موارد مربوط به performance سایت
۱ - درخواستهای HTTP را تا حد امکان کاهش داده اید ؟
یکی از مهمترین فاکتورها برای افزایش سرعت بارگذاری سایت، کاهش درخواستهای HTTP است. هر چقدر این درخواستها کمتر شود صفحات شما با سرعت بیشتری باز خواهد شد. با تکنیکهای مختلفی از جمله cache کردن محتوا و یا استفاده از CSS Sprite ها میتوان تعداد این درخواستها را کاهش داد.
۲ - از CDN ها استفاده می کنید ؟
درخواست فایلها از طریق اینترنت همیشه با تاخیر همراه است. اگر فایلها را در جایی نزدیک به محل زندگی کاربر قرار دهید، سرعت دریافت فایل بالاتر میرود زیرا این تاخیر کاهش مییابد. با استفاده از سرویس های CDN میتوانید فایلها خود را در کشورهای مختلف و بر روی سرورهای مختلف قرار دهید و به نسبت درخواست کاربر همیشه فایل از نزدیک ترین Server برای او ارسال خواهد شد.
۳ - برای فایلهای استاتیک expire header در نظر گرفته اید ؟
زمانی که مرورگر فایلی را دریافت میکند آن را درون cache خود قرار میدهد. حال در مراجعه بعدی از سایت میپرسد که آیا فایلی که درون cache دارد تغییر کرده است یا خیر. این پرسش و پاسخ زمانبر است ولی اگر برای فایل expire header مشخص کنید دیگر مرورگر از server سوال نمیکند و به تاریخ انقضای مشخص شده برای فایل دقت میکند.
۴ - آیا صفحات را با فرمت Gzip فشرده کرده اید ؟
در صورتی که صفحات را با فرمت Gzip فشرده کنید. حجم صفحات تقریبا ۷۰ درصد کاهش می یابد. از این طریق کاربر فایل کوچکتری را دریافت میکند و زمان بارگذاری صفحات کاهش مییابد از طرفی پهنای باند کمتری نیز از سوی server استفاده میشود. همیشه سعی کنید صفحات را Gzip کنید.
۵ - DNS Lookup ها را کاهش داده اید ؟
هر زمانی که فایلی از یک server درخواست میشود، سیستم شما باید نخست آدرس IP سرور مربوط را پیدا کند. این فرآیند زمانبر است و هر چقدر فایلهای شما بر روی سرورهای بیشتری پراکنده باشد زمان بیشتری برای یافتن آدرس سرورها صرف میشود. فایلها را تنها بر روی سرورهای معدودی قرار دهید.
۶ - فایل های CSS را در بالای سند قرار داده اید ؟
فایل های CSS را باید در بالای سند خود قرار دهید در غیر این صورت مرورگرها تا دریافت کامل فایل CSS صفحه شما را به کاربر نشان نمی دهند. این مورد برای کاربران مناسب نیست. سعی کنید همیشه فایل های CSS را در بالای صفحه قرار دهید.
۷ - فایلهای javascript را در پایین سند قرار داده اید ؟
مرورگرهای وب تا زمانی که فایل جاوا اسکریپت به طور کامل دانلود نشده و اجرا نشده باشد نه صفحه را به کاربر نشان میدهند و نه فایل دیگری را به طور همزمان از server دریافت میکنند از این رو اگر این فایلها در بالای سند قرار بگیرند، صفحه دیرتر برای کاربر نمایش داده میشود. این فایلها را درزیر صفحه خود قرار دهید.
۸ - از CSS Expression ها استفاده نکنید.
استفاده از Expression ها باعث کندی صفحه میشود زیرا با هر event ای که اتفاق میافتد این دستورات بارها اجرا میشوند. به جای ستفاده از این expression ها از جاوا اسکریپت استفاده کنید. با استفاده ازجاوا اسکریپت میتوانید اجرا شدن کد را به یک event خاص محدود کنید و از اجرا شدن بیهوده دستورات جلوگیری کنید.
======================================
ان شاءالله باقی مطالب در فرصت بعدی...
(البته ظاهراً استقبال از این گونه مطالب در حد صفر هست و کسی بجز تعدادی از دوستان عزیز اون رو دنبال نمیکنن)
فکر میکردم این مطلب و سایر مطالب این بخش مباحث کاربردی با استقبال و بازدید بیشتری دنبال بشه ولی نمیدونم چرا دوستان به این بخش ها راغب نیستن؟؟؟؟
فکر کنم با این روند ما چند نفر هم دیگه ادامه ندیم و مباحث به حال خودش رها بشه!