منظورم دوره Network+ هست . فیلم های فارسی و انگلیسی و متون فراوانی پیرامون این دوره هست . تیتر سر فصل های این دوره شامل موارد زیر هست . در تمام موارد میتونی از اینترنت و وبلاگ ها و سایت های فارسی استفاده کافی ببری
۱ - تعاریف مفدماتی - تقسیم بندی ها - درک کامل لایه های شبکه : فصل ۱ ملکیان - فصل ۱ کراس و گارسیا
۲ - مفاهیم لایه ها با تفصیل جزییات - فصول ۲و۳و۴ و۵ ملکیان . نیمه اول CCNA محسن زاده
۲-۱ - لایه های ۱ تا ۳ رو شبکه دکتر حقیقت اکادمیک گفته یعنی فرمول و موارد ریاضی هم داره . گارسیا هم خوب گفته . تنن باوم هم گفته . ولی نکته ای که هست اینها رو اگه جزییتر یاد بگیری سرعتتو کند میکنه و ممکنه خسته شی . اما عوضش تو درک کارکرد شبکه دیدت حسلبی باز میشه . پیشنهاد می کنم ری ویو کنی بد نیست . منابع بالا رو به اولویت گفتم . میبینی که تنن باوم اولویت آخر رو داره .
۲ - ۲ - لایه های ۴ تا ۷ هم با جزییات فراوان تو کتاب کراس گفته . فصول اولیه اش هست . در حد ری ویو مرور کنی عالیه
۳ - تجهیزات شبکه و کابل ها - کارهای عملی از اینجا باید شروع شه : نیمه اول CCNA محسن زاده
۴ - درک مفاهیم سوییچینگ و روتینگ - بهمراه شروع کار با شبیه ساز ها : سوییچینگ رو تا الان دیگه فهمیدی . برای روتینگ باید شروع کنی از استاتیک روت و بعد rip و بعد eigrp - ospf یاد بگیری . در حد کانفیگ ساده . فصل ۴ ملکیان رو یک میلیون بار بخون . مقدمه درک روتینگ هست . CCNA محسن زاده هم عالی گفته .
۵ - درک مفاهیم مختلف دیگر شبکه مثل سرویس های لایه های بالاتر و مدیریت شبکه ( فصل ۶ و ۸ و ۹ و۱۰ملکیان ) سوکت پروگرمینگ ( فصل ۷ ملکیان ) امنیت ( فصل ۱۰ ملکیان ) . تو منابع دیگه هم که اسمشون اینجاست از فهرستش میتونی این مباحث رو ببینی.
نکته ۱: سرفصل های نتورک پلاس رو میتونی از نت یا یک کتاب انگلیسی با جزییات بیشتر ببینی و بر اساس اون دونه دونه از منابع فارسی بخونی .
نکته ۲: من در جای جای وبلاگم ( دکمه زیر پستم رو بزن ) راجع به شبکه می نویسم . بالاخص ارجاعت میدم به پست معرفی کورس CCNA در ادرس :
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
نکته ۳ : حالا که مدام میفرمایید تنن باوم بزار خیالتون رو راحت کنم که خیر . شروعی بده . اصلا ولش کن . از ملکیان شروع کن .
نکته ۴ : همونطور که گفتم خطی نخون . بر اساس همین سرفصل کلی که گفتم از منابع فارسی و انگلیسیی و وبلاگ ها و سایت های فارسی بخون . تا حدی که خودت حس کنی تو اون مبحث استاد شدی . بعد برو سراغ سر فصل بعدی . این سرفصلها تا حد زیادی ترتیبیه .
نکته ۵ : قویا تاکید می کنم برای مراحل ۴ و ۵ بعد از مدتی بخودت عادت بده بری سراغ منابع انگلیسی . دلایل بیشماری داره که از حوصله اینجا خارجه . پست
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
رو بخون .
امیدوارم لینک به پست های مربوطه وبلاگم خارج از قوانین اینجا نباشه . اگر هست بگید ورش دارم .
---
نکته آخر هم مربوط به تمام عزیزانیه که تو تاپیک از نحوه خوندن برای ارشد سوال کردن . منم مثل شما خیلی رو این موضوع در مانشت و جاهای دیگه چرخیدم . دقیقا نتیجه ای که گرفتم همین بوده که اکثرا گفتین :
۱ - برای بچه هایی که شبکه ضعیف دارن یا واحدی پاس نکردن شروع از ملکیان ۳ فصل اول / یا گارسیا یا کراس یا حقیقت فصل اولشون
برای بقیه :
۱ - شروع با حقیقت . کامل بخونیم . لایه های ۱ تا ۴ - عالیه . تکمیل مباحث مشکل دارمون یا توسعه دانش با گارسیا
۲ - لایه های بالاتر با کراس و راس .
نکته جدی : حل تمارین گارسیا / حقیقت / کراس خیلی خیلی مهمه . ضمنا برای تست من چاپ جدید راهیان ارشد و پوران رو خیلی در مانشت دیدم که توصیه شده و خودم همین حرفایی که زدم رو دارم انجام میدم . نه مشاوره دادم و نه توصیه کردم .( غیر از موزد بالا که منظورشون ارشد نیست . و چون کارم سالها شبکه بوده نسبت به حرفایی که به ایشون زدم کاملا فهم دارم ) . اما برای ارشد چیزایی که از بچه های موفق جمع بندی کردم رو برای خودم ملاک گذاشتم و دارم عمل میکنم . پیشنهاد می کنم به بچه های موفق ارشد توجه کنید . انشاءالله کسی حرفای منو سوء برداشت نکنه .