۰
subtitle
ارسال: #۱

مقایسه توابع و استفاده از حد
سلام
من می خواستم رشد [tex]n.2^n[/tex] و [tex]4^n[/tex] رو مقایسه کنم.
رشد ۴ بتوان n بیشتره دیگه درسته؟
خوب.اومدم گفتم از حد استفاده کنم [tex]\lim(\frac{n.2^n}{4^n})[/tex] رو حساب کنم ۰ میشه درسته . پس رشد ۴ بتوان n بیشتره.
حالا فرض کنیم میومدم از ۲ تابع lg می گرفتم lg هارو مقایسه می کردم ببینم کدوم بیشتره.خوب پس باید n+lgn رو با ۲n مقایسه می کردم. ظاهری مشخصه که ۲n>n+lgn پس بازم مشخصه که رشد ۴ بتوان n بیشتره.
حالا فرضا ظاهری نمیشد قضاوت کرد:
اومدم حد گرفتم [tex]\lim(\frac{n+\lg n}{2n})[/tex] حاصل حد مشکل ایجاد میکرد wolframalpha جواب ۱/۲ رو داد خوب اگر این جواب درسته پس این ۲ تابع lg هاشون هم مرتبه است .پس خودشون هم هم مرتبه هستند؟ در صورتیکه اینظور نیست. آیا lg گرفتن بعد برای مقایسه lg ها حد گرفتن کار غلطیه؟ سرراست نیست ولی آیا غلطه؟
مشکلات استنتاج من رو بفرمایید.
ممنون
خوب.اومدم گفتم از حد استفاده کنم [tex]\lim(\frac{n.2^n}{4^n})[/tex] رو حساب کنم ۰ میشه درسته . پس رشد ۴ بتوان n بیشتره.
حالا فرض کنیم میومدم از ۲ تابع lg می گرفتم lg هارو مقایسه می کردم ببینم کدوم بیشتره.خوب پس باید n+lgn رو با ۲n مقایسه می کردم. ظاهری مشخصه که ۲n>n+lgn پس بازم مشخصه که رشد ۴ بتوان n بیشتره.
اومدم حد گرفتم [tex]\lim(\frac{n+\lg n}{2n})[/tex] حاصل حد مشکل ایجاد میکرد wolframalpha جواب ۱/۲ رو داد خوب اگر این جواب درسته پس این ۲ تابع lg هاشون هم مرتبه است .پس خودشون هم هم مرتبه هستند؟ در صورتیکه اینظور نیست. آیا lg گرفتن بعد برای مقایسه lg ها حد گرفتن کار غلطیه؟ سرراست نیست ولی آیا غلطه؟
ممنون
۱
ارسال: #۲

RE: مقایسه توابع و استفاده از حد
(۲۴ آبان ۱۳۹۵ ۰۳:۵۷ ب.ظ)maneshti نوشته شده توسط: سلام
ممنون
لگاریتمها رو درست گرفتید
[tex]\lg(4^n)=nlg(4)=2n[/tex]
[tex]\lg(n\cdot2^n)=\lg(n)+\lg(2^n)=\lg n+nlg2=\lg n+n[/tex]
ولی وقتی لگاریتم و سپس حد گرفتید، اگه حدشون مساوی با ۱ نبود، اون موقع اونی که بیشتر هست، مرتبهش هم بیشتره. مثلاً از توابع [tex]f_1=n^2[/tex] و [tex]f_2=n[/tex] لگاریتم و سپس حد بگیرید، میشه [tex]\frac{\lg(f_1)}{\lg(f_2)}=\frac{2\lg n}{\lg n}=2\: [/tex] یعنی حدشون عدد ثابت شد در حالی که مرتبهی اولی مسلماً بیشتر بود. پس اون عددی که رسیدید بهش، نشون میده که تابعی که در مخرج کسر هست رو به چه توانی برسونید تا بشه تابع بالای کسر. این عدد اگه ۱ نبود، پس مرتبهشون برابر نیست. در حالت کلی:
[tex]\frac{\lg(f_1)}{\lg(f_2)}=k\: \longrightarrow\: \lg(f_1)=klg(f_2)\: \longrightarrow\: 2^{\lg(f_1)}=2^{klg(f_2)}=(2^{\lg(f_2)})^k\: \longrightarrow\: f_1=f_2^k[/tex]
ارسال: #۳

RE: مقایسه توابع و استفاده از حد
(۲۴ آبان ۱۳۹۵ ۰۴:۴۹ ب.ظ)Pure Liveliness نوشته شده توسط:(24 آبان ۱۳۹۵ ۰۳:۵۷ ب.ظ)maneshti نوشته شده توسط: سلام
ممنون
لگاریتمها رو درست گرفتید
[tex]\lg(4^n)=nlg(4)=2n[/tex]
[tex]\lg(n\cdot2^n)=\lg(n)+\lg(2^n)=\lg n+nlg2=\lg n+n[/tex]
ولی وقتی لگاریتم و سپس حد گرفتید، اگه حدشون مساوی با ۱ نبود، اون موقع اونی که بیشتر هست، مرتبهش هم بیشتره. مثلاً از توابع [tex]f_1=n^2[/tex] و [tex]f_2=n[/tex] لگاریتم و سپس حد بگیرید، میشه [tex]\frac{\lg(f_1)}{\lg(f_2)}=\frac{2\lg n}{\lg n}=2\: [/tex] یعنی حدشون عدد ثابت شد در حالی که مرتبهی اولی مسلماً بیشتر بود. پس اون عددی که رسیدید بهش، نشون میده که تابعی که در مخرج کسر هست رو به چه توانی برسونید تا بشه تابع بالای کسر. این عدد اگه ۱ نبود، پس مرتبهشون برابر نیست. در حالت کلی:
[tex]\frac{\lg(f_1)}{\lg(f_2)}=k\: \longrightarrow\: \lg(f_1)=klg(f_2)\: \longrightarrow\: 2^{\lg(f_1)}=2^{klg(f_2)}=(2^{\lg(f_2)})^k\: \longrightarrow\: f_1=f_2^k[/tex]
دقیقا.ممنون
Pure Liveliness، در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۹۵ ۰۷:۱۱ ب.ظ برای این مطلب یک پانوشت گذاشته است:
خواهش میکنم.
موضوعهای مرتبط با این موضوع... |
|||||
موضوع: | نویسنده | پاسخ: | بازدید: | آخرین ارسال | |
استفاده از پشته | armiii | ۰ | ۱,۰۹۱ |
۰۳ دى ۱۴۰۰ ۱۲:۴۳ ق.ظ آخرین ارسال: armiii |
|
جایی برای پیدا کردن توابع آماده جاوااسکریپت | f.b | ۷ | ۴,۵۲۶ |
۲۰ آذر ۱۳۹۹ ۰۴:۰۸ ب.ظ آخرین ارسال: calm |
|
اعتراض به حدنصاب دعوت به مصاحبه دکتری | q88lp | ۱ | ۲,۶۶۷ |
۰۱ مهر ۱۳۹۹ ۱۲:۰۵ ب.ظ آخرین ارسال: Rezaja |
|
فرصت استفاده از استعداد برای ورودی دکتری | wskf | ۳ | ۳,۳۲۳ |
۲۴ فروردین ۱۳۹۹ ۰۵:۵۷ ب.ظ آخرین ارسال: wskf |
|
کسی از صداگیر گوشی استفاده میکنه؟ | pooyaa | ۱۳ | ۴۱,۶۷۰ |
۱۷ اسفند ۱۳۹۸ ۱۰:۲۰ ب.ظ آخرین ارسال: malihe.74 |
|
تعداد توابع پوشا | ss311 | ۰ | ۲,۰۶۴ |
۰۶ بهمن ۱۳۹۸ ۰۴:۵۷ ب.ظ آخرین ارسال: ss311 |
|
پر استفاده ترین مدل های هواپیما در ایران | abolfazlda | ۱ | ۳,۰۰۸ |
۱۱ آبان ۱۳۹۸ ۰۱:۴۶ ب.ظ آخرین ارسال: marvelous |
|
استفاده از کد جی کویری در PHP | Roya2222 | ۱ | ۲,۳۶۴ |
۱۹ مهر ۱۳۹۸ ۰۶:۳۳ ب.ظ آخرین ارسال: Riemann |
|
مقایسه دانشگاه ها | imali | ۲ | ۳,۱۲۷ |
۰۵ مهر ۱۳۹۸ ۱۲:۲۵ ق.ظ آخرین ارسال: imali |
|
راهنمائی در خصوص استفاده از سامانه سنجش | HamidReza1 | ۵ | ۵,۵۸۲ |
۲۸ شهریور ۱۳۹۸ ۰۶:۱۹ ب.ظ آخرین ارسال: marvelous |
Can I see some ID?
Feeling left out?
نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close