ممنون از تمام دوستان
حس میکنم که موضوع را فهمیده باشم، هرچند یه تعداد دیگه از این عبارات منظم سوال داشتم ولی اگه تونستم با این توضیحاتی که شما دادید حل بکنم دیگه نمیپرسم. مگه اینکه خیلی خنگ باشم و مجبور باشم بازم بپرسم
یه نتیجه گیری از سوال و جواب میکنم (البته فقط نظر خودمه) برای اینکه کلیت موضوع را بفهمم
اول اینکه هدف من از طرح سوال، این نبود که دوستان براش گرامر یا nfa یا عبارت منظم و ... بگن. هدف این بود که به صورت تحلیلی، منظم بودن و یا نبودن زبان را بفهمیم. یه جورایی کنکوری حل کنیم
مثلا وقتی میخواهیم ثابت کنیم یه زبان مثل
an\nbn\n نامنظمه، خب چیزی که واضحه اینه که نمیتونم بگم چون برای این نمیشه nfa کشید پس نامنظمه. باید چرایی رو بررسی کنیم. چرا نمیشه برای این زبان nfa کشید؟؟؟
و دلیلش اینه که زبان منظم یا بهتر بگیم dfa و nfa حافظه ندارن که بخوان تعداد a را نگه دارند تا بعد در مورد تعداد b تصمیم گیری کنند یا به عبارتی دیگر چون تعداد a و b به هم مرتبط و نامتناهی هم هستد پس زبان نامنظمه.
یا وقتی سوال میشه که مثلا چرا زبان
{an\nbn\nw|n≥0,wϵ∑∗} منظمه، مسلما من نه میتونم واسش nfa بکشم و نه عبارت منظم بنویسم.
بلکه باید یه تحلیلی براش بیارم که این عبارت میتونه منظم باشه
نتایجی که گرفتم
سوال۱:
{an\nbn\nw|n≥0,wϵ∑∗}
در اینجا زمانی که به n هر عددی بدهیم مثلا ۰ زبان به شکل
a0\nb0\nw=w در میاد که این زبان همون سیگمای خودمونه.
وقتی n هر عدد دیگه ای باشه، از
a1\nb1\nw=abw گرفته تا
an\nbn\nw به علت داشتن سیگمایی که در آخر رشته هست، میتونیم رشته های
an\nbn\n اول را با سیگما بسازیم.
یعنی اجتماع a و b های اول با سیگما همون سیگما میشه. یه جورایی رشته اول قاطی میشه با سیگما.
و سیگما هم که منظمه.
سوال۲:
{an\nwbn\n|n≥100,wϵ∑∗}
اینجا هم اولین n ممکن رو اگه ببینیم متوجه میشیم که زبان به صورت
a100\nwb100\n میشه. خب واضحه که این زبان منظمه چون تعداد a و b هرچند به هم مربوط هستند ولی به دلیل اینکه تعدادشون متناهیه و رشته وسط هم خطری برای منظم بودن نداره پس زبان به ازای n=100 منظمه.
حالا اگر مقدار ۱۰۰ را افزایش بدهیم یعنی
a101\nwb101\n
a1000\nwb1000\n
an\nwbn\n
شاید رشته زبان بزرگتر شده ولی نکته ای که در اون نهفته است اینه رشته های بالا الگویی از رشته
a100\nwb100\n هستند . در تمامی رشته های حتما
a100\n در اول رشته و
b100\n در آخر رشته قرار دارد و وسط رشته هم هر چیزی که هست با رشته w که همون سیگما هست میشه ساخت.
البته یه چیزی تو ذهنم هست که درست نمیتونم بیان کنم

شرمنده
پس این زبان هم منظمه.
و بر خلاف تصور من که فکر میکردم اگر این زبان به صورت
{an\nwbn\n|n≥0,wϵ∑∗}
باشه ، زبان نامنظم میشه ولی الان با تعاریفی که شد این زبان هم منظمه. (با اینکه بعید میدونم اینو اشتباه گفته باشم ولی اگه اشتباه بود تذکر بدید). چون بازهم این زبان چیزی نیست جز سیگما و علنا a و b اول و آخر رشته با w وسط قاطی میشن و با سیگما قابل ساخته.
امیدوارم موضوع رو خوب فهمیده و جمع بندی کرده باشم
از دوستانی هم که در بحث شرکت کردند ممنون.
فقط نمیدونم چرا این دکمه های رای مثبت کار نمیکنه که بهتون چندتا مثبت بدم.
و چون اولین پستم در مانشت بود و خیلی جواب و سوال و نقل قول این انجمن برام گیج کننده شده بود.