زمان کنونی: ۰۳ آذر ۱۴۰۳, ۱۰:۱۲ ق.ظ مهمان گرامی به انجمن مانشت خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات انجمن می‌توانید عضو شوید.
گزینه‌های شما (ورودثبت نام)

راهنمایی در مورد ادرس موثر

ارسال:

fulgent پرسیده:

راهنمایی در مورد ادرس موثر

سلام
دوستان من با مفهوم زمان موثر دسترسی مشکلی ندارم یعنی روندش رو درک می کنم که اول tlb و بعد جدول صفحه و...
اما با فرمولاش مشکل دارم . میشه لطف کنید یه فرمول رو با توضیح قرار بدین؟ مثلا این فرمول کتاب دکتر حقیقت، translation چیه این وسط؟ چطوری بدست میاد؟
متشکر میشم اگه راهنمایی کنید چون بدجور توی تست هاش خراب می کنم و فرمولاش رو با فرمول های بخش حافظه معماری قاطی می کنم!
نقل قول این ارسال در یک پاسخ

۱
ارسال:

hoomanab پاسخ داده:

RE: راهنمایی در مورد ادرس موثر

Translation
یعنی زمان ترجمه. یعنی اون زمانی که طول میکشه از tlb (در صورت وجود) یا جدول صفحه(در صورت miss شدن tlb یا همون عدم وجود صفحه در tlb) صفحه پیدا بشه
یا مثلت بعضی جاها چون از قطعه بندی ۲ سطحی استفاده شده زمان دسترسی به جدول صفحه(فقط جدول صفحه ) دو برابر میشه چون یه بار سطح اولو میخونیم، یه بار سطح دوم.
در مورد cache هم دقیقا مثل tlb عمل میکنیم. یعنی اگه صفحه توی حافظه نهان بود زمان دسترسی فقط برابر زمان دسترسی به cache هست، ولی اگه نبود یک زمان دسترسی به cache هست که بعدش متوجه میشه صفحه اونجا نیست، پس میره حافظه رو چک میکنه.
در صورت وجود page fault هم کافیه توی همون فرمولا، توی زمان دسترسی به حافظه یک زمان دسترسی به دیسک(در صورت وقوع pf) قرار بگیره.

Sent from my SM-T210R using Tapatalk

ارسال:

fulgent پاسخ داده:

(۲۱ دى ۱۳۹۲ ۱۰:۳۶ ب.ظ)hoomanab نوشته شده توسط:  Translation
یعنی زمان ترجمه. یعنی اون زمانی که طول میکشه از tlb (در صورت وجود) یا جدول صفحه(در صورت miss شدن tlb یا همون عدم وجود صفحه در tlb) صفحه پیدا بشه
یا مثلت بعضی جاها چون از قطعه بندی ۲ سطحی استفاده شده زمان دسترسی به جدول صفحه(فقط جدول صفحه ) دو برابر میشه چون یه بار سطح اولو میخونیم، یه بار سطح دوم.
در مورد cache هم دقیقا مثل tlb عمل میکنیم. یعنی اگه صفحه توی حافظه نهان بود زمان دسترسی فقط برابر زمان دسترسی به cache هست، ولی اگه نبود یک زمان دسترسی به cache هست که بعدش متوجه میشه صفحه اونجا نیست، پس میره حافظه رو چک میکنه.
در صورت وجود page fault هم کافیه توی همون فرمولا، توی زمان دسترسی به حافظه یک زمان دسترسی به دیسک(در صورت وقوع pf) قرار بگیره.

Sent from my SM-T210R using Tapatalk

یعنی زمان موثر میشه دو بخش؟ یه بخش تا جدول صفحه یا tlb پیدا بشه و یه بخش هم ادرس map بشه؟
این روند رو که توضیح دادین رو میدونم، کامل مرحله به مرحله واسه پیدا کردنش جلو میرم .
طبق فرمول توضیح میدید؟

(۲۱ دى ۱۳۹۲ ۱۰:۵۶ ب.ظ)hosshah نوشته شده توسط:  
(21 دى ۱۳۹۲ ۰۸:۳۳ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  سلام
دوستان من با مفهوم زمان موثر دسترسی مشکلی ندارم یعنی روندش رو درک می کنم که اول tlb و بعد جدول صفحه و...
اما با فرمولاش مشکل دارم . میشه لطف کنید یه فرمول رو با توضیح قرار بدین؟ مثلا این فرمول کتاب دکتر حقیقت، translation چیه این وسط؟ چطوری بدست میاد؟
متشکر میشم اگه راهنمایی کنید چون بدجور توی تست هاش خراب می کنم و فرمولاش رو با فرمول های بخش حافظه معماری قاطی می کنم!
سلام شروع کن واسه خودت داستان تعریف کردن همین
اول فرض میکنیم که شماره قاب توی TLB هستش:
خب اگر باشه به مدت [tex]t_{tlb}[/tex] طول میکشه تا شماره قاب صفحه خونده بشه
حالا میخوایم درصد احتمال رو دخیل کنیم. یعنی فرض کنیم به احتمال x شماره قاب در tlb باشه
اگر شماره قاب تو tlb نباشه ما باید علاوه بر انجام دادن کارهای بالا بریم سراغ حافظه پس به عبارتی داریم [tex]t_{tlb} t_{mem}[/tex]
و حالا به هر کدوم از حالت های فوق که شماره قاب صفحه رو که خوندیم باید بریم سراغ حافظه اصلی و اون قاب صفحه که محتویات داخلشه رو هم بخونیم یعنی یه [tex]t_{mem}[/tex] به اون ها اضافه میشه
الان وقتشه تا احتمال رو دخیل کنیم تا ببینیم فرمولمون چی میشه
الان اگه [tex]t_{mem}[/tex] رو از آخر فرمول بالا حذف کنی بقیه فرمول مربوط به [tex]t_{translation}[/tex] هستش چون مربوطه به پیدا کردنه شماره قابه صفحه موجود در حافظه و اون [tex]t_{mem}[/tex] آخر هم مربوط به خوندن یا دسترسی به اطلاعات میشه یا همون [tex]t_{access}[/tex]
حالا من اون قسمت [tex]t_{translation}[/tex] رو برات ساده میکنم تا ببینی چجوری میشه
[tex][(x*t_{tlb}) (1-x)(t_{tlb} t_{mem})] = xt_{tlb} t_{tlb} t_{mem}-xt_{tlb}-xt_{mem}= t_{tlb} (t_{mem}*(1-x))[/tex]

دقیقا همینجور مرحله ای جلو میرم، این traslation نقشش چیه؟ چرا [tex]t_{mem}[/tex] رو از فرمول حذف کنید میشه [tex]t_{translation}[/tex] ؟
اصلا ادرس موثر یعنی اینکه یه ادرس بهت میدن و قراره تو بری محتوای اون ادرس رو بیاری اره؟ و حالا ...
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر

۱
ارسال:

hosshah پاسخ داده:

(۲۱ دى ۱۳۹۲ ۰۸:۳۳ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  سلام
سلام شروع کن واسه خودت داستان تعریف کردن همین
اول فرض میکنیم که شماره قاب توی TLB هستش:
خب اگر باشه به مدت [tex]t_{tlb}[/tex] طول میکشه تا شماره قاب صفحه خونده بشه
حالا میخوایم درصد احتمال رو دخیل کنیم. یعنی فرض کنیم به احتمال x شماره قاب در tlb باشه
اگر شماره قاب تو tlb نباشه ما باید علاوه بر انجام دادن کارهای بالا بریم سراغ حافظه پس به عبارتی داریم [tex]t_{tlb} t_{mem}[/tex]
و حالا به هر کدوم از حالت های فوق که شماره قاب صفحه رو که خوندیم باید بریم سراغ حافظه اصلی و اون قاب صفحه که محتویات داخلشه رو هم بخونیم یعنی یه [tex]t_{mem}[/tex] به اون ها اضافه میشه
الان وقتشه تا احتمال رو دخیل کنیم تا ببینیم فرمولمون چی میشه
الان اگه [tex]t_{mem}[/tex] رو از آخر فرمول بالا حذف کنی بقیه فرمول مربوط به [tex]t_{translation}[/tex] هستش چون مربوطه به پیدا کردنه شماره قابه صفحه موجود در حافظه و اون [tex]t_{mem}[/tex] آخر هم مربوط به خوندن یا دسترسی به اطلاعات میشه یا همون
حالا من اون قسمت [tex]t_{translation}[/tex] رو برات ساده میکنم تا ببینی چجوری میشه
[tex][(x*t_{tlb}) (1-x)(t_{tlb} t_{mem})] = xt_{tlb} t_{tlb} t_{mem}-xt_{tlb}-xt_{mem}= t_{tlb} (t_{mem}*(1-x))[/tex]

ارسال:

hosshah پاسخ داده:

(۲۱ دى ۱۳۹۲ ۱۱:۰۴ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  دقیقا همینجور مرحله ای جلو میرم، این traslation نقشش چیه؟ چرا [tex]t_{mem}[/tex] رو از فرمول حذف کنید میشه [tex]t_{translation}[/tex] ؟
اصلا ادرس موثر یعنی اینکه یه ادرس بهت میدن و قراره تو بری محتوای اون ادرس رو بیاری اره؟ و حالا ...
خب شما برای اینکه یه صفحه از حافظه بخونید باید شماره قابشو داشته باشید. یعنی اول باید اون آدرس مجازیه اولیه رو ترجمه کنید به یه آدرس واقعی بعد برید سراغش. حالا مراحل ترجمه آدرس مجازی به فیزیکی میشه [tex]t_{translation}[/tex] و با فرض اینکه او صفحه داخله حافظه اصلی هستش یه [tex]t_{mem}[/tex] هم برای خوندن خود صفحه صرف میشه دیگه. ولی اگه باز صفحه داخل دیسک باشه همه مراحل ذکر شده باید برای این قسمت هم پیاده سازی بشه

ارسال:

fulgent پاسخ داده:

(۲۲ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۱۹ ق.ظ)hosshah نوشته شده توسط:  
(21 دى ۱۳۹۲ ۱۱:۰۴ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  دقیقا همینجور مرحله ای جلو میرم، این traslation نقشش چیه؟ چرا [tex]t_{mem}[/tex] رو از فرمول حذف کنید میشه [tex]t_{translation}[/tex] ؟
خب شما برای اینکه یه صفحه از حافظه بخونید باید شماره قابشو داشته باشید. یعنی اول باید اون آدرس مجازیه اولیه رو ترجمه کنید به یه آدرس واقعی بعد برید سراغش. حالا مراحل ترجمه آدرس مجازی به فیزیکی میشه [tex]t_{translation}[/tex] و با فرض اینکه او صفحه داخله حافظه اصلی هستش یه [tex]t_{mem}[/tex] هم برای خوندن خود صفحه صرف میشه دیگه. ولی اگه باز صفحه داخل دیسک باشه همه مراحل ذکر شده باید برای این قسمت هم پیاده سازی بشه

بله متشکرم از پاسختون Smile
و اما میشه بگین این ۲ ها از کجا اومده؟
[تصویر:  236566_erwr.jpg]

ارسال:

hosshah پاسخ داده:

(۲۲ دى ۱۳۹۲ ۰۱:۲۳ ق.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  بله متشکرم از پاسختون Smile
به نوشته های بالاش هم توجه میکنید. خب چرا همونطور که گفتم واسه خودتون داستان تعریف نمیکنید
اگه شماره صفحش تو TLB باشه که هیچی ولی اگه نبود یه بار باید بره سراغ جدول سطح اول آدرس شروع جدول سطح دومش رو به دست بیاره و دوباره بره تو جدول سطح دوم و شماره قاب صفحه رو استخراج کنه
کلا تو سیستم عامل اگه مسائل رو راحت نگیری و داستانش نکنی واسه خودت به مشکل برمیخوری
داستان تعریف کن جواب میده Wink

ارسال:

fulgent پاسخ داده:

(۲۲ دى ۱۳۹۲ ۰۱:۴۱ ق.ظ)hosshah نوشته شده توسط:  
(22 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۲۳ ق.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  بله متشکرم از پاسختون Smile
به نوشته های بالاش هم توجه میکنید. خب چرا همونطور که گفتم واسه خودتون داستان تعریف نمیکنید
اگه شماره صفحش تو TLB باشه که هیچی ولی اگه نبود یه بار باید بره سراغ جدول سطح اول آدرس شروع جدول سطح دومش رو به دست بیاره و دوباره بره تو جدول سطح دوم و شماره قاب صفحه رو استخراج کنه
کلا تو سیستم عامل اگه مسائل رو راحت نگیری و داستانش نکنی واسه خودت به مشکل برمیخوری
داستان تعریف کن جواب میده Wink
مرسی
خیلی خیلی ممنونSmile

ارسال:

hosshah پاسخ داده:

(۲۲ دى ۱۳۹۲ ۰۴:۰۵ ب.ظ)fulgent نوشته شده توسط:  مرسی
خیلی خیلی ممنونSmile

خواهش میکنم موفق باشینSmile

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  راهنمایی در مورد تعریف محیط عملیاتی داروخانه برای آز پایگاه داده ngmsshd ۲ ۸,۰۲۴ ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۰۵:۲۹ ب.ظ
آخرین ارسال: Eris_mw
  راهنمایی در مورد کنکور ارشد ۱۴۰۰ قاصدک۲۳ ۱۳۷ ۶۷,۷۳۸ ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ۱۲:۴۶ ق.ظ
آخرین ارسال: M423sr
  راهنمایی در مورد محلی امن برای زندگی نزدیک چهارراه ولیعصر kadoos ۹ ۷,۹۵۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ ۱۱:۰۰ ب.ظ
آخرین ارسال: ehsan0000
  محاسبه تراز معدل موثر از رشته آی تی یا علوم کامپیوتر به مهندسی کامپیوتر یا بالعکس gnulinux ۰ ۲,۵۲۱ ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ ۰۸:۳۷ ق.ظ
آخرین ارسال: gnulinux
  درخواست راهنمایی در مورد خوابگاه Amirhosseinam ۱ ۳,۲۵۳ ۲۳ تیر ۱۳۹۸ ۰۱:۵۸ ق.ظ
آخرین ارسال: edward71
  ادرس جدید sci-hub berkeley ۲۰ ۱۸,۸۹۴ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ ۰۷:۰۷ ب.ظ
آخرین ارسال: doman
  راهنمایی در مورد دروس ترم اول هوش sina_bhh ۴۷ ۳۶,۴۵۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۷ ۰۵:۳۷ ب.ظ
آخرین ارسال: Arezouuu
  راهنمایی در مورد پیدا کردن مسیر شغلی hadeeee ۳ ۲,۸۰۲ ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ ۱۰:۲۲ ب.ظ
آخرین ارسال: خانه سبز
  سوال در مورد بدست اوردن ادرس و پورت پروکسی zahra89 ۴ ۵,۳۸۹ ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ ۰۸:۴۸ ب.ظ
آخرین ارسال: zahra89
Question درخواست راهنمایی در مورد رشته امنیت Saeid.Sabouri75 ۰ ۲,۲۳۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۶ ۰۵:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: Saeid.Sabouri75

پرش به انجمن:

Can I see some ID?

به خاطر سپاری رمز Cancel

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. رمزت رو فراموش کردی؟ اینجا به یادت میاریم! close

رمزت رو فراموش کردی؟

Feeling left out?

نگران نباش، فقط روی این لینک برای ثبت نام کلیک کن. close