(۲۸ فروردین ۱۳۹۴ ۰۴:۲۳ ب.ظ)post98 نوشته شده توسط: سلام دوستان
من این دو مثال رو متوجه نشدم اگه میشه توضیح بدید دو مثالی که تو عکس دورش خط کشیدم .
با تشکر
در مثال اول از اتحاد های زیر استفاده شده است که باید حفظ باشید:
۱)
X⊕Y=Z⟷X⊕Z=Y (خاصیتی جالب از XOR: جابجایی عملوندهای دو طرف تساوی)
۲)
(X⊕Y)′=X′⊕Y=X⊕Y′
۳)
X⊕X′Y=XX′Y=XY
در این مثال ساده ترین فرم x از عبارت
(ab)⊕x=a′bc خواسته شده است.
اول از اتحاد اول استفاده می کنیم و جای x و
a′bc را عوض می کنیم:
x=(ab)⊕a′bc
سپس از اتحاد دوم استفاده می کنیم (
(X⊕Y)′=X′⊕Y که
X=ab و
Y=a′bc):
x=(a′b′⊕a′bc)′
توجه داشته باش که
(ab)′=a′b′
بعد با فاکتور گرفتن
a′ و استفاده از اتحاد سوم، عبارت را ساده تر می کنیم:
x=(a′(b′⊕bc))′=(a′(b′c))′
در آخر هم با اعمال مکمل بر روی کل پرانتز و استفاده از قانون دمورگان، عبارت نهایی بدست می آید:
x=(a′(b′c))′=abc′
مثال دوم هم که واضح است، هم می توونی از روی جدول کارنو عبارت SOP را برای XOR و XNOR به دست بیاری که همین عبارات نتیجه می شود، یا می توونی با جایگذاری
A⊕B=A′BAB′ و ساده سازی به عبارات نهایی برسی.
فک می کنم ساده است، اگه لازم می دونی، انجام بدم و اینجا بنویسم. مثلاً برای داریم:
a⊕b⊕c=(a′bab′)⊕c=(a′bab′)′c(a′bab′)c′=(aba′b′)c(a′bab′)c′=abca′b′ca′bc′ab′c′