زمان کنونی: ۲۶ آبان ۱۴۰۳, ۰۸:۵۴ ب.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن میتوانید عضو شوید. گزینههای شما (ورود — ثبت نام)
ارسالها: ۴۶
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۹۲
وضعیت: تعیین نشده مقبولیت: ۳۷/۳+ امتیاز تاریخ مانشت: ۴۳ رتبه: ۲۰۸۰
روزی چند ساعت ؟ چقدر زنگ تفریح ؟ چطوری ؟
سلام دوستان
یک سوال داشتم . اینکه شما معمولا روزی چند ساعت درس میخونید و این ساعات رو به چند بخش تقسیم میکنید ؟
چندتا درس مختلف رو در یک روز میخونید ؟
توی این فاصله هایی که بین یخش های مطالعاتی تون قرار میدید (استراحت یا همون زنگ تفریح ) ، چه کار میکنید؟ یعنی چطور هم استراحت میکنید و هم مواظب این هستید که دچار اتلاف وقت نشید و ذهنتون درگیر سرگرمی های وقتگیر نشه که حس درسخوندن در پارت بعدی رو از بین ببره ؟
من تابستون، وقت میگرفتم، مثلا ۱ ساعت گسسته بخونم، دیدم جواب نمیده و مثلا توی ۱ ساعت نمیشه درسو جمع کرد واسه همین کلا بیخیال وقت کرفتن واسه درسا شدم و بیشتر زمان کل درس خوندن رو در نظر میگیرم، زمان خالص درس خوندن، یعینی دقیقا زمانی که سرم روی کتابه و اگه بخوام از پشت میز برم و مثلا ۱ دقیقه آب بخورم زمان رو نگه میدارم، یا این اوصاف روزی ۴ ساعت مفید میشه حدودا از صبح تا شب.
درس خوندن رو هم زمانی قطع میکنم که دیگه میبینم مطلبو نمیفهمم که اونم میشه حدود ۴۵ - ۵۰ دقیقه
چقدر زنگ تفریح:به ازای هر یک ساعت یک ربع استراحت(کلا هر زمان دیدید که نمیکشید درس رو ول کنید)
توی استراحت هم باید از اون حالتی که در حال درس خوندن بودید خارج بشید
یک مقداری راه برید
مطالعه دیگه ای نداشته باشید تا چشمتون استراحت کنه
سراغ تلوزیون نرید که یکدفعه فیلم مورد علاقتون رو ببینید
سعی کنید به فاصله های دور نگاه کنید تا به چشمتون آسیب نرسه
ارسالها: ۴۶
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۹۲
وضعیت: تعیین نشده مقبولیت: ۳۷/۳+ امتیاز تاریخ مانشت: ۴۳ رتبه: ۲۰۸۰
روزی چند ساعت ؟ چقدر زنگ تفریح ؟ چطوری ؟
ممنون از نظرات دوستان
به نظر خودم هم بسته به انواع درس ، نمیشه وقت تعیین کرد و مثلا یک درسی رو آدم میخونه یه نگاه به ساعت میندازه میبینه ۱ساعت و نیم چقدر زود گذشت ، یه درسی رو هم نیمساعت میخونه کلافه میشه انگار ۱۰ ساعته خونده (بسته به سختی و آسونی یا تسلط بر مباحثه که مغز رو خسته میکنه)
اما بیشتر میخواستم بدونم کلا در روز چقدر میخونید (یا قلا برای ارشد میخوندید) که یه میانگینی دستم بیاد . البته اگر به صفحه یا فصل هم بگید بازم خوبه .
مثلا من خودم یه برآورد از منابع مطالعاتیم که داشتم ، تصمیم گرفتم حدود ۴ هزار صفحه رو بتونم تا یه ماه قبل ارشد تموم کنم . روزی ۴۰ صفحه (البته به شرطی که اون صفحات با همه جزییات کامل فهمیده و درک بشه) . چند روزه دارم سعی میکنم عقب نیفتم اما حسابی خسته کننده است!
***** ولی مشکل اساسی من با Brake هاست . فرضا یه درسی رو تا جایی میخونم که دیگه ذهنم پس میزنه (اشباع میشه) . رها میکنم ، اما نمیدونم تو این فاصله که ذهنم دوباره آماده مطالعه میشه چکار کنم ، چون همونطور که مثال زدید مثلا تلوزیون یه زنگ تفریح خطرناکه که ممکنه مثل تله آدم رو گیر بندازه ! یا حتی همین اینترنت .
اما از طرفی هم ذهن دوست داره یه فعالیت دیگه انجام بده ، نه اینکه مثلا دراز بکشه سقف رو نگاه کنه!(نمیدونم شایدم ذهن من مشکل داره! ) ولی من تا درسو رها میکنم ،
>>> دقیقا مثل بچه ای که انگار زنگ تعطیلی مدرسه رو زده باشند و از زندان خلاص شده باشه و بدو بدو میخواد بره سمت بازی ای که دوست داره ، ذهن منم بعد درس دنبال همچین چیزی میگرده که دوسش داشته باشه ! اما بدبختی اینه خودمم نمیدونم اون چیز چیه و از اون بدتر اینه میرم یه کاری میکنم که بدتر خسته ترم میکنه و حس ادامه درس خوندن رو هم از بین میبره!
شما همچین حس هایی ندارید (یا نداشتید؟ ) . اصلا زنگ تفریح های شما چند ساعته (یا دقیقه) هست ؟
من سعی میکنم ۴ تا ۱/۵ ساعته مفید بخونم . ۲تا صبح ۲تا بعد از ظهر و شب . ۱-۲ ساعت بین صبحی ها با هم فاصله میندازم . بعد ۳-۴ ساعت استراحت تا بعد از ظهر و بعد ۱/۵ ساعت درس . بعدش یه استراحت ۲-۳ ساعته که میرم باشگاه ورزشی و برمیگردم و بعدش ۱/۵ ساعت شب میخونم .
نمیدونم این روزی ۶ ساعت و حدود ۴۰ صفحه کافیه یا کمه و باید بیشترش کنم؟
صفحه کتاب یکی از بدترین ملاکهای اندازه گیری میزان درس خوندنه چون ارزش صفحات با همدیگه برابر نیست
بهترین میزان سرفصل هست(میزان رای مردمه) و باید با حل تستهای استاندارد کیفیت خوندن اندازه گیری بشه
از برنامه های یکی از موسسات استفاده کنید
بهترین کار رفتن به کتابخونه ست که جز درس خوندن کار دیگه ای نمیشه کرد
زمان استراحت هم میشه رفت پایین یخورده تو فضای آزاد صحنه های مختلف دید
ارسالها: ۴۶
تاریخ عضویت: شهریور ۱۳۹۲
وضعیت: تعیین نشده مقبولیت: ۳۷/۳+ امتیاز تاریخ مانشت: ۴۳ رتبه: ۲۰۸۰
روزی چند ساعت ؟ چقدر زنگ تفریح ؟ چطوری ؟
آخه معمولا فصول کتاب ها دور و بر همین ۴۰ صفحه است و من این ۴۰ رو از این راه بدست آورده بودم :دی
در مورد تست هم ، من با تست میرم جلو تا اگر جاهایی از درس رو نفهمیدم یا نیاز به مطالعه یا ارجاعات و .... داشته و من رد شدم ، با تست زدن متوجه بشم و بخونمش (منظورم از عمقی خوندن همین بود )
برنامه مطالعتی موسسات رو شما خودتون تست کردید؟ قابل اعتماده؟ کدوم موسسه خوبه ؟ اصلا از کجا باید برنامه شون رو پیدا کرد؟
نقش زمان
آرامش، خواب و استراحت کافی به خصوص در شب، در پرورش تواناییهای ذهنی و تمرکز حواس و حافظه شما مؤثر است.
در هیچ شرایطی، نیمه شب مطالعه نکنید. با این توجیهات که: “من به مطالعه شبانه عادت دارم”، “سکوت منزل شب هنگام بیشتر است” و . . . خود را متقاعد نکنید که شب مطالعه کنید.چرا که شارژ عصبی و مغناطیسی بدن، شب هنگام انجام می گیرد و شما با بی خوابی در شب، خود را از این شارژ عصبی مغز محروم می کنید. بنابراین: هرچقدر هم که به مطالعه نیمه شب عادت دارید، از این پس دیگر نیمه های شب مطالعه نکنید. خودتان را عادت دهید که روز یا اول شب مطالعه کنید.
ضمن آن که توجه داشته باشید در هنگام خواب یا استراحت عمیق شب آن که را که در طول روز خوانده اید، پردازش ذهنی می شود و در مغز، عمل جایگزینی صورت می گیرد.
شما به هیچ وجه در هنگام خواب، وقت تلف نمی کنید بلکه ذهن شما ناخودآگاه به تثبیت آموخته های روز می پردازد.
همین طورمطالعه بلافاصله بعد از غذا خوردن، خود باعث عدم تمرکز می شود. مغز شما برای فعالیتهای ذهنی بیش از همه به اکسیژن نیاز دارد و این اکسیژن را از خون می گیرد و جریان خون شما پس از غذا خوردن تا حدود یک ساعت و نیم بیشتر متوجه اندامهای گوارشی است تا مغز. به همین علت است که شما پس از غذا خوردن بیشتر تمایل دارید که استراحت کنید تا این که فعالیتهای فکری انجام دهید. دست کم تا یک ساعت بعد از صرف غذا از مطالعه کردن اجتناب کنید.
مسأله مهم دیگر در زمان مطالعه، مطالعه مرتب در زمانهای خاص است. ضمن آن که شما از فرصتهای خود برای مطالعه بیشترین استفاده را می کنید، خودتان را به مطالعه در ساعتهای خاص هم شرطی کنید.
مثلاً صبحها به محض بیدار شدن، بعدازظهرها در ساعتی مشخص و یا ساعات اولیه شب. زمان خاصی را برای مطالعه در نظر بگیرید. ذهن شما می تواند پس از مطالعه مدام در یک ساعت خاص از شبانه روز بعد از مدتی خود به خود در آن ساعت ویژه، جذب و فراگیری پیدا کند.
پس توصیه زمانی ما به شما:
۱. در فاصله زمانی ساعت ۱۱:۳۰ شب تا ۵ صبح مطلقاً مطالعه نکنید و حتماً در این ساعات بخوابید.
۲. تا دست کم یک ساعت پس از صرف غذا مطالعه نکنید.
۳. خود را به مطالعه در زمانهای خاص و مناسب شرطی کنید.
برنامه ام هم اینجوریه هر روز رو به یک یا دو درس اختصاص می دم
هر روز ساعت ۷ عصر بیدار می شم تا ۱۲ شب استراحت می کنم
۱۲ تا ۳ مبحثی که به اندازه ی یه نیم روز بهش فرصت دادم رو می خونم (اگه تا ۳ تموم شه ادامه می دم)
بعد تا ۶ صبح میام نت و استراحت و ...
از ساعت ۶ تا ۹ هم نیم روز بعدی رو می خونم
شیوه ی انتخاب درس هم از درسایی که کمتر بهشون تسلط دارم شروع می کنم اگر درس مورد نظر در اون لحظه حالم رو به هم زد می ذارمش کنار و درس بعدیش اگه نه هم دیگه بسم الله
این ۳ ساعت که نوشتم می تونه تا ۶ کش داده بشه مثلا امکان داره ۱۲ تا یک بخونم بعد یه فیلم ببینم تا ۳ بعد تا ۵ بخونم
معمولا مبحث ها بیشتر از یک ساعت و نیم طول نمی کشه پس از اول هفته تقریبا روزی ۳ ساعت می خونم