۰
subtitle
ارسال: #۱

تستی از ازمون ازمایشی پارسه
سلام دوستان
میشه از این نمونه سوالا رو که یکیش رو گذاشتم برام واضح توضیح بدید ؟ ممنون
کامل نمی تونم حل کنم . جوابش گزینه ی ۲ هست .
۱
ارسال: #۲

RE: تستی از ازمون ازمایشی پارسه
(۰۳ دى ۱۳۹۵ ۰۱:۱۳ ب.ظ)wskf نوشته شده توسط: سلام دوستان
مقدار عددی ممیز شناور، اگر غیرصریح یا implicit باشه، به صورت [tex](-1)^S\times1.M\times2^{E-bias}[/tex] بدست میاد. اون [tex]1.M[/tex] به این خاطر هست که ۱ بیت save بشه و عملاً یک بیت بیشتر برای نمایش عدد داشته باشید.
نمایش صریح ولی به صورت [tex](-1)^S\times0.M\times2^{E-bias}[/tex] هست.
M رو با مقداردهی بیتهای مربوطه به دست میاریم. اینجا ۴ بیت داره، یعنی ۱۱۱۱ که میشه [tex]0.5+0.25+0.125+0.0625=0.9375[/tex]. با توجه به اینکه جواب گفتید ۱۵/۵ هست، این ۰/۹۳۷۵ رو باید به ۱۶/۵۳۳۳ ضرب کنید تا جواب بشه ۱۵/۵ که غیرمنطقی هست چون ۲ به توان هیچ عدد صحیحی نمیشه ۱۶/۵۳۳۳/ همچنین مقدار بایاس هم داده نشده!
من حدسم این هست که منظورش غیرصریح بوده، در این صورت [tex]1.M[/tex] میشه [tex]1+0.9375=1.9375[/tex] که اگه به ۸ ضرب بشه میشه ۱۵/۵/ از اونجایی که ۳ بیت برای E میتونه ماکزیمم ۷ باشه و [tex]2^E[/tex] بشه ۱۲۸ که در این صورت عدد خیلی بزرگ میشه. پس یا ۲ بیت به E اختصاص داده بوده که ماکزیمم این ۲ بیت میشه ۱۱ یعنی ۳، و [tex]2^3[/tex] هم که میشه ۸ و منطقی هست.
یا مقدار بایاس ۴ بوده که در این صورت ماکزیمم E میشه ۱۱۱ یعنی ۷، و [tex]2^{7-4}[/tex] میشه ۸ که به نظر غیرمنطقی میاد. یعنی از جایی نمیشه متوجه شد که بایاس باید ۴ باشه. مگه اینکه قاعدهای باشه که مثلاً اگه E دارای K بیت هست، مقدار بایاس رو با ۱ کردنِ بیت پرارزش این K بیت و ۰ گذاشتنِ بقیه به دست میاریم، یعنی در اینجا میشه ۱۰۰ یا همون ۴ که من این رو جایی ندیدم.
در کل تست سالمی به نظر نمیرسه!
۰
ارسال: #۳

RE: تستی از ازمون ازمایشی پارسه
(۰۳ دى ۱۳۹۵ ۰۱:۱۳ ب.ظ)wskf نوشته شده توسط: سلام دوستان
بزرگترین عدد بصورت زیر است :
باتوجه به اینکه E برابر ۳ بیت است بایاس ۴ میشه
[tex]0-111-1111\: \: =\: 2^{7-4}\times(1+\frac{15}{16})=\: 8\: +\: 8\times\frac{15}{16}\: =\: 8\: +\: 7.5\: \: =\: 15.5\: [/tex]
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close