد. شما وقتی میگید به ازای ۰۱۱۰ و ۱۱۱۰ خروجی میشه فلان، دیگه به رقمهای نقلی اهمیت نمیدید بلکه فقط دو ورودی خودشون مهم هست. یا مثلاً جمعکنندهی CLA رو در نظر بگیرید که عملاً در اون نقلی معنی نداره و هر نقلی رو مستقیماً بر اساس ارقام قبلی حساب میکنه.
ارسال: #۶

(۲۳ آذر ۱۳۹۵ ۰۷:۱۷ ب.ظ)Behnam نوشته شده توسط: مشابه این سوال رو ۴ سال پیش وقتی دستیار آموزشی درس مدار منطقی بودم به عنوان کوئیز داده بودم.
رقم نقلی، یک چیز واسطه و میانی هست که بر اساس بیتهای اصلی بدست میاد. شما وقتی میگید به ازای ۰۱۱۰ و ۱۱۱۰ خروجی میشه فلان، دیگه به رقمهای نقلی اهمیت نمیدید بلکه فقط دو ورودی خودشون مهم هست. یا مثلاً جمعکنندهی CLA رو در نظر بگیرید که عملاً در اون نقلی معنی نداره و هر نقلی رو مستقیماً بر اساس ارقام قبلی حساب میکنه.
مرسی مهندس
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close