سوال از مبحث سیستم نقطه شناور - نسخهی قابل چاپ |
سوال از مبحث سیستم نقطه شناور - arefeh.hp - 06 آذر ۱۳۹۳ ۰۲:۳۴ ب.ظ
سلام من توی حل این تست اشکال دارم . اینکه از کجا میفهمیم که باید نمایش x و x+y یکی باشه ؟و همین طور چه جوری حلش میکنه؟ اگه کسی میدونه یه توضیحی درباره این مدل تست ها بده ممنون میشم. تست رو با راه حلش گذاشتم. [attachment=17310][attachment=17311] |
RE: سوال از مبحث سیستم نقطه شناور - arefeh.hp - 07 آذر ۱۳۹۳ ۱۱:۵۲ ق.ظ
(۰۶ آذر ۱۳۹۳ ۰۲:۳۴ ب.ظ)arefeh.hp نوشته شده توسط: سلام یعنی هیچ کدوم از دوستان جواب این سوال رو بلد نیست؟! |
RE: سوال از مبحث سیستم نقطه شناور - fatemeh69 - 10 آذر ۱۳۹۳ ۰۴:۰۸ ق.ظ
یه کسر داده و می خواد که نمایش این کسر صفر باشه یه کسر وقتی مساوی صفر است که صورتش مساوی صفر باشه یعنی نمایش [tex]f(a 2^{-p}h)[/tex]و [tex]f(a-2^{-p}h)[/tex] باید با هم برابر باشند. اختلاف دو عدد [tex]a 2^{-p}h[/tex]و [tex]a-2^{-p}h[/tex] برابر است با [tex]2\times2^{-p}h[/tex]یعنی [tex]2^{1-p}h[/tex] که این عدد در مخرج ظاهر شده است هر موقع در صورت دو تا عدد داشتیم که اختلافشون در مخرج ظاهر شده بود یعنی اگر به فرم زیر بود [tex]\frac{f(x y)-f(x-y)}{2y}[/tex] اون وقت باید نمایش xو x+y یکی باشد (دلیلشو ازم نپرسید من این نکته رو حفظ کردم) (مثلا سوال ۳۲و ۴۳ پوران هم به همین فرم هستند) حالا برای این که بخواهیم بگیم نمایش دو عدد x و x+y با هم برابرند باید بگیم که نسبت این دوتا از روند واحد کمتره چرا؟ روند واحد یعنی چی ؟ یعنی یعنی اختلاف بین عدد یک و کوچکترین عدد قبال نمایش بعدیش یعنی هر چی عدد تو این بازه هست غیر قابل نمایشه و برای نمایشش همون یک رو نمایش می دیم یعنی مثلا اگه روند عدد یک رو با نماد u نشون بدیم تمام اعداد بین ۱ و ۱+u غیر قابل نمایش هستند و ما برای نمایششون یک رو نمایش می دیم. کلا تو سیستم اعداد ما یه سری اعداد قابل نمایشند که فبها . یه سری قبال نمایش نیستند که این ها رو با یه عدد دیگه نمایش می دیم. تو هر سیستمس که روند عدد واحدش u باشه و عدد x قابل نمایش باشه و عدد x+y قابل نمایش نباشه اگه نسبت y به x مثل نسبت u به ۱ باشه یا کمتر یعنی اگه[tex]|\frac{y}{x}|<u[/tex] اون وقت نسبت x+y به x مثل نسبت u+1 به ۱ است اگه یادت باشه اون اعداد بینشون رو با عدد ۱ نشون می دادیم پس این جا هم اعداد بینشون رو با x نمایش می دیم در واقع برای این که نمایش x وx+y یکی باشند ما باید تصمیم بگیریم که این y به نسبت u تا از x فاصله داره یا بیشتر . در واقع واسه عدد ۱ می گفتیم تا وقتی U تا اون ور تز نرفته نمایشش مثل خود ۱ است ولی برای x نمی دونیم که چقدر تا اون ور تر بره نمایشش مثل خود x است. باید با یه تقسیم x رو به ۱ نگاشت بدیم یعنی: [tex]\frac{x y}{x}=1 \frac{y}{x}[/tex] حالا عددمونو بردیم نزدیک عدد یک حالا اگه این کسر [tex]\frac{y}{x}[/tex] مقدارش از u کمتر باشه نمایشش مثل خود x است . پس: [tex]|\frac{y}{x}|<u[/tex] u رو که خود صورت سوال گفته. با اون فرمت [tex]\frac{f(x y)-f(x-y)}{2y}[/tex] هم که گفتم می فهمیم که x,y هر کدوم چی هستند و با جایگذاری x,y,u در نامساوی [tex]|\frac{y}{x}|<u[/tex] و یه طرفین وسطین مقدار h مشخص می شه. |
RE: سوال از مبحث سیستم نقطه شناور - arefeh.hp - 10 آذر ۱۳۹۳ ۰۱:۴۰ ب.ظ
خیــــــــــــلی ممنون مرسی |