سلام،
ابتدا در پاسخ به درخواست اون دوستمون که راجع به خوشه بندی مطلب خواستند، من شخصا ابتدا کتابهای داده کاوی رو خوندم و بعد از طریق مقالات، با انواع دیگه ی خوشه بندی آشنا شدم.
راجع به خوشه بندی، کتاب زیر هم هست:
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمیباشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
کتابهای داده کاوی فارسی هم زیاد هستند، که بهترین اونها از نظر من، کتاب دکتر صنیعی آباده ست.
و اما راجع به سوال خودم، ممنون از آقای Lonely palm که همیشه زمان میگذارند و جواب میدن.
نتیجه ای که از اجرای هر دو روش داشتم، یکسان نیست.
من مشکلی که توی خوشه بندی فازی دارم رو یکبار برای شما فرستادم. به پیشنهاد استادم، به سمت استفاده از خوشه بندی ترکیبی رفتم. یعنی ترکیب خوشه بندی fcm و kmeans. یعنی ابتدا داده ها با استفاده از kmeans خوشه بندی میشن و سپس درجه ی تعلق هر کدوم از داده ها محاسبه میشه و در نهایت نتیجه که یک ماتریس تعلق هست، به fcm داده میشه. اینطوری ما با یک ماتریس تعلق تصادفی کارمون رو با fcm شروع نمیکنیم. من تصور کردم که با انجام این کار، شاید مشکل قبلی رو نداشته باشم، ولی متاسفانه سودی نداشت. بابت پیش پردازش صحیح دیتاستم مطمئن هستم ولی هر راه حلی رو امتحان کردم، باز هم همون مشکل رو توی خوشه بندی فازی دیتاستم داشتم و دارم. من معیارهای فاصله ی متفاوت (کسینوسی، همینگ، فازی) رو هم امتحان کردم ولی باز هم هیچ سودی نداشت که نداشت.... به همین دلیل به فکر این افتادم که آیا میشه از همین درجه تعلقهایی که بدست آوردم، استفاده کنم. ولی متاسفانه متاسفانه از هر کس که این سوال رو میپرسم، میگه نمیدونم...