زمان کنونی: ۲۵ دى ۱۴۰۳, ۰۹:۳۲ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله ی GRID Computing

ارسال:
۲۰ فروردین ۱۳۹۰, ۰۷:۰۴ ب.ظ
دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
سلام .
من دو سال پیش به عنوان پروژه‌ی کارشناسی، شروع به تحقیق روی مسأله زمانبندی سیستم های یارانش مشبک (همون Grid) کردم ... بعد از اتمام پروژه‌ی درسی با تشویق استاد راهنمام تصمیم گرفتم یه مقاله‌ی آی اس آی از توش در بیارم ... کار خیلی خوب پیش می رفت که من فارغ التحصیل شدم و از شهرستان محل تحصیلم برگشتم ... و چون دیگه به استادم دسترسی نداشتم (که یکی از بهترین های ایران در زمینه‌ی گریده) نتونستم کارو تکمیل کنم .
(چه خاطره‌ی طولانی ای شد!)
حالا ... اگه کسی در زمینه‌ی زمانبندی گرید مطالعه داشته و به پژوهش در این زمینه علاقه منده، اگه می خواد با من تماس بگیره و این کارو تکمیل کنیم.
در ضمن اینم بگم که ایده و اصل الگوریتم آماده است و بیشتر کار روی ۱/شبیه سازی و ۲/نوشتن مقاله(که البته یه ۴ صفحه ایش رو خودم نوشتم...)، هستش.
اگه کسی تو این زمینه‌ها آشنایی داره و بتونه تو شبیه سازی الگوریتم تو مدل شبکه (با استفاده از متلب یا هر تکنولوژی که به ذهنتون می رسه) کمکم کنه‌، اولن که خیلی ممنونش می شم و دومن یه مقاله‌ی آی اس آی باهم دیگه میتونیم بدیم (استادم می گفت الگوریتمش خیلی واسه مقاله دادن مناسبه)

این ایمیل منه: mosen.abd@gmail.com
ممنون

وختی بازی خشن می شه، خشن ها به بازی میان...
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: ali_computer69
ارسال:
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۰۱:۲۰ ب.ظ
RE: دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
(۲۰ فروردین ۱۳۹۰ ۰۷:۳۰ ب.ظ)alirezalink نوشته شده توسط:  سلام.
من یه بیست تا موضوع گذاشتم جلوم و کلی کتابو صفحه وب دانلود کردم میخونم تا موضوع پروژه پایانیم رو انتخاب کنم. Angel
یکیش grid computing هست. تا اینجا فهمیدم یکم شبیه cloud computing هستش. منتهی این اهداف مشخص تری رو دنبال میکنه. هنوز تو گیر رو دار مطالعه هستم. اگر با ارائه اطلاعات بیشتر راجع به grid computing من رو قانع کنید که انتخابش کنم باهاتون همکاری میکنم. Idea بچه مستعدیم. Rolleyes

سلام.
ممنون از جوابتون.
درسته، گرید تا حدود خیلی زیادی شبیه تکنولوژی Cloud هستش ... یعنی اگه کانسپت اونو بفهمید، گرید چیز زیاد پیچیده ای نیست براتون ... در هر حال من رفرنس های زیادی دارم برای گرید ... اگه نهایتا خواستین گرید کار کنید می تونم در اختیارتون بذارم.
پیشنهاد من اینه: مرحله‌ی آشنا شدن باشه به عهده‌ی خودتون (حین کامل کردن پایان نامه تون، که یه پروسه‌ی کاملن "فارسی" یه...!) ...بعد... برای تبدیل کردن این طرح به یه مقاله آی اس آی با هم کار می کنیم...
در ضمن... اگه لطف کنین بگین کدوم دانشگاه درس خوندین و برنامه نویسی و زبان انگلیسی تون در چه سطحیه ممنون میشم.

وختی بازی خشن می شه، خشن ها به بازی میان...
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: ali_computer69
ارسال:
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۰۲:۲۰ ب.ظ (آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ ۰۲:۲۹ ب.ظ، توسط marjan2001.)
RE: دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
سلام من این مطالب را برای دوستایی که مث من تا حالا اسم grid computing را نشنیدن پیدا کردم:

Grid computing چیست ؟

حدود ۳۳ سال از به ‌وجود آمدن اینترنت می‌گذرد و از سال ۱۹۸۹ که وب پدید آمد، بیشتر مردم از آن استفاده می‌کنند و به‌صورت بخشی از زندگی ایشان در آمده است. شاید علت این استفاده زیاد از اینترنت، استاندارد باز آن بوده است که امکان ارتباط کامپیوترهای مختلف را با یکدیگر مهیا می‌سازد. با استفاده از اینترنت می‌توانید از هر کامپیوتری که به‌آن متصل است، ایمیل بفرستید و شخصی در آن طرف دنیا با کامپیوتری کاملاً متفاوت با کامپیوتر شما، آن ایمیل را به ‌راحتی بخواند و به ‌شما ایمیل دیگری بفرستد.
امروزه تقریباً تمامی ‌شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ، برای تبادل اطلاعات و فرستادن ایمیل به‌مشتریان خود از اینترنت استفاده می‌کنند. پرسش این است که آیا به‌راستی امکاناتی که اینترنت در اختیار ما قرار می‌دهد، فقط در فرستادن ایمیل و داشتن وب‌سایت خلاصه می‌شود؟ آیا اینترنت امکان استفاده از منابع سخت‌افزاری سیستم‌های دیگر را نیز به‌ ما می‌دهد؟ پس از اینترنت چه ابزار یا بستری خواهد آمد؟
امروزه فناوری جدیدی به‌ نام Grid به ‌عرصه ارتباطات قدم نهاده است که براساس آن با دانلودکردن یک محافظ نمایشگر مخصوص می‌توانیم به‌کامپیوترهای شخصی خود اجازه دهیم که وقتی از آن استفاده نمی‌کنیم، به ‌شبکه جهانی متصل شوند و به ‌سیستم‌های بزرگ تحقیقاتی اجازه دهند از منابع آزاد و بلااستفاده سیستم ما استفاده نماید. کامپیوترهای امروزی مانند مغز انسان معمولا از بخش کوچکی از توانایی‌های خود استفاده می‌کنند و اغلب به‌ صورت غیرفعالند و منتظر اطلاعات ورودی می‌مانند.
تصور کنید که اگر از منابع سخت‌افزاری این همه کامپیوتر غیرفعال استفاده شود و همه در یک کامپیوتر جمع شود، چه دستگاه پرقدرتی خواهیم داشت. Grid Computing با ‌کمک اینترنت زمینه‌ای را فراهم آورده است که بتوان از منابع سخت‌افزاری سیستم‌های دیگر نیز استفاده نماییم.
ممکن است Grid برای افراد مختلف معانی متفاوتی داشته باشد، اما اگر بخواهیم تعریف ساده‌ای از آن داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم Grid Computing در واقع به‌شما اجازه می‌دهد با استفاده از منابع سیستم‌های متصل به‌ شبکه و ایجاد یک منبع بزرگ از سرویس‌ها و امکانات این سیستم‌ها، مرکزی بزرگ و قدرتمند به‌ وجود آوریم که توانایی انجام‌دادن عملیات بسیار پیچیده‌ای را داشته باشد که یک سیستم به‌تنهایی نمی‌تواند انجام دهد. به‌نحوی که از دید استفاده‌کنندگان این سیستم‌های بزرگ، این عملیات تنها از طریق یک سیستم انجام می‌شود.
Grid Computing در حقیقت نسل جدیدی از شبکه‌های توزیع یافته است و همانند اینترنت به‌ کاربران خود اجازه می‌دهد فایل‌ها را به ‌اشتراک بگذارند. به‌علا‌وه، منابع مشترکی از اطلاعات را برای استفاده‌کنندگان فراهم می‌کند. با استفاده از این سیستم‌ها می‌توان منابع کامپیوترهای ناهمگون را به‌اشتراک گذاشت. هدف اصلی Grid استفاده از این منابع مشترک مانند قدرت پردازنده، پهنای باند، پایگاه اطلاعاتی و در اختیار گذاردن آن برای ‌کامپیوتر مرکزی است.


انواع Grid

سیستم‌های Grid با توجه به‌ نیازهای کاربران می‌توانند در انواع مختلف مورداستفاده قرار گیرند. اغلب این سیستم‌ها بر اساس نوع کاری که انجام می‌دهند، طبقه بندی می‌شوند. از سه نوع اصلی این سیستم می‌توان از Gridهای اطلاعاتی، Gridهای جوینده منابع و Gridهای محاسباتی نام برد.
Gridهای اطلاعاتی یا Data Grid موظفند اطلا‌عات را ذخیره کنند و آن‌ها را در اختیار کاربران قرار دهند. کاربران این سیستم‌ها بدون آن‌که از موقعیت جغرافیایی و مکانی این اطلاعات آگاه باشند، به ‌اطلاعات دسترسی دارند. مثلاً تصور کنید که دو دانشگاه در دو سوی دنیا یکی در ایران و دیگری در انگلستان روی یک مطلب علمی‌مشترک تحقیق می‌کنند و هر یک از آن‌ها اطلاعات خاص خود را ذخیره می‌کند و می‌خواهد دانشگاه دیگر نیز به ‌برخی از ‌این اطلاعات (نه تمامی‌آن) دسترسی داشته باشد. این دانشگاه‌ها می‌توانند از یک Data Grid استفاده کنند و اطلاعات خود را با ضریب امنیتی بالایی با هم به‌اشتراک بگذارند.
در این نوع Grid دستگاه‌های متصل به‌سیستم نیاز به‌قدرت زیاد ندارند و فقط مسئول به ‌اشتراک گذاشتن اطلاعات هستند. از طرف دیگر Grid ‌های محاسباتی یا Computational Grid از آن جا که نیاز زیادی به ‌قدرت پردازنده‌ها دارند، باید از ماشین‌هایی با قدرت بسیار بالا استفاده نمایند.
یکی دیگر از انواع Gridها، سیستم‌های جوینده منابع یا Scavenging Grid است. این سیستم‌ها از تعداد زیادی کامپیوتر شخصی استفاده می‌کنند و به‌صورت مداوم به‌دنبال ظرفیت‌ها، منابع آزاد و چرخه پردازنده (CPU cycle) کامپیوتر‌های متصل به Grid هستند و از این منابع استفاده می‌نمایند. البته صاحبان این کامپیوترهای شخصی باید قبلا‌ً اجازه استفاده از منابع بدون استفاده خود را بدهند.

اهمیت Grid Computing

تقریبا در همه سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ تعدادی کامپیوتر بدون استفاده وجود دارد. مثلاً سرورهای یونیکس از تقریباً ده تا بیست درصد از ظرفیت حقیقی خود استفاده می‌کنند و کامپیوترهای شخصی حدوداً از ۹۵ درصد از ظرفیت خود اصلاً استفاده نمی‌کنند. با استفاده از Grid Computing در یک سازمان یا شرکت بزرگ می‌توان از منابع بلا‌استفاده کامپیوترهای سازمان کمال استفاده را برد و سرعت پردازش اطلاعات در سیستم‌هایی که با کمبود حافظه مواجهند را جبران نمود. از طرف دیگر، سرعت نرم‌افزارهایی که از این منبع بزرگ سخت‌افزاری استفاده می‌کنند، بسیار بالاتر خواهد بود و در نتیجه می‌توانیم به ‌فکر درست کردن نرم‌افزارهایی با قابلیت‌های بالاتر باشیم و منابع بیشتری را در اختیار استفاده‌کنندگان قرار دهیم.
Grid Computing می‌تواند مزایای زیادی برای مدیران و برنامه‌نویسان داشته باشد. مثلاً با آن می‌توان برنامه‌هایی که نیاز به‌حافظه زیادی دارند را اجرا نمود و به ‌اطلاعات، دسترسی آسان‌تری پیدا کرد. اصولا ًGrid Computingمی‌تواند به‌سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی که سرمایه هنگفتی را در IT هزینه کرده‌اند، کمک کند از سیستم‌های خود حداکثر استفاده را ببرند.
فناوری‌های Grid در واقع می‌توانند از منابع و سیستم‌های غیرمتمرکز پشتیبانی کنند و امکان ارتباط سیستم‌ها را با هم فراهم ‌سازند. وقتی برای اولین بار فناوری Grid ابداع شد، هدف آن تنها به‌اشتراک گذاشتن منابع سیستم و در اختیارداشتن سیستمی‌قدرتمند بود و به‌طور کلی بیشتر در اختیار مؤسسات تحقیقاتی قرار داشت. اما امروزه از Grid توقع بیش‌تری می‌رود و اهمیت بیشتری پیدا کرده است؛ به‌ویژه در تجارت الکترونیک و سیستم‌های تجاری غیرمتمرکز و توزیع‌یافته. به‌ عنوان نمونه، مدل تجارت الکترونیک B2B را در نظر بگیرید که دو مؤسسه تجاری اطلاعات خود را از طریق اینترنت با هم مبادله می‌کنند. Grid نیز می‌تواند کاری مشابه ‌را انجام دهد و دو یا چند سیستم تجاری را به‌هم مرتبط سازد. به‌طوری که بتوانند اطلاعات خود را به‌اشتراک بگذارند. فناوری Grid همچنین می‌تواند راه‌حل مناسبی برای افزایش دسترسی، قابلیت اطمینان و امنیت سیستم‌های غیرمتمرکز نیز باشد.

ابزار قدرتمند Globus

یکی از قدرتمند‌ترین ابزارهای ایجاد، کنترل و مدیریت سیستم‌های Grid، ابزار Globus است. پروژه Globus حدود سال ۲۰۰۳ به‌صورت عملی درآمد. این پروژه حاصل تلاش مشترک محققان و برنامه‌نویسان Grid در سرتاسر دنیاست که بر حول چهار محور بنا شده است: تحقیق، ابزارهای نرم‌افزاری، آزمون و نرم‌افزار‌ها. این ابزار در نسخه ۲/۲ خود خدمات بسیاری به‌مدیران سیستم‌های Grid ارائه می‌کند که می‌توان به امنیت، مدیریت منابع و مدیریت دقیق اطلاعات اشاره کرد.
Globus با در اختیار گذاشتن APIها و فایل‌های Header زبان C برای ساختن و کامپایل برنامه‌ها به ‌برنامه‌نویسان اجازه می‌دهد سیستم‌های خود را به Grid متصل نمایند و به ‌مدیران امکان می‌دهد منابع متصل به Grid را به‌راحتی مدیریت کنند.
اضافه براین، Globus با در اختیار گذاشتن Componentهایی مخصوص، کار مدیران Grid را آسان‌تر می‌کند. مثلاًGlobus یک ابزار بسیار کارا به‌نام Commodity Grid) COG) که زبان‌های برنامه‌نویسی مانند Python، جاوا و فناوری‌های روز مانند سرویس‌های وب، کوربا و RMI را می‌شناسد و می‌تواند در دو بخش تهیه نرم‌افزارهای سازگار با Grid و مدیریت سیستم‌های Grid به ‌ما کمک کند. البته نسخه ۲/۲ ابزار Globus در برخی موارد ضعف‌هایی نیز دارد.
این نسخه از سرویس‌هایی مثل مدیریت Life-Cycle یا چرخه زندگی نرم‌افزار و سیستم‌های ذخیره و بازیابی پشتیبانی نمی‌کند. البته نسخه جدید Globus یعنی نسخه ۳ از آن جا که سعی داشته است با معماری باز سرویس‌های Grid یا همان the Open Grid Services Architecture( OGSA) هم‌خوانی داشته باشد، توانسته‌است بسیاری از نقاط ضعف نسخه قبلی را رفع کند.

نگاهی به‌اجزای Grid

اجزای تشکیل دهنده grid عبارتند از:
- رابط کاربر
- اجزای امنیت‌
- مدیریت کنترل کار سیستم (Workload management)
- زمانبند (Scheduler)
- مدیریت اطلاعات (Data Management)
- مدیریت منابع (Resource management)
در این قسمت به‌صورت مختصر در مورد هر یک از این اجزا توضیح داده می‌شود. دسترسی به ‌اطلاعات در Grid اهمیت شایانی دارد و رابط کاربر یا User Interface این مسئولیت مهم را عهده‌دار است. رابط کاربر می‌تواند یا در برنامه‌ای که کاربر از آن مستقیما استفاده می‌کند یا در ابزارهای مدیریتی Grid که مورد استفاده مدیر سیستم است، نقش ایفا کند. همانطور که شما برای استفاده از برق فقط وسیله برقی خود را به ‌پریز برق متصل می‌کنید و لازم نیست از مکان منبع یا منابع اصلی این قدرت اطلاعی داشته باشید، استفاده کننده سیستم Grid نیز الزاماً نباید از پیچیدگی‌های داخل این سیستم‌ها مطلع باشد. مثال دیگر این‌که، شما از مرورگر وب جهت استفاده از اینترنت استفاده می‌کنید؛ بدون این‌که از مکان سرور وب سایت اطلاعی داشته باشید و تنها با وارد کردن آدرس سایت موردنظر، وب سایت آن در مرورگر نمایش داده می‌شود. اینترفیس Grid نیز باید مانند مرورگر باشد. یعنی استفاده‌کننده Grid نیز از پیچیدگی‌های این سیستم اطلاعاتی ندارد و فقط با ورود یک پارامتر ورودی، یک خروجی دریافت می‌کند. (شکل ۱)

کامپیوترها در Grid به ‌شبکه متصلند. این سیستم‌ها همچنین می‌توانند حاوی اطلاعات بسیار مهم و حساسی باشند. در نتیجه امنیت را می‌توان یکی از مهم‌ترین اجزایی این سیستم‌ها دانست که خود حاوی اجزای فرعی مانند احراز هویت (authentication)، اختیارات (authorization) و رمزدهی (encryption) است.
مثلاً ابزار Globus حاوی یک Component به‌ نام Grid Security Infrastructure( GSI) یا ساختار زیر بنایی امنیت Grid است که مسئولیت امنیت در محیط را برعهده دارد. GSI حاوی یک SSL باز است. در نتیجه وقتی یک استفاده کننده یک بار به‌صورت مجاز به‌ سیستم راه پیدا کرد، یک Proxy Certificate برای کاربر به‌ وجود می‌آید و برای آن کاربر در نظر گرفته می‌شود. GSI در درگاه Grid قرار دارد. (شکل ۲)

استفاده کننده از یک سیستم Grid باید از منابع موجود و قابل دسترس در سیستم اطلاع داشته باشد. مدیریت کنترل کار سیستم یا Workload Management می‌تواند این کار را به‌ راحتی انجام دهد. درخواست‌کننده سرویس می‌تواند با ارتباط با این قسمت از منابع آزاد سیستم، ظرفیت هر منبع و موقعیت آن‌ها اطلاع حاصل نماید. در سیستم‌های Grid که توسط Globus هدایت می‌شوند، زمانی که یک استفاده کننده شناسایی شد و برنامه موردنظر آن کاربر اجرا گردید، با توجه به ‌نوع نرم‌افزار و پارامترهای ورودی کاربر، سیستم Grid به‌دنبال منابع آزاد موجود در شبکه می‌گردد.
این وظیفه اغلب به‌ عهده Broker‌ها است. Globus به‌صورت عادی، Broker ندارند، اما از سرویس‌هایی مانند
(Grid Information Service) GIS و Monitoring and Discovery Service( MDS) را پشتیبانی می‌کنند که به‌سیستم اطلاع می‌دهند کدام منبع یا منابع قادرند منابع خود را در اختیار بگذارند. شکل ۳ موقعیت این سرویس‌ها را نمایش می‌دهد.

یکی دیگر از اجزایی که در سیستم‌های Grid بسیار اهمیت دارد، زمانبند یا Scheduler است. در این سیستم‌ها از آن جایی که باید هر کاری را کامپیوتر مشخصی به‌عهده بگیرد و هر کامپیوتر باید مدت زمانی را در اختیار Grid قرار دهد، سیستم نیاز به‌ یک زمانبند دارد. این زمانبند می‌تواند بسیار ساده باشد، اما اکثر زمانبند‌ها باید بتوانند کارها را اولویت‌بندی کنند و سیستم را کنترل نمایند. در ابزار Globus زمانبند‌هایی با قابلیت بالا وجود ندارند، اما تعدادی سازوکار زمانبند وجود دارد که کار زمانبندهای دقیق را تا حدی انجام می‌دهد. شکل ۴ موقعیت زمانبند‌ها را در Grid نشان می‌دهد.

جزء دیگر Gridها، مدیریت اطلاعات این سیستم‌ها است که وظیفه ذخیره‌سازی اطلاعات را در سیستم به عهده‌ دارد. این بخش وظیفه محافظت از اطلاعات و جابه‌جایی این اطلاعات در تمامی‌دستگاه‌های متصل به Grid را عهده‌دار است. جابه‌جایی و انتقال اطلاعات کار بسیار مشکلی است و اطلاعات باید از کانالی مطمئن منتقل شود.
با استفاده از ابزار Globus و بخش مدیریت اطلاعات این ابزار، می‌توان محیطی امن برای انتقال این اطلاعات به ‌وجود آورد. این قسمت از Globus به Grid Access to Secondary Storage) GASS) معروف است که امکاناتی مانندGridFTP را دربردارد که مانند FTP است، اما امکانات امنیتی مانند GSI را نیز دربرمی‌گیرد. در نتیجه وقتی یک کاربرProxy Certificate را داشته‌باشد، می‌تواند از GridFTP جهت انتقال فایل‌ها استفاده کند؛ بدون آن که نیاز داشته باشد دوباره به‌ سیستم وارد شود. شکل ۵ موقعیت GASS را در Grid نشان می‌دهد.

از دیگر بخش‌های مهم Grid، بخش مدیریت منابع است که به‌ Grid Resource Allocation Manager) GRAM) شهرت دارد. این بخش وظایف هر دستگاه را مشخص می‌کند و باعث هماهنگی دستگاه‌های متصل به ‌شبکه در انجام‌دادن امور محوله است. شکل ۶ محل قرار گرفتن GRAM را نشان می‌دهد.

Grid از دید برنامه نویسان

از دید برنامه‌نویسان، Grid از سازمان‌های مجازی‌ای تشکیل شده است که از پروتکل‌های مخصوصی برای ارتباط با هم استفاده می‌کنند. این پروتکل‌ها به ‌استفاده‌کنندگان Grid و برنامه‌ها اجازه می‌دهند سرویس‌های خود را در محیطی کنترل شده و امن اجرا کنند. این سازمان‌های مجازی می‌توانند یک کامپیوتر شخصی، سروری قدرتمند یا کامپیوترهای متصل به‌ شبکه باشند که از آن جا که پروتکل یکسانی دارند، می‌توانند با هم متصل باشند و از منابع یکدیگر استفاده نمایند.
گروه جهانی Grid با ارائه معماری باز سرویس‌های Grid یا Open Grid Services Architecture) OGSA) و جمعآوری استانداردهای باز، مانند زبان تعریف سرویس‌های وب یا Web Services Description Language) WSDL) توانسته است استانداردی آسان و در عین حال دقیق برای سیستم‌های Grid تعریف کند. از آن گذشته، OGSA از تجربیات به‌ دست آمده از پروژه‌های بزرگی مانند Globus نیز بهره‌مند است. شکل ۷ ساختار معماری این استاندارد را نشان می‌دهد.

استانداردهای باز و پروتکل‌های این معماری راه تولید سرویس‌ها را نشان می‌دهند. این سرویس‌ها قلب Grid هستند و در واقع به ‌استفاده‌کننده اجازه می‌دهند با Grid کار کند. این سرویس‌ها عبارتند از:
- سرویس درخواست‌های پردازنده مرکزی
- سرویس مدیریت کنترل کار سیستم و sessionها
- سرویس جست‌وجوی اطلاعات
- سرویس تعیین پهنای باند شبکه‌
- سرویس مدیریت اطلاعات‌
وقتی متخصصان Grid درباره شروع شدن یک سرویس صحبت می‌کنند، مثلاً شروع شدن سرویس جست‌وجوی اطلاعات، منظور یک نمونه یا Instance سرویس است که می‌تواند تکالیف بلند مدت یا موقتی داشته باشد. این سرویس‌ها می‌توانند به‌صورت فعال یا غیر فعال باشند و زمان فعالیت را می‌توان با زمانبند یا به‌صورت اختیاری تعیین نمود. ‌سرویسی خوب است که بتواند به‌راحتی امکانات خود را در اختیار استفاده کننده قرار دهد. مثلاً وقتی یک وسیله الکترونیکی را به ‌پریز برق متصل می‌کنید، برای شما هیچ اهمیتی ندارد که برق مورد نیازتان از کجا می‌آید؛ فقط می‌خواهید از برق استفاده کنید.
سرویس خوب Grid نیز سرویسی است که بتواند سرویس موردنظر ‌استفاده‌کننده را به‌راحتی دراختیار او قرار دهد و استفاده‌کننده بتواند به ‌سادگی از آن استفاده کند. مثلا سرویس بانک‌اطلاعاتی در Grid باید به‌صورتی عمل کند که استفاده کننده فقط یک جست‌وجو وارد کند و جواب جست‌وجوی خود را بگیرد؛ بدون این‌که از جایگاه و عملیات بانک‌اطلاعاتی خبر داشته باشد.

پیچیدگی‌ها

اگر تصور می‌کنید سیستم‌های Grid پیچیده‌اند و ممکن است کار با آن‌ها مشکل باشد، کاملاً درست فکر می‌کنید. مثلاً سیستم‌های Grid باید به‌سرعت قادر باشند منابع سیستم‌های متصل به‌آن‌ها را شناسایی کنند و در عین حال نباید از سرعت و کارایی این سیستم‌ها بکاهند. نکته بسیار مهم دیگری که مشخصاً ارتباطی به Grid ندارد ولی در این سیستم‌ها تأثیر‌گذار است، ساختن نرم‌افزارهایی است که بتوانند با سیستم‌های Gird کار کنند.
امروزه بیشتر نرم‌افزارها می‌توانند روی کامپیوتر‌های شخصی یا حتی سرور‌ها کار کنند. یعنی در واقع این نرم‌افزارها از یک پردازنده مرکزی استفاده می‌کنند، اما در سیستم‌های Gird، ممکن است چند پردازنده این کار را به‌عهده بگیرند و چند سیستم با هم کار کنند. البته هر سیستم یک کار را انجام می‌دهد. سپس نتایج محاسبات جمع می‌شود و به ‌درخواست کننده سرویس برگشت داده می‌شود.
وقتی یک نرم‌افزار یا مجموعه‌ای از نرم‌افزارها بخواهند از Grid استفاده کنند، مسئله به‌اشتراک گذاشتن اطلاعات، تکه تکه کردن این اطلاعات، ‌انتقال آن با امنیت کامل و مدیریت این اطلاعات کار دشواری است و کاربر Grid فقط اطلاعاتی را وارد می‌کند و نمی‌داند در داخل سیستم چه می‌گذرد. در نتیجه این سیستم‌ها باید طوری این کار را انجام دهند که کاربران Grid بدون نگرانی از انتشار اطلاعات سری خود یا بروز اشتباه در محاسبات، به Grid اطمینان کنند.
امنیت سیستم‌های Grid نیز بسیار حائز اهمیت است. کاربران این سیستم‌ها باید از دسترسی به‌منابع ایشان در سیستم اطلاع حاصل کنند و بدانند کدام کاربر به‌اطلاعات آن‌ها دسترسی دارد. اضافه بر این، قابلیت اطمینان و سرعت این سیستم‌ها بسیار اهمیت دارد. اگر سیستم‌های Grid از سرعت کافی برخوردار نباشد، کاربران Grid از استفاده از این سیستم‌ها دلسرد می‌شوند.

چگونه Grid بسازیم ؟

ممکن است پس از خواندن مطالبی که تا اینجا گفته شد، به‌ این فکر افتاده باشید که آیا می‌توانید خودتان یک Grid بسازید؟ البته که می‌توانید! می‌توانید از نرم‌افزارهای منبع آزاد یا اپن‌سورس استفاده کنید و یک محیط Grid بسازید. اولین قدم برای شروع، دانلود کردن ابزار Globus است. Globus همان‌طور که قبلاً نیز بحث شد، ابزاری است قدرتمند برای ایجاد و مدیریت محیط Grid. همچنین، به‌ سرویس‌هایی برای ساختن Grid نیاز دارید که شامل سرویس مدیریت اطلاعات، سرویس پرس‌و‌جوی اطلاعات، درخواست‌کننده نیروی پردازشگر، زمانبند و سرویس تقسیم‌کننده پهنای‌باند ‌باشند. این سرویس‌ها به‌سرویس‌های Grid معروفند و در واقع همان سرویس‌های وب هستند؛ البته با قابلیت‌های بیشتر و مرتبط با Grid. برخی از کامپیوترهای شما که به ‌شبکه Gird متصلند، میزبان سرویس‌های Grid خواهند بود و کامپیوترهای دیگر از این سرویس‌ها استفاده می‌کنند.
به علا‌وه، برای ساختن یک Grid به‌ابزارهایی نیز نیاز خواهید داشت: ابزارهای زیربنایی مثل زمانبندها، ابزارهای مدیریت منابع، مدیریت امنیتی و ابزارهای انتقال فایل مانند GridFTP که قبلاً توضیح داده شد. ابزار دیگری که حتما به‌آن نیاز خواهید داشت، Grid Directory Services( GDS) است که فهرست سرویس‌های آماده را در اختیار دارد. به‌علا‌وه، به APIهایی نیز نیاز دارید که برنامه‌های شما را با Grid هماهنگ سازند و به‌برنامه‌های شما امکان دهند در محیط Grid کار کنند. خواندن منابع زیر نیز شما را در یادگیری بیشتر Grid Computing یاری می‌نماید:
منابع:
انجمن برنامه نویسی .NET

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.


مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.

www-128.ibm.com/developerworks/grid/library/grfuture.html

پازل دل یکی رو بهم ریختن هنر نیست ..... هر وقت با تیکه های شکسته ی دل یک نفر یک پازل دل جدید براش ساختی هنر کردی
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: shahryar , لهمشد , fatima1537 , mosenabdoli , موج , mosaferkuchulu , parimehraban , HighVoltage , ف.ش , banou , mona23 , ali_computer69 , abedtoy , *Najmeh*
ارسال:
۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۰۷:۴۷ ب.ظ
دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
ممنون از مرجان !

وختی بازی خشن می شه، خشن ها به بازی میان...
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: ali_computer69
ارسال:
۲۲ خرداد ۱۳۹۰, ۰۲:۲۱ ب.ظ
دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
سلام
من موضوع پایان نامم گرید هست چند تا هم مقاله در این مورد دادم.اگه دوست داشتید با هم همکاری کنیم.
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: ali_computer69
ارسال:
۰۳ تیر ۱۳۹۰, ۱۲:۱۵ ق.ظ
RE: دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
(۲۲ خرداد ۱۳۹۰ ۰۲:۲۱ ب.ظ)ns4098 نوشته شده توسط:  سلام
من موضوع پایان نامم گرید هست چند تا هم مقاله در این مورد دادم.اگه دوست داشتید با هم همکاری کنیم.
ممکنه درباره مقاله تون بیشتر توضییح بدید . ممنون

چه دوستی پاکی دارند کفشها...
هر کدام که گم شوند....
آن یکی را آواره خودش میکند
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
 سپاس‌گزاری شده توسط: ali_computer69
ارسال:
۰۷ تیر ۱۳۹۰, ۱۱:۰۰ ق.ظ
RE: دعوت به همکاری برای تکمیل مقاله‌ی GRID Computing
(۰۳ تیر ۱۳۹۰ ۱۲:۱۵ ق.ظ)لهمشد نوشته شده توسط:  
(22 خرداد ۱۳۹۰ ۰۲:۲۱ ب.ظ)ns4098 نوشته شده توسط:  سلام
من موضوع پایان نامم گرید هست چند تا هم مقاله در این مورد دادم.اگه دوست داشتید با هم همکاری کنیم.
ممکنه درباره مقاله تون بیشتر توضییح بدید . ممنون

سلام من ۳ تا مقاله ملی در زمینه گرید داده و تکثیر داده در گرید داده دارم -۲ تا کنفرانس خارجی هم فرستادم و منتظر جواب هستم. بیشتر در زمینه بهینه سازی data grid replication,location.selection با دوستم کار می کنیم.
۰
۰
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  درخواست مقاله ali_it_2008 ۵,۲۰۴ ۲,۱۲۶,۶۲۲ ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ۰۳:۲۵ ب.ظ
آخرین ارسال: lordesiah
  بررسی اعتبار یک مجله برای چاپ مقاله one hacker alone ۰ ۲,۳۲۲ ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ ۱۲:۲۶ ق.ظ
آخرین ارسال: one hacker alone
  درخواست ارائه تکمیل ظرفیت دکتری نیمسال دوم دانشگاه ازاد alireza6660 ۱ ۴,۲۵۴ ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ ۱۱:۵۲ ب.ظ
آخرین ارسال: hmaryam567
  داوری مقاله reyhaneh ۰ ۳,۱۳۹ ۲۴ دى ۱۳۹۹ ۱۲:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: reyhaneh
  معادل انگلیسی تولید نسل در ژنتیک برای مقاله fa_karoon ۲ ۳,۳۴۴ ۰۲ دى ۱۳۹۹ ۰۷:۴۲ ب.ظ
آخرین ارسال: abozar72
  تکمیل قطعه کد مجموع آرایه Xzrix ۰ ۱,۵۲۶ ۰۲ دى ۱۳۹۹ ۰۷:۱۹ ب.ظ
آخرین ارسال: Xzrix
  شبیه سازی مقاله Q-Learning kadoos ۱۶ ۱۷,۹۲۵ ۲۵ آبان ۱۳۹۹ ۰۹:۱۹ ب.ظ
آخرین ارسال: nasim.nasim۱
  نوشتن مقاله به صورت گروهی osho ۰ ۲,۰۷۶ ۱۶ آبان ۱۳۹۹ ۱۱:۵۵ ق.ظ
آخرین ارسال: osho
  اعتراض به حدنصاب دعوت به مصاحبه دکتری q88lp ۱ ۲,۷۴۹ ۰۱ مهر ۱۳۹۹ ۱۲:۰۵ ب.ظ
آخرین ارسال: Rezaja
  مقاله مروری فارسی uka ۰ ۲,۱۲۸ ۱۸ تیر ۱۳۹۹ ۱۲:۵۹ ب.ظ
آخرین ارسال: uka

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?


نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close