دوست عزیز بهتر است در این زمینه نظر انتشارات مورد نظر را جویا شوید. اما بنده تعدادی راهنمایی در رابطه با قطع وزیری در اختیار شما قرار می دهم:
۱/ در قطع وزیری عرض نوشته معمولاً بین ۱۲ تا ۱۳ سانتی متر می باشد، حدوداً ۲ سانتی متر نیز از طرف چپ و راست باید برای متن مورد نظر حاشیه قرار دهید.
۲/ ارتفاع کل خطوط هر صفحه هم می تواند بین ۱۹ تا ۲۰ سانتی متر باشد. که از بالا و پایین نیز می توانید ۲ یا ۲/۵ سانتی متر (بسته به ارتفاع نوشته ) برای آن قرار دهید.
(به عنوان مثال اگر ابعاد یک کاغذ A4 را ۳۰*۲۱ در نظر بگیریم، شما باید در تنظیمات Margin مربوط به نرم افزار Word، تنظیمات زیر را انجام دهید:
Top: 6cm ، Bottom: 4cm، Left:4cm، Right:4cm . این ابعاد با فرض این است که عرض خطوط شما چیزی در حدود ۱۲/۵ سانتی متر است که از هر طرف نیز ۲ سانتی متر به آن اضافه می شود. ارتفاع کل خطوط نیز ۱۹/۵ است که از بالا و پایین نیز هر کدام ۲ سانتی متر اضافه می شود. ما بقیه فضا نیز از کاغذ برش داده می شوند. در ضمن باید در قسمت Multiple Pages نیز گزینه Mirror Margins را انتخاب نمایید)
۳/ طول و عرض کل کتاب را هم می توانید در ابعاد ۱۶/۵*۲۳/۵ در نظر بگیرید (باز هم تاکید می کنم که این ابعاد در انتشارات های مختلف، متفاوت است)
۴/ فونت متن در اکثر کتابهایی که اخیراً چاپ می شود (فنی و مهندسی)، B Yagut است اما می توانید بجای آن از فونت B Nazanain نیز استفاده نمایید.
۵/ اندازه فونت متن برای B Yagut بهتر است ۱۱ و برای B Nazanain نیز ۱۲ باشد.
۶/ کلمات انگلیسی در متن باید حداقل یک شماره از کلمات فارسی کوچکتر باشند.
۷/ عنوان های اصلی دو شماره و عنوانهای فرعی یک شماره از متن اصلی بزرگتر بوده و بصورت Bold باشند. البته این انتخاب می تواند با توجه به نظر نویسنده و انتشارات شامل تغییراتی هم بشود.
۸/ چنانچه متن دارای زیر نویس است، باید طوری نوشته شود که از اندازه تعیین شده برای ارتفاع کل خطوط (به عنوان مثال ۱۹/۵ پایین تر نیاید).
چنانچه از قطع رقعی استفاده می کنید (که معمولا در زمینه های غیر مهندسی مانند شعر و داستان استفاده می شود)، اندازه کاغذ را برروی A5 قرار داده و حاشیه ها را از هر طرف بین ۲ تا ۲/۵ تنظیم کنید. اندازه فونت ها هم همانند بالا می باشد. (البته من خودم یک کتاب در زمینه IT در این قطع چاپ کردم
)
امیدوارم مطالب ذکر شده برای شما دوست عزیر مفید واقع شده باشد.