تالار گفتمان مانشت
همروندی و انحصار متقابل - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲
همروندی و انحصار متقابل - zorkide - 15 دى ۱۳۹۴ ۱۲:۵۶ ق.ظ

سلام دوستان.
من تو فصل همروندی و انحصار متقابل خیلی مشکل دارم و هر کاری میکنم نمیتونم خوب متوجهش بشم.
کتاب سیستم عامل پارسه و مقسمی رو دارم و یه دور این فصلو از روی دوتاشون خوندم ولی نمیتونم درکش کنم.
میشه منو راهنمایی کنید؟ فیلم آموزشی در این زمینه وجود نداره که به من کمک کنه؟

RE: همروندی و انحصار متقابل - sahabi2015 - 15 دى ۱۳۹۴ ۰۱:۰۴ ق.ظ

سلام دوست عزیز

من هم با این فصل مشکل داشتم . اما با گوش دادن وویس های دکتر حقیقت مشکلم تا حدود زیادی حل شد

RE: همروندی و انحصار متقابل - zorkide - 15 دى ۱۳۹۴ ۰۷:۳۳ ق.ظ

(۱۵ دى ۱۳۹۴ ۰۱:۰۴ ق.ظ)sahabi2015 نوشته شده توسط:  سلام دوست عزیز

من هم با این فصل مشکل داشتم . اما با گوش دادن وویس های دکتر حقیقت مشکلم تا حدود زیادی حل شد
خیلی ممنونم بابت پاسخگوییتون.
میشه بفرمایین از کجا میتونم پیداش کنم؟ من فقط ویس همین قسمتو میخوام ولی اون چیزایی که تو مانشت هست بچه ها نوشتن کم کیفیته و من نمیدونم کدوم بخشو باید دانلود کنم.

RE: همروندی و انحصار متقابل - edward71 - 15 دى ۱۳۹۴ ۰۸:۲۱ ق.ظ

متاسفانه منم با این فصل مشکل دارم، میشه منم در جریان یادگیریتون قرار بدید ؟

RE: همروندی و انحصار متقابل - zorkide - 16 دى ۱۳۹۴ ۰۹:۴۱ ب.ظ

(۱۵ دى ۱۳۹۴ ۰۸:۲۱ ق.ظ)edward71 نوشته شده توسط:  متاسفانه منم با این فصل مشکل دارم، میشه منم در جریان یادگیریتون قرار بدید ؟
بله. حتما. ولی متاسفانه هنوز به نتیجه خاصی نرسیدم.
یعنی هیچ کس برای این فصل راهنمایی دیگه ای نداره؟Huh

RE: همروندی و انحصار متقابل - amniat0101 - 16 دى ۱۳۹۴ ۱۰:۰۷ ب.ظ

سعی میکنم تا ده دقیقه دیگه تایپ کنم! بیشتر هم به خاطر باز یابی توی ذهن خودم
----------
هر قسمتی مبهم بود میشه با کمک هم حلش کنیم: امیدوارم کسایی که خوندن و وقت گذاشتن وارد بحث بشن.
هر کس میخواد بررسی بشه تا همین قسمت که نوشتم تا میتونه سوال بپرسه
----------
فلسفه اصلی ورود به این فصل این هستش که ما بتونیم چند برنامه رو همزمان با هم یا به قولی در خلال هم اجرا کنیم و این ها با هم تداخل نداشته باشند.ترتیب اجراشون درست باشه و اگر بخوان ارتباطی باهم برقرار کنن این ارتباط ترتیب و موازاتی رو که در نظر ما هست داشته باشه.
درس در کتاب پارسه با همگام سازی شروع میشه.همگام سازی رو در قالب یک مثال مطرح میکنه و دقیقا دلایل اینکه در این همگام سازی چه مشکلاتی هست رو شرح میده(اینو میشه ریز کرد و کامل تر توضیح داد که در صورت درخواست و بودن وقت سعی میکنم توضیح بدم)
علت اصلی شکست در همگام سازی رقابت بر سر عامل مشترک flag هستش.بخش هایی از برنامه هم که بر سر عوامل مشترک رقابت زا سر و کار دارن میشن ناحیه بحرانی(اینو باید دقیقا درک و نه حفظ کرده باشید){میشه جزئی تر هم توضیح داد}
رقابت برای دسترسی به یک منبع مشترک هم مثال دیگری هست که سعی بر این بوده که در این مثال دقیقا شرح بده که اگر رقابت بدون کنترلی برای دسترسی به منبع مشترک صورت بگیره چه اتفاقی میفته.همون روی هم نوشتن که باعث میشه یکی از فرایند ها دوبار نوشته بشه و دیگری هیچی.
سپس در مثال سوم اهمیت ترتیب دسترسی ها شرح داده شده که به ما یاد میده اگر این ترتیب تغییر کنه میتونه چه اتفاقاتی رخ بده..
این سه مثال شرایطی رو برای چند تعریف فراهم میکنن که علاوه بر یادگیری اون ها باید بتونیم تفاوتی که بینشون هست رو به دقت درک و نه حفظ کنیم.

بعد از همه ی این مشکلات که در قالب مثال شرح میده، زمینه ای فراهم شده برای ورود به مبحث انحصار متقابل که میخواد به ما بگه که چطور جلوی اتفاقات سه مثال قبل رو بگیریم. و این طور بیان میکنه که هر راه حلی در قالب انحصار متقابل باید مناسب باشه،همین مناسب بودن یعنی رعایت عدالت در بکار گیری یک راه حل خاص،
بعد شروط رعایت یک سری اصول خاص در انحصار متقابل و بر قراری انحصار متقابل رو طبقه بندی میکنه به چند رویکرد که در هر کدام قوانین خاص خودش رو داره.
من سعی میکنم خیلی سریع رد بشم اما اگر جزئی جزئی هم خواستید اگه وقت بود توضیح میدم: (در هر جا که بخواید سعی میکنیم با کمک هم دیگه وارد جزئیات بشیم)
دلیل اصلی شکست متغیر قفل اینه که دو فرایندی که مد نظر ماست هر دو با هم میتونن وارد ناحیه بحرانی بشوند(خب اینجا چه اتفاقی میفته؟؟؟ شرایط رقابتی پیش می آید و نتیجه وابسته به ترتیب دسترسی هاست،این میشه بحث همون مثال های اول فصل) حالا اینجا دقت کنید که برای تریس کردن برنامه ای که مطرح هست برای متغیر قفل دو تا فرایند فرضی رو در نظر بگیرید و تریس بکنید تا به صورت کاملا و ملموس به این اتفاق واقف بشید.

اگر تا اینجا رو درک کردید وارد باقی بحث بشیم و اگر نه تا همینو جزئی تر بررسی کنیم.قطعا همه چیز بستگی به این داره که دوستان چطور کتاب رو خوندن.

همروندی و انحصار متقابل - edward71 - 17 دى ۱۳۹۴ ۱۱:۵۲ ق.ظ

اینجانب همچنان درگیر مثال مستراح دکتر حقیقتم، این بشر اخر استدلاله


Sent from my iPad Air

RE: همروندی و انحصار متقابل - amniat0101 - 17 دى ۱۳۹۴ ۱۲:۱۶ ب.ظ

دوستان متاسفانه جدی نیستند.قصد من بررسی کلی و حتی جز به جز بود ، طوری که حتی نیاز نباشه کتاب رو بخونید!
به هر حال برای کسانی که بعد به این مبحث رجوع کردن پیشنهادم اینه :

این فصل رو هرگز بریده بریده نخونید،وقت و زمانی که براش میگذارید باید درست و حساب شده باشه تا بتونید این زنجیره ی بیان مطالب رو درک و هضم کنید.مثلا باید دقیقا بدونید چرا چیدمان مباحث به شکلی هست که در کتاب حقیقت نوشته شده،طبق چیدمان مباحث و بیان پشت سر همشون اگر با دقت و یک زمان پیوسته مطالب رو بخونید به احتمال زیاد درک خوبی ازش به دست بیارید.

تازه این یک بخش قضیه هست.سوال حل کردن بخش دیگه،من که هرگز نتونستم برای حل سوال با کتاب حقیقت کنار بیام.
دسته بندی مطالبش در فصل سه که واقعا خوب نیست به نسبت مدرسان،دسته بندی رو بر روی جزئیاتی گذاشته که مگر در دوره دکترا ازشون سوال مطرح بشه.این خوب نیست.هر چقدر هم بلد باشی توی حل سوال میلنگی(حالا من که اینطوری بودم).

RE: همروندی و انحصار متقابل - amniat0101 - 17 دى ۱۳۹۴ ۱۲:۵۳ ب.ظ

(۱۷ دى ۱۳۹۴ ۱۲:۴۱ ب.ظ)nobody90 نوشته شده توسط:  منم در این مبحث مشکل داشتم.ولی یه روز نشستم با حوصله همه رو خوندم.نه جز به جز.مثلا فصل رو به چند بخش تقسیم نکردم چون فراموشم میشد.
بعدش که مطالب تمام شد.دوباره با سرعت خیلی بیشتر همه رو از اول مرور کردم.خیلی سریع.
دوباره اومدم توی یه صفحه اچار کل فصل رو خلاصه کردم.نکات خیلی مهم.فقط یه طرف کاغذ پر شد.
بعدش همون روز رفتم سراغ تست های اخر فصل.اونهایی که بلد بودم که حل کردم و اونهایی که اشتباه داشتم رو رفتم دوباره درسنامه همون بخش رو دوباره خوندم.
درسته خیلی خوندمش .ولی اخرش متوجه شدم که فصل زیاد سختی هم نبود. البته همون قضیه " مساله چون حل شود اسان شود " هستش.اتفاقا برای درس امار کتاب پارسه هم همین اتفاق افتاد و کلی وقتم رو گرفت تا یه فصل (هر فصل جدید که میخونم همین وضع هست) بعد دوباره میشینم همراه با یه مطالعه خییییلی سریع یه خلاصه خیلی سریع مینویسم. و بعدش سراغ تست میرم.تا متوجه بشم.
امیدوارم کمکتون کرده باشم.
-------
بله منم عرض کردم باید به صورت پیوسته و نه بریده بریده خونده بشه.
بررسی جز به جز هم به خاطر دوستان مطرح کردم

RE: همروندی و انحصار متقابل - shbeheshti - 17 دى ۱۳۹۴ ۰۵:۴۱ ب.ظ

من نمیدونم شما کجا رو متوجه نمیشید.راه جل های مبتنی بر نرم افزار و سخت افزار که سادست.می مونه سمافور و مانیتور.سمافور همون sleep و wake up که بهش یه صف و یه شمارنده اضافه شده تا مشکلات قبلی رو نداشته باشه

RE: همروندی و انحصار متقابل - zorkide - 17 دى ۱۳۹۴ ۰۶:۲۶ ب.ظ

ممنون از توضیحات همه دوستان.
منظورتون از پیوسته خوندن اینه که کل مطالب رو تو یک روز بخونیم؟Sad
من طبق گفته جناب amniat0101 امروز دوباره شروع به خوندن این فصل کردم و سعی کردم جزئیات رو خوب بخونم. تا آخر چهار تلاش رو خوندم. گفتم تا دو روز آینده کل فصل رو بخونم و بعدش تستها رو حل کنم. شما میگید تستها رو از روی پارسه نخونم؟
این فصل واسه من غول سیستم عامل شدهSad

RE: همروندی و انحصار متقابل - amniat0101 - 17 دى ۱۳۹۴ ۰۶:۳۹ ب.ظ

(۱۷ دى ۱۳۹۴ ۰۶:۲۶ ب.ظ)zorkide نوشته شده توسط:  ممنون از توضیحات همه دوستان.
منظورتون از پیوسته خوندن اینه که کل مطالب رو تو یک روز بخونیم؟Sad
من طبق گفته جناب amniat0101 امروز دوباره شروع به خوندن این فصل کردم و سعی کردم جزئیات رو خوب بخونم. تا آخر چهار تلاش رو خوندم. گفتم تا دو روز آینده کل فصل رو بخونم و بعدش تستها رو حل کنم. شما میگید تستها رو از روی پارسه نخونم؟
این فصل واسه من غول سیستم عامل شدهSad
------
جزئیات رو خوب بفهمید،اینکه مثلا به متغیر قفل که رسیدید نباید توضیحات رو بخونید و بگید همه چیز حله،نه این میشه الکی.باید دو تا فرایند فرضی p1 و p2 رو در تصور بیارید (یا اصا روی برگه بنویسید) و بفهمید چطور هست که متغیر قفل شکست میخوره.
هیچ بنی بشری پیدا نمیشه در سرعت خوندن از من ببره،اما چه خوندنی؟! انصافا همشو ماست مالی میکردم.
شما نباید از این ها بگذرید.
مثلا شما باید دقیقا بدونید چرا وارد سمافور میشید یا اینکه چرا از سمافور بحث رو بر سر مانیتور میبره.
مثلا من موارد بالا رو بگم خدمت شما :
مثلا دلیل اصلی ورود به مبحث سمافور شکست در بیت انتظار بیداری(در مساله تولید کننده -مصرف کننده) هستش که حتی با دو فرایند هم درست کار نمیکنه،همین موجب میشه وارد مبحث سمافور بشیم.
سمافور اگر چه راه حلش قدرتمنده،اما دلیل اصلی شکستش و ورود ما به بحث مانیتور اینه که یک جابه جایی در متغیر های mutex باعث میشه برنامه ما به درستی عمل نکنه.
این ها فقط بخشی از کلیت مساله هست.
شما یا هر کسی از دوستان هرگز نباید کوچکترین بخش این قسمت رو نادیده بگیرید(البته اگر دانشگاهتون مثه دانشگاه بنده داغون بوده) عده ای از دوستان حداقل یه چیزایی یاد گرفتن توی دانشگاه.
طبق توضیحات بالا و چند مثال خیلی سطحی ای که از واقعیت امر زدم،خدا رو شکر جوری خوندمش که میتونیم با کمک هم دیگه روی هر بخشش ریز تر بشیم.
حل سوال هم از این نظر دکتر حقیقت رو قبول ندارم،که جزئی نگری بیش از حدش رو اگرچه میپسندم اما مناسب دوره ی لیسانس و امتحان ورودی برای ارشد نمیبینمش.خیلی از استاد ها نگاه ایشون رو به مسائل ندارن به هر حال و انتظاراتشون از منه دانشجو در این دوره به این حد نیست.
جزئیاتی که در کتاب حقیقت هست یه استرسی میده به من.اما خیلی از دوستان هم کار کردن و واقعا خوب بودن.من که تا امروز نتونستم با نحوه ی حل سوال دکتر حقیقت چه در فصل سوم و چه در این قسمت همروندی کنار بیام.مدرسان رو که دیدم واقعا و حداقل در فصل سوم کارش خیلی خیلی بهتر از حقیقت بوده.اینا ها صرفا نظر شخصی و تجربیات منه.

در مورد اینکه در چند روز بخونیدش رو نمیدونم.یادمه من وقتی خوندمش همش رو در ۲ روز بی وقفه فهمیدم و چیزی رو که فهمیدم نوشتم،با زبان خودم نوشتمش.بعد همون نوشته هایی که با زبان خودم هست رو هر بار یه ۱۰ دقیقه نگاه کردم که بمونه در خاطرم.
خوب بود واقعا و البته این تنها ۳۰ یا ۴۰ درصد قضیه هست.باید یاد بگیریم سوالشم حل کنیم.

RE: همروندی و انحصار متقابل - mehdialmasi - 17 آذر ۱۳۹۵ ۰۵:۴۱ ب.ظ

(۱۵ دى ۱۳۹۴ ۱۲:۵۶ ق.ظ)zorkide نوشته شده توسط:  سلام دوستان.
من تو فصل همروندی و انحصار متقابل خیلی مشکل دارم و هر کاری میکنم نمیتونم خوب متوجهش بشم.
کتاب سیستم عامل پارسه و مقسمی رو دارم و یه دور این فصلو از روی دوتاشون خوندم ولی نمیتونم درکش کنم.
میشه منو راهنمایی کنید؟ فیلم آموزشی در این زمینه وجود نداره که به من کمک کنه؟

آخ آخ آخ
منم دقیقا همین مباحث رو مشکل داشتم. هر چی از روی کتاب دکتر حقیقت میخوندم بعضی مسائل رو متوجه نمیشدم.
یه دوست دارم دانشگاه امیرکبیر میخونه
اسلایدهاشون رو بهم داد و با توضیحاتی که خود دوستم بهم داد مشکل من حل شد

دوس دارم اسلایدهایی که من گیر اوردم رو به بقیه معرفی کنم به این امید که بقیه هم اگه هر چیز مفیدی (هر چند کوچیک) پیدا کردن به بقیه بگن
تا همه بتونیم به هم دیگه کمک کنیم

نظر من اینه: همه تمرکز کردن روی کتاب دکتر حقیقت... اما به نظرم منابع بهتری هم هست

اسلایدهای دانشگاه امیرکبیر رو از اینجا دانلود کنین


مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.


.

همروندی و انحصار متقابل - signal_micro - 17 آذر ۱۳۹۵ ۱۰:۳۹ ب.ظ

سلام بچه ها من چند وقته زیاد سایت سر نمیزنم
این مبحث رو از کتاب پارسه خوندم تستا رو میشد زد به ترتیب روشهای مختلف و الگوریتم ها رو بخونین جاهایی رو که نمیفهمین مطرح کنین شاید از دستم کمکی بربیاد شایدهم خودم ایراداتی داشتم که با سوالات دوستان رو میشه و برای خودم هم مفیده
ولی اینو بدونین که اول باید خوب درس رو بفهمین بعد تستا رو میشه حل کرد

(۱۷ دى ۱۳۹۴ ۰۶:۳۹ ب.ظ)amniat0101 نوشته شده توسط:  جزئیات رو خوب بفهمید،اینکه مثلا به متغیر قفل که رسیدید نباید توضیحات رو بخونید و بگید همه چیز حله،نه این میشه الکی.باید دو تا فرایند فرضی p1 و p2 رو در تصور بیارید (یا اصا روی برگه بنویسید) و بفهمید چطور هست که متغیر قفل شکست میخوره.
دقیقا حق با شماست باید با الگوریتمها کله کشتی بگیرید و هر جا کوچکترین ابهامی هست دوستان بگن تا هیچ جا گنگ نباشه بعد برید سر تست

RE: همروندی و انحصار متقابل - poyaadami - 18 آذر ۱۳۹۵ ۰۴:۳۴ ب.ظ

سلام دوستان منم این فصلو مشکل داشتم بخصوص موقع تست زدن جزوه خلیلی فر و ویسش رو گوش دادم برام بهتر جا افتاد تو سایتش میتونید دانلود کنید